logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

  • 18+ jaar ervaring
  • 10 jaar garantie*
  • Laagste prijsgarantie*
  • 100% GRATIS dakinspectie

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk dat het dakleer op mijn dak probleemloos wordt vervangen?
In de meeste gevallen is dit wel mogelijk. Wij checken uiteraard vooraf naar de staat van uw huidige dak.

Wat is een noodreparatie?

Een noodreparatie is het oplossen van de lekkage. Afhankelijk van wat er gedaan moet worden: dit kan zijn simpel kitwerk of uitgebreide werkzaamheden zijn. Goed om te weten is dat deze kosten hiervoor v.a €375 excl. BTW zijn.

Op noodreparaties worden er geen garanties gegeven.

Wat gebeurt er als ik mijn afspraak of dakinspectie niet tijdig annuleer?

Als u uw afspraak niet tijdig annuleert zijn wij genoodzaakt om voorrijkosten in rekening te brengen. Dit bedraagt €69 excl. btw. U kunt uw afspraak 24uur van te voren annuleren of verplaatsen. Dit kan door ons een e-mail te sturen op [email protected].

Ik wil over mijn bestaande dakbedekking een nieuwe laag gelegd krijgen. Kan dat?
Het is mogelijk, indien de huidige onderlaag hiervoor geschikt is. Wij zullen dit eerst ter plaatse moeten controleren.

Hoeveel jaar garantie krijg ik van jullie op mijn dakbedekking?

U krijgt bij ons 10 jaar garantie op de door ons gelegde daken. Wij raden altijd aan om jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door ons op het dak. Wij maken tijdens de onderhoudsbeurt het dakvlak schoon en ruimen daarbij eventuele takken, bladeren en/of andere voorwerpen op. Wij hebben hiervoor een onderhoudsplan waarbij wij ieder jaar uw dak komen inspecteren.

Maken jullie ook daken van zink?
Ja, wij maken ook zinken daken. Deze worden op een deskundige en zorgvuldige manier door ons aangebracht.

Hoe zit het met de brandveiligheid tijdens de werkzaamheden?

Wij zijn goed opgeleid in brandveiligheid en alle regels die hierbij komen kijken. Deze regels worden serieus opgevolgd door ons. Daarnaast worden wij regelmatig bijgeschoold betreft brandveiligheid. U kunt er dus zeker van zijn dat wij met grote zorg alle regels naleven. Wij weten hierdoor alle risico’s te beperken tot een minimum.

Wat houdt een onderhoudscontract eigenlijk in?

Met een onderhoudscontract zorgt u ervoor dat wij ieder jaar uw dak komen controleren. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw dak aanzienlijk, omdat eventuele gebreken door ons geconstateerd kunnen worden en onmiddellijk de benodigde reparatie gedaan kan worden. Dit kan u enorme kosten besparen als de gebreken niet direct worden verholpen, wat kan leiden tot grotere schade.

Is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten als het dak niet door jullie is gelegd?
Ja, het is mogelijk. Wij zullen uw dak inspecteren en de staat ervan opnemen in ons onderhoudscyclus. Wij komen dan jaarlijks bij u langs voor onderhoud van uw dak.

Hoe weet ik wat de kosten zullen zijn?

Het is moeilijk om op afstand een prijsopgave te geven. De dakdekker moet langskomen voor een gratis dakinspectie. Dan kan de dakdekker een goede prijsopgave geven.

Hoe kan een huiseigenaar herkennen wanneer een dak problemen heeft?
Maar al te vaak worden dakproblemen ontdekt na lekkage of andere ernstige schade. Periodieke inspecties kunnen vaak gebarsten, kromgetrokken of ontbrekende dakspanen, losse naden en verslechterde gootstukken, overmatige oppervlaktekorrels die zich ophopen in de goten of regenpijpen en andere zichtbare tekenen van dakproblemen aan het licht brengen. Zoek binnen naar gebarsten verf, verkleurde gipsplaat en loslatend behang als tekenen van beschadigde daken.

Als er niemand op locatie is wanneer de dakexpert langskomt, wat gebeurt er dan?

Onze dakexpert gaat in één dag langs op meerdere adressen voor een dakinspectie. Laat daarom tijdig weten als u niet thuis kunt zijn, zodat onze expert een andere afspraak kan inplannen op die tijd en datum. Geeft u het niet op tijd aan (24 uur van tevoren)? Dan zijn wij helaas genoodzaakt om voorrijkosten van €69,- in rekening te brengen.

Wat doet een dakdekker allemaal?

Een dakdekker is een gespecialiseerde vakman die de kwaliteit van platte en hellende daken waarborgt door het aanbrengen en verwerken van betrouwbare materialen. Deze materialen dienen om uw dak waterdicht en weerbestendig te maken, ongeacht het seizoen of klimaatveranderingen. U kunt onder “onze diensten” zien met welke werkzaamheden wij u allemaal kunnen helpen.

Wanneer is een dak inspectie vrijblijvend?
Als u uw dak wilt laten repareren en/of vervangen dan is het vrijblijvend.
Op locatie komen voor advies voor de staat en/of draagkracht zijn er kosten aan verbonden.
Werken met warm weer
Bij het werken met warm weer is het van groot belang dat wij ervoor zorgen dat onze dakdekkers geen schade oplopen aan hun gezondheid. Dit is vastgesteld in de Arbowet van 2007. Hoewel er geen absolute temperatuurgrens wordt gegeven, brengen hoge temperaturen echte gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals hitteberoerte, warmte-uitslag en hittekrampen. Bovendien kan de hitte leiden tot verminderd concentratievermogen, wat fouten in het werk kan veroorzaken en de veiligheid van de dakdekker in gevaar kan brengen.

Bij temperaturen van 28 graden of hoger nemen wij als team altijd van tevoren de situatie onder de loep om te beoordelen of de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Dit is met name belangrijk bij werkzaamheden waarbij bitumen wordt gebruikt, vanwege de risico’s die de hitte met zich meebrengt. Het welzijn en de veiligheid van onze werknemers staan altijd voorop, en daarom nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat ze onder optimale omstandigheden kunnen werken.

Wanneer krijg ik 10 jaar garantie?

10 jaar garantie geldt alleen voor het vervangen van heel uw dak. U heeft alleen garantie als dit vermeld staat op uw offerte en factuur.

Krijg ik garantie als ik slechts enkele dakpannen laat vervangen op mijn dak?
Het is helaas niet mogelijk om garantie te geven op het terugplaatsen van een aantal of vervangen van dakpannen.
Werkt Dakdekker Van Leeuwen samen met externe bedrijven?
Ja, wij hebben een goede samenwerking met verschillende dakdekkersbedrijven.

Deze dakdekkers zijn door ons gekeurd en gescreend als echte professionals in hun vak en bieden ondersteuning aan onze werkzaamheden.

Het komt weleens voor dat wij mankrachten tekort komen. Dan maken wij gebruik van externe partners en bedrijven met wie wij samenwerken. Als dit het geval is wordt u daarvan op de hoogte gesteld.

Heeft u nog vragen? Bel ons!

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button