Veelgestelde vragen

Is het mogelijk dat het dakleer op mijn dak probleemloos wordt vervangen?
In de meeste gevallen is dit wel mogelijk. Wij checken uiteraard vooraf naar de staat van uw huidige dak.

Ik wil over mijn bestaande dakbedekking een nieuwe laag gelegd krijgen. Kan dat?
Het is mogelijk, indien de huidige onderlaag hiervoor geschikt is. Wij zullen dit eerst ter plaatse moeten controleren.

Hoeveel jaar garantie krijg ik van jullie op mijn dakbedekking?
Je krijgt bij ons 10 jaar garantie op de door ons gelegde daken. Wij raden altijd aan om jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door ons op het dak. Wij maken tijdens de onderhoudsbeurt het dakvlak schoon en ruimen daarbij eventuele takken, bladeren en/of andere voorwerpen op. Wij hebben hiervoor een onderhoudsplan waarbij wij ieder jaar uw dak komen inspecteren.

Maken jullie ook daken van zink?
Ja, wij maken ook zinken daken. Deze worden op een deskundige en zorgvuldige manier door ons aangebracht.

Hoe zit het met de brandveiligheid tijdens de werkzaamheden?
Wij zijn goed opgeleid in brandveiligheid en alle regels die hierbij komen kijken. Deze regels worden serieus opgevolgd door ons. Daarnaast worden wij regelmatig bijgeschoold betreft brandveiligheid. U kunt er dus zeker van zijn dat wij met grote zorgen alle regels naleven. Wij weten hierdoor alle risico’s te beperken tot minimaal.

Wat houd een onderhoudscontract eigenlijk in?
Met een onderhoudscontract zorgt u ervoor dat wij ieder jaar uw dak komen controleren. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw dak aanzienlijk, omdat eventuele gebreken door ons geconstateerd kan worden en onmiddellijk de benodigde reparatie gedaan kan worden. Dit kan u enorme kosten besparen als de gebreken niet direct worden verholpen wat kan leiden tot grotere schade.

Is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten als het dak niet door jullie is gelegd?
Ja, het is mogelijk. Wij zullen uw dak inspecteren en de staat ervan opnemen in ons onderhoudscyclus. Wij komen dan jaarlijks bij u langs voor onderhoud van uw dak.

Hoe weet ik wat de kosten zullen zijn?
Het is moeilijk om op afstand een prijsopgave te geven. De dakdekker moet langskomen voor een gratis dakinspectie. Dan kan de dakdekker een goede prijsopgave geven.

Hoe kan een huiseigenaar herkennen wanneer een dak problemen heeft?

Maar al te vaak worden dakproblemen ontdekt na lekkage of andere ernstige schade. Periodieke inspecties kunnen vaak gebarsten, kromgetrokken of ontbrekende dakspanen, losse naden en verslechterde gootstukken, overmatige oppervlaktekorrels die zich ophopen in de goten of regenpijpen en andere zichtbare tekenen van dakproblemen aan het licht brengen. Zoek binnen naar gebarsten verf, verkleurde gipsplaat en loslatend behang als tekenen van beschadigde daken.

Heeft u nog vragen? Bel ons!

Call Now Button
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!