logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Voorkeur voor dakbedekking op uw dak

Voorkeur voor dakbedekking op uw dak

Er zijn vеrschillеndе soortеn dakbеdеkkingеn voor zowеl ееn plat dak als ееn hеllеnd dak. Hееft u gееn idее wеlkе soort dakbеdеkking u wеnst of hееft u twijfеls? Onze professionele dakdekkers geven u graag een betrouwbaar advies om u te helpen met het uitkiezen van de juiste soort dakbedekking.

Soorten dakbedekking bij een hellend dak

De meest voorkomende soort dakbedekking bij een hellend dak zijn dakpannen. Deze kunnen gemaakt worden van verschillende soorten materialen en kleuren. Zo is het combineren van de stijl met uw woning erg gemakkelijk.

Een vergelijkbaar alternatief voor de dakpannen is een leien dakbedekking. Deze wordt gemaakt van kunstleien en natuurleien. Kunstleien is goedkoper dan natuurleien en kan worden aangepast naar uw wens. Daardoor wordt het vaker gekozen.

Een rieten dak is ook een mogelijkheid. Echter, is dit niet zo duurzaam en moet er extra rekening gehouden worden met het onderhoud. Een rieten dakbedekking gaat ongeveer 35 jaar mee.

Soorten dakbedekking bij een plat dak

Ook bij een plat dak heeft u de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen. Bij een EPDM dakbedekking ligt de meeste voorkeur. Het is wel duur, maar daar krijgt u ook weer wat voor terug. EPDM is namelijk erg duurzaam en gaat erg lang mee. Bovendien heeft het minder behoefte aan onderhoud en is het hiermee een perfecte investering. 

Groene dakbedekking is ook een interessante keuze. Uw dak wordt bedekt met gras en mossen. Het zorgt er niet alleen voor dat uw dak bedekt is, maar zorgt ook voor isolatie. Ook heeft het een fraaie en natuurlijke uitstraling.

Een dakbedekking van zink is makkelijk te bewerken en kan hierdoor perfect naar de vorm van uw dak aangepast worden. 

De meest voorkomende dakbedekking is een bitumen dakbedekking. Het is makkelijk aan te leggen, goed waterdicht, gaat lang mee en het is ook nog eens goedkoop. Daardoor kiest men vaak voor een bitumen dakbedekking.

Dakdekker Van Leeuwen helpt u graag bij het maken van een keuze en het plaatsen van een dakbedekking. Bij een plat dak bijvoorbeeld kunt u uitgaan van de volgende soorten dakbedekkingen, prijs per vierkante meter (m2) en levensduur:


Vervolgens willen wij u ook aangeven met welke soorten dakbedekkingen, prijs per vierkante meter en levensduur u te maken kunt hebben bij een hellend dak (ook wel ‘schuin dak’ genoemd in de volksmond):

Het is van belang dat wij benadrukken dat de bovengenoemde prijzen een indicatie zijn en nooit sluitend, omdat immers geen enkel dak of huis in dezelfde situatie verkeert. Meerdere factoren kunnen daarom de kosten beïnvloeden uiteindelijk. Ook moet u er rekening mee houden dat niet alle dakdekkers of dakdekkersbedrijven dezelfde prijzen hanteren. Daarbij kan de regio en de ervaring een rol in spelen.

Zo hoeft het niet per definitie te betekenen dat een dakdekker met minder ervaring per sé goedkoper is of werk aflevert dat van mindere kwaliteit is. Wat we wel weten is dat de prijzen van Dakdekker Van Leeuwen altijd marktconform zijn en ten opzichte van de concurrentie prima betaalbaar zijn. De reden daarvoor is omdat wij onze materialen altijd groot inkopen, vandaar ook dat wij aantrekkelijkere prijzen kunnen aanbieden!

dakbedekking

Uit welke soorten dakbedekkingen kan ik kiezen?

Deze vraag krijgen wij haast dagelijks om de haverklap. Vaak willen klanten dan weten met welke factoren zij rekening dienen te houden om de de beste dakbedekking te kiezen voor hun persoonlijke situatie. Gelukkig kunnen wij met onze ruim 20 jaar aan ervaring hier een prima opsomming voor uiteen zetten.

Omdat er vele soorten dakbedekkingen bestaan, bestaan er ook verschillende kwaliteiten, prijzen, levensduren en arbeidsduren. Opgesomd kunt u met de volgende factoren rekening houden:

 • Het soort dak: Heeft u momenteel een plat dak of een schuin dak (hellend dak)? Bij een plat dak kunt u de keuze maken uit een Groendak, EPDM, PVC of Bitumen. Bij een schuin dak kunt u kiezen uit Zink, Riet, Natuur leien, Kunst leien, Bitumen leien, Klei dakpannen of Betonnen dakpannen.   
 • De prijs van de dakbedekking: Iedereen heeft uiteraard een ander budget. Bij een hellend dak zijn de meer budgetvriendelijke soorten waar u uit kunt kiezen: leien of dakpannen. Bij een plat dak is de meest betaalbare soort Bitumen, omdat het relatief makkelijk en snel aan te leggen is.
 • De levensduur van de dakbedekking: De levensduur van een dakbedekking zegt uiteraard ook iets over de kwaliteit en prijs ervan. Bij een hellend dak heeft bijvoorbeeld een dak van zink de langste levensduur en bij een plat dak heeft Groendak de langste levensduur.
 • Uw persoonlijke eisen en wensen: De persoonlijke eisen en wensen kunnen vrij uiteenlopen, afhankelijk van de persoon uiteraard. Omdat dit erg specifiek is, is het handig om dit voor uzelf goed uit te zoeken en vast te stellen. Om de mogelijkheden die voor u van toepassing kunnen zijn vast te stellen kunt u bijvoorbeeld een professionele dakdekker raadplegen.
 • De arbeid voor het realiseren: Elke soort dakbedekking vergt een andere energie en duur. Afhankelijk van de omvang en oppervlakte van uw dak kan de arbeidsduur uitlopen. Het aanleggen van een Bitumen dakbeddekking zal daarbij relatief eenvoudiger en sneller plaatsvinden ten opzichte van een dakbeddeking van betonnen dakpannen.

Gratis dakinspectie door een professioneel dakdekkersbedrijf

Bij Dakdekker Van Leeuwen kunt u terecht voor een gratis dakinspectie door op de onderstaande oranje button te klikken. Voor de gratis dakinspectie komen wij bij u op locatie om vast te stellen wat voor dak u heeft, welke omtrek en oppervlakte het heeft en wat uw eisen en wensen zijn. Vervolgens zullen wij geheel transparant een eerlijk kostenoverzicht maken van de mogelijkheden die u heeft.

Wij onderstrepen het feit dat onze gratis dakinspectie ook daadwerkelijk gratis is! Bij ons betaald u dan dus absoluut niet voor eventuele voorrijkosten of het opstellen van het kostenoverzicht. Alles is inclusief en het kostenoverzicht reiken wij u aan, zodat u vrijblijvend zelf de keuze kunt maken of wij voor u uw nieuwe dakbedekking snel, veilig en naar wens gaan aanleggen.

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button