logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Wat kost een dakdekker per m2

Kosten dakdekker per m2

Het is niet gemakkelijk om de kosten van een dakdekker per m2 uit te leggen. Wij doen graag ons best om het voor u zo transparant mogelijk te houden en willen hierover een duidelijke uitleg geven.

Als eerst willen wij aangeven dat de kosten worden berekend afhankelijk van verschillende factoren. Sommige dakdekkers werken per uur, terwijl andere dakdekkers de kosten per m2 berekenen. Vervolgens spelen de werkzaamheden die uitgevoerd worden ook een rol. Hoe moeilijker de klus, des te hoger de kosten.

dakdekker-kosten-per-m2

Meestal worden de kosten in een offerte per m2 berekend. Zo is het mogelijk dat de dakdekkers een goede prijs kunnen geven afhankelijk van de werkzaamheden. Ook kunnen de prijzen per m2 verschillen afhankelijk van het materiaal.

Het is uiteraard voor beide partijen handig om de kosten vooraf duidelijk te weten. U zou natuurlijk niet verrast willen worden met onverwachte kosten. Daarom komen wij graag eerst langs voor een gratis dakinspectie waarbij we de kosten vooraf voor u berekenen.

Prijsopbouw van kosten dakdekker

De prijsopbouw van dakwerkzaamheden is afhankelijk van een aantal factoren. Daarbij kunt u denken aan het materiaal dat gebruikt zal worden tijdens de werkzaamheden, want niet iedere situatie zal vragen om dezelfde materialen. Materiaalgebruik bij een bitumen dakbedekking zal bijvoorbeeld verschillen ten opzichte van een dak met een PVC dakbekdekking. De materialen die aan de orde zullen komen bij een plat dak zullen uiteraard ook verschillen ten opzichte van schuin dak, wat gevaarlijker werk is uiteraard.

Het materiaalgebruik brengt ons ook meteen bij het leeuwendeel (ongeveer 50%) dat de kosten van een dakdekker beslaat; de arbeidskosten. Omdat dat er vaak in een team wordt gewerkt en de werkzaamheden kunnen uitlopen tot wel een paar dagen – soms zelfs weken of maanden! – zullen de arbeidskosten het meeste kosten.

De kosten hiervan zijn ook weer sterk afhankelijk van de werkzaamheden die u wilt laten verrichten. De arbeidskosten hoeven u overigens absoluut niet af te schrikken, want échte professionele dakdekkers en professionele dakdakkersbedrijven weten uitstekend hoe ze zo efficiënt en snel mogelijk hun tijd moeten indelen om de klus te klaren, zodat de kosten ook zo gunstig mogelijk blijven voor klanten.

Als laatste kan ook de afvoer een rol spelen bij de kosten van een dakdekker. Deze kosten zijn echter minimaal en zullen ongeveer minder dan 10% van de totale kosten beslaan. Meestal worden de afvoerkosten ook standaard meegerekend in de arbeidskosten, omdat het afvoeren uiteraard ook een vorm man arbeid is.

De kosten van een dakdekker per uur

Dе kostеn van ееn dakdеkkеr pеr uur hangеn stеrk af van dе dakdеkkеr of hеt dakdеkkеrsbеdrijf diе u hееft ingеschakеld. Gеmiddеld zijn dе kostеn van ееn dakdеkkеr pеr uur tussеn dе €30, – еn €40, -. Dеzе kostеn zijn dan mееstal hеt gеval bij ееn klus diе rеlatiеf ееnvoudigеr tе klarеn is (zoals hеt aanlеggеn van ееn dakbedekking) tеn opzichtе van ееn klus diе ingrijpеnd еn omvangrijk is (zoals ееn dakvervanging).

Bij dе mееr ingrijpеndе еn omvangrijkе klussеn kunnеn dе kostеn van ееn dakdеkkеr pеr uur variërеn tussеn €40,- еn €50,-. Verder speelt de ervaring die een dakdekker heeft ook een rol bij de kosten per uur. Doorgaans is het van toepassing dat een dakdekker met meer ervaring ook meer kosten in rekening kan brengen.

Wij onderstrepen daarbij het feit dat dit niet per definitie hoeft te bekenen dat een dakdekker met een lagere uurloon minder kwalitatief werk oplevert. Meestal hangen de kosten dan ook simpelweg af van de regio waarbinnen de dakdekker actief is.

Gemiddelde kosten dakdekker per m2

Hieronder hebben wij de gemiddelde kosten van een dakdekker per m2 voor u opgesteld:

Plat dak

Hellend dak

Dakdekker nodig?

Dakdekker van Leeuwen kiest er zelf voor om de kosten zo laag mogelijk te houden. Doordat wij een directe samenwerking hebben met de leverancier en onze benodigdheden groot inkopen, kunnen wij de kosten aanzienlijk omlaag trekken.

Daarom kunnen wij hoogwaardige kwaliteit aanbieden tegen de scherpste prijzen. Wij zijn zeker van onze kwaliteit en vakbekwame dakdekkers. Daarom geven wij ook minimaal 10 jaar garantie op de dakbedekking die wij voor u aanleggen.

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button