logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Tips voor het vernieuwen van een dak

Tips voor het vernieuwen van een dak

Eеn dakbеdеkking zorgt еrvoor dat u tеgеn dе wissеlеndе wееrsomstandighеdеn bеschеrmd wordt. Eеn dakbеdеkking is mееstal duurzaam еn gaat ееn tijdjе mее. Echter, betekent dit niet dat u het hierbij moet laten. Een onderhoud is belangrijk om de duurzaamheid van uw dak te waarborgen. Als het te laat is en u uw dak moet vernieuwen, willen wij graag wat handige tips meegeven:

1. Delen van de dakbedekking hergebruiken

Heeft u momenteel dakpannen op uw dak? De kans is vrij groot dat niet alle dakpannen toe zijn aan een vervanging. In dit geval heeft u de mogelijkheid om enkel de dakpannen te vernieuwen die toe zijn aan een vervanging. Dit kan u enorme kosten besparen. 

2. Enkel de bedekking vervangen

Men denkt vaak tijdens het vervangen van een dak aan vervanging van de gehele dakconstructie. Echter, zijn de kosten hiervan torenhoog. Daarom is het verstandig om dit besluit niet zomaar te nemen. In de meeste gevallen is het al voldoende om enkel de dakbedekking te vervangen. Heeft u twijfels? Schakel een professionele en betrouwbare dakdekker in voor een eerlijk advies over de huidige staat van uw dak. Na een gratis dakinspectie kunnen zij namelijk de beste mogelijkheden adviseren.

3.Overzetdak kiezen

Wilt u uw dak vervangen zonder enorm veel kosten te maken? Een overzetdak is een goede oplossing voor u. Bij het plaatsen van een overzetdak blijft de huidige constructie bestaan. Het nieuwe dak wordt over de huidige dakconstructie aangelegd. Het plaatsen van een overzetdak is mogelijk bij zowel een plat dak als een hellend dak. Echter, kan het bij een hellend dak niet altijd probleemloos. Het is daarom belangrijk om het goed te overwegen met een deskundig advies van een professionele dakdekker. Dakdekker Van Leeuwen geeft u graag een betrouwbaar advies!

dak vernieuwen

De kosten bij dakvernieuwing

Bij een dakvernieuwing bestaan er vele mogelijkheden die op u van toepassing zouden kunnen zijn. U kunt bijvoorbeeld overwegen om dakbedekking te vervangen, een overzetdak te plaatsen of uw dak volledig te vernieuwen. Vaak krijgen wij van klanten te horen dat verschillende dakdekkers een andere prijs hanteren en er dus ook geen standaardprijzen zijn voor dakvernieuwing.

Dat klopt zeker, want wat voor de een van toepassing is hoeft niet per definitie te betekenen dat dat ook in uw situatie geldt. Het soort dak dat u heeft kan verschillen bijvoorbeeld, maar ook de welgesteldheid van de dakconstructie. Verder spelen ook uw persoonlijke eisen, wensen en budget een rol bij de kostenbepaling. Om meer duidelijkheid te scheppen voor u, kunnen de kosten ter indicatie als volgt zijn bij een dakvernieuwing:


Uitеraard zijn dе kostеn afhankеlijk van hееl wat factorеn, want niеt еlk dak is hеtzеlfdе uitеraard. Vеlе spеcifiеkе factorеn hеbbеn invloеd op dе uitеindеlijkе prijs, daarbij kunt u dеnkеn aan dе huidigе staat van uw dak, dе omvang еn oppеrvlaktе van hеt dak, dе matеrialеn diе gеbruikt zullеn wordеn еn ook dе bеrеikbaarhеid van hеt dak.

Wij snappen uiteraard dat het een uitdaging kan zijn om deze factoren allemaal goed vast te stellen. Om u daarbij te helpen bieden wij u graag onze gratis dakinspectie aan. Tijdens onze gratis dakinspectie gaan wij nauwkeurig na wat er van toepassing is op uw situatie en wordt er een eerlijk en transparant advies gegeven over het kostenplaatje. Als u op de onderstaande oranje button klikt kunt u dat vrijblijvend en snel regelen.

Wanneer kan ik mijn dak vernieuwen?

Bij een dakvernieuwing kunnen de redenen nogal verschillen. Per situatie kan het ook zeker verschillen. In de loop der jaren hebben wij heel wat dakvernieuwingswerkzaamheden mogen uitvoeren door heel Nederland. Daarom weten wij dat de redenen doorgaans technisch of energiebesparend van aard zijn. Daarbij kunt u denken aan de volgende redenenen:

 • Er is vastgesteld dat u last heeft van daklekkage. De consequenties kunnen hier onder andere van zijn dat u verkleuringen merkt aan uw muren of plafond. Verder kan het ook zo zijn dat de houten dakconstructie aan het rotten is of dat er schimmelvorming in huis is getroffen, wat kan zorgen voor een vervelende geur.
 • Stormschade heeft ervoor gezorgd dat er dakpannen los komen te zitten of zijn weggewaaid.
 • U merkt dat er verjaarde, gescheurde of losse stenen zitten aan uw dak.
 • Er zijn poreuze voegen geconstateerd in uw dak.
 • Het plateau van uw dak of schoorsteen is gescheurd.
 • Verwaarloosd onderhoud, waardoor het dak in een verslechterde staat verkeerd
 • Er zijn bouwkundige gebreken vastgesteld doordat de dakconstructie voorheen niet deskundig is afgewerkt.
 • Het dak moet beter geïsoleerd worden, omdat u uw maandelijkse energiekosten wilt verlagen. Ook kan een betere isolatie leiden tot beter behoud van warmte in de winter en koele lucht in de zomer.
 • U wilt zonnepanelen op uw dak monteren, maar de huidige staat laat dat niet toe. De dakconstructie kan wellicht de montage en het gewicht van de zonnepanelen niet op langdurige termijn verdragen, waardoor er vernieuwing aan te pas moet komen.

Naast technische en energiebesparende redenen kunnen ook esthetische motieven een reden zijn om vernieuwing aan uw dak door te voeren. Daarbij kunt u denken aan de volgende redenen:

 • Wegens een verbouwing aan uw zolder wilt u dat het dak er ook mooi bij past.
 • De coating en/of verf van uw dak geeft af of bladdert af.
 • Het dak voldoet simpelweg niet aan uw smaak.

Dak vernieuwen door een professioneel dakdekkersbedrijf?

Zoals u waarschijnlijk ook heeft gelezen hierboven kunnen de redenen voor een dakvernieuwing sterk uiteen lopen. Daarom is het ook vaak lastig om de kosten bij een vernieuwingsklus aan een dak van te voren specifiek te bepalen. Als Dakdekker Van Leeuwen zijn wij er voor u om u daarbij te helpen.

Middels onze gratis dakinspectie kunnen wij op locatie langskomen en vrijblijvend voor u vaststellen welke mogelijkheden en kosten van toepassing kunnen zijn op u. Door op onderstaande oranje button te klikken en uw gegevens achter te laten, zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen om langs te komen voor een gratis dakinspectie.

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button