logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

  • 18+ jaar ervaring
  • 10 jaar garantie*
  • Laagste prijsgarantie*
  • 100% GRATIS dakinspectie

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk dat het dakleer op mijn dak probleemloos wordt vervangen?
In de meeste gevallen is dit wel mogelijk. Wij checken uiteraard vooraf naar de staat van uw huidige dak.

Wat is een noodreparatie?

Een noodreparatie is het oplossen van de lekkage. Afhankelijk van wat er gedaan moet worden: dit kan zijn simpel kitwerk of uitgebreide werkzaamheden zijn. Goed om te weten is dat deze kosten hiervoor v.a €375 excl. BTW zijn.

Op noodreparaties worden er geen garanties gegeven.

Wat gebeurt er als ik mijn afspraak of dakinspectie niet tijdig annuleer?

Als u uw afspraak niet tijdig annuleert zijn wij genoodzaakt om voorrijkosten in rekening te brengen. Dit bedraagt €119 excl. btw. U kunt uw afspraak 24uur van te voren annuleren of verplaatsen. Dit kan door ons een e-mail te sturen op administratie@dakdekkers-vanleeuwen.nl.

Ik wil over mijn bestaande dakbedekking een nieuwe laag gelegd krijgen. Kan dat?
Het is mogelijk, indien de huidige onderlaag hiervoor geschikt is. Wij zullen dit eerst ter plaatse moeten controleren.

Hoeveel jaar garantie krijg ik van jullie op mijn dakbedekking?

U krijgt bij ons 10 jaar garantie op de door ons gelegde volledige daken. Wij raden altijd aan om jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door ons op het dak. Wij maken tijdens de onderhoudsbeurt het dakvlak schoon en ruimen daarbij eventuele takken, bladeren en/of andere voorwerpen op. Wij hebben hiervoor een onderhoudsplan waarbij wij ieder jaar uw dak komen inspecteren.

Maken jullie ook daken van zink?
Ja, wij maken ook zinken daken. Deze worden op een deskundige en zorgvuldige manier door ons aangebracht.

Hoe zit het met de brandveiligheid tijdens de werkzaamheden?

Wij zijn goed opgeleid in brandveiligheid en alle regels die hierbij komen kijken. Deze regels worden serieus opgevolgd door ons. Daarnaast worden wij regelmatig bijgeschoold betreft brandveiligheid. U kunt er dus zeker van zijn dat wij met grote zorg alle regels naleven. Wij weten hierdoor alle risico’s te beperken tot een minimum.

Wat houdt een onderhoudscontract eigenlijk in?

Met een onderhoudscontract zorgt u ervoor dat wij ieder jaar uw dak komen controleren. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw dak aanzienlijk, omdat eventuele gebreken door ons geconstateerd kunnen worden en onmiddellijk de benodigde reparatie gedaan kan worden. Dit kan u enorme kosten besparen als de gebreken niet direct worden verholpen, wat kan leiden tot grotere schade.

Is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten als het dak niet door jullie is gelegd?
Ja, het is mogelijk. Wij zullen uw dak inspecteren en de staat ervan opnemen in ons onderhoudscyclus. Wij komen dan jaarlijks bij u langs voor onderhoud van uw dak.

Hoe weet ik wat de kosten zullen zijn?

Het is moeilijk om op afstand een prijsopgave te geven. De dakdekker moet langskomen voor een gratis dakinspectie. Dan kan de dakdekker een goede prijsopgave geven.

Hoe kan een huiseigenaar herkennen wanneer een dak problemen heeft?
Maar al te vaak worden dakproblemen ontdekt na lekkage of andere ernstige schade. Periodieke inspecties kunnen vaak gebarsten, kromgetrokken of ontbrekende dakspanen, losse naden en verslechterde gootstukken, overmatige oppervlaktekorrels die zich ophopen in de goten of regenpijpen en andere zichtbare tekenen van dakproblemen aan het licht brengen. Zoek binnen naar gebarsten verf, verkleurde gipsplaat en loslatend behang als tekenen van beschadigde daken.

Als er niemand op locatie is wanneer de dakexpert langskomt, wat gebeurt er dan?

Onze dakexpert gaat in één dag langs op meerdere adressen voor een dakinspectie. Laat daarom tijdig weten als u niet thuis kunt zijn, zodat onze expert een andere afspraak kan inplannen op die tijd en datum. Geeft u het niet op tijd aan (24 uur van tevoren)? Dan zijn wij helaas genoodzaakt om voorrijkosten van €119,- excl. BTW in rekening te brengen.

Wat doet een dakdekker allemaal?

Een dakdekker is een gespecialiseerde vakman die de kwaliteit van platte en hellende daken waarborgt door het aanbrengen en verwerken van betrouwbare materialen. Deze materialen dienen om uw dak waterdicht en weerbestendig te maken, ongeacht het seizoen of klimaatveranderingen. U kunt onder “onze diensten” zien met welke werkzaamheden wij u allemaal kunnen helpen.

Wanneer is een dak inspectie vrijblijvend?
Als u uw dak wilt laten repareren en/of vervangen dan is het vrijblijvend.
Op locatie komen voor advies voor de staat en/of draagkracht zijn er kosten aan verbonden.
Werken met warm weer
Bij het werken met warm weer is het van groot belang dat wij ervoor zorgen dat onze dakdekkers geen schade oplopen aan hun gezondheid. Dit is vastgesteld in de Arbowet van 2007. Hoewel er geen absolute temperatuurgrens wordt gegeven, brengen hoge temperaturen echte gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals hitteberoerte, warmte-uitslag en hittekrampen. Bovendien kan de hitte leiden tot verminderd concentratievermogen, wat fouten in het werk kan veroorzaken en de veiligheid van de dakdekker in gevaar kan brengen.

Bij temperaturen van 28 graden of hoger nemen wij als team altijd van tevoren de situatie onder de loep om te beoordelen of de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Dit is met name belangrijk bij werkzaamheden waarbij bitumen wordt gebruikt, vanwege de risico’s die de hitte met zich meebrengt. Het welzijn en de veiligheid van onze werknemers staan altijd voorop, en daarom nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat ze onder optimale omstandigheden kunnen werken.

Wanneer krijg ik 10 jaar garantie?

10 jaar garantie geldt alleen voor het vervangen van heel uw dak. U heeft alleen garantie als dit vermeld staat op uw offerte en factuur.

Krijg ik garantie als ik slechts enkele dakpannen laat vervangen op mijn dak?
Het is helaas niet mogelijk om garantie te geven op het terugplaatsen van een aantal of vervangen van dakpannen.
Werkt Dakdekker Van Leeuwen samen met externe bedrijven?
Ja, wij hebben een goede samenwerking met verschillende dakdekkersbedrijven.

Deze dakdekkers zijn door ons gekeurd en gescreend als echte professionals in hun vak en bieden ondersteuning aan onze werkzaamheden.

Het komt weleens voor dat wij mankrachten tekort komen. Dan maken wij gebruik van externe partners en bedrijven met wie wij samenwerken. Als dit het geval is wordt u daarvan op de hoogte gesteld.

Krijg ik ook garantie op uitgevoerde (spoed)reparaties?
Het is helaas niet mogelijk om garantie te geven op reparatiewerkzaamheden.
Wanneer komt mijn garantie te vervallen?
Uw garantie komt te vervallen als de KNMI een windkracht 9 of hoger vermeld. De storm kan schade verrichten aan het dak. Waardoor de garantie komt te vervallen. Wel kunnen wij (kleine) reparaties uitvoeren waardoor uw dak weer goed en stevig is. Deze reparaties hebben een meerprijs. Dit wordt vooraf met u gecommuniceerd.

De garantie komt te vervallen wanneer een andere partij werkzaamheden verricht aan uw dak. Het is daarom belangrijk om altijd met ons te communiceren voor aanpassingen aan uw dak.

Wanneer kan ik gebruik maken van een garantie afspraak?
Het gebruik van garantie is alleen mogelijk als u door de ons verrichte werkzaamheden aantoonbaar lekkage heeft.
Moet ik mijn dak laten onderhouden als ik gebruik wil maken van de 10 jaar garantie?
Het is belangrijk om periodiek onderhoud aan uw dak uit te voeren. De inspecteur geeft u hier bij akkoord op de offerte uitleg over. Zonder periodiek controle en onderhoud is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de garantie.

Met preventief onderhoud wordt bedoeld het regelmatig en op planmatige basis uitvoeren van onderhoud. Het doel is het ontstaan van klachten vóór te zijn. Een woningeigenaar moet zijn dak in ieder geval preventief laten onderhouden.

Het bekendste voorbeeld daarvan is ongetwijfeld het schoonmaken en vrij houden van de dakgoten om ervoor te zorgen dat regenwater goed wordt afgevoerd. Bij onvoldoende preventief onderhoud kunnen er diverse problemen ontstaan zoals vervuiling, onthechting van materialen bij aansluitingen, scheurvorming of lekkages.

Wat kost dakonderhoud?
De kosten voor dakonderhoud begint vanaf €180 exclusief BTW per jaar.
Ik heb lekkage, wat nu?
Het komt in de praktijk regelmatig voor dat het niet of onvoldoende onderhouden van een dak een belangrijke oorzaak is van bijvoorbeeld een opgetreden lekkage. De opdrachtgever stelt dan dat het dak van meet af aan slecht was terwijl de dakdekker vindt dat de opdrachtgever het probleem voor een groot gedeelte zelf veroorzaakt of verergerd heeft door niet of onvoldoende te onderhouden. Het is daarom belangrijk om uw dak te laten behandelen door een echte professional.
Krijg ik garantie bij lood vervangen?
Nee, helaas geven wij geen garantie op alleen lood vervangen. In combinatie met het dak vervangen wel.

Heeft u nog vragen? Bel ons!

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button