logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Schuurdak vervangen

Vervangen van schuurdak

Wilt u het schuurdak vervangen? Als we het hebben over een schuurdak, gaat het vaak over een plat dak. Vele soorten dakbedekkingen zijn hierbij mogelijk. Meestal gaat de voorkeur naar een bitumineuze dakbedekking. De meest voorkomende dakbedekkingen bij een schuurdak zijn als volgt:

 • Bitumen dakbedekking
 • EPDM dakbedekking
 • PVC dakbedekking
 • Groendak

Kosten schuurdak vervangen

De kosten kunnen uiteraard verschillen. Dit wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Hieronder kunt u een tabel  vinden van de gemiddelde kosten.

schuurdak-vervangen

Dak schuur vervangen

Wilt u het dak van uw schuur vervangen? Uiteraard is het van belang de juiste dakbedekking uit te kiezen. Het kiezen van een geschikte dakbedekking is erg van belang. Hierbij heeft u zeker advies nodig van een vakbekwame dakdekker. Echter, kan een beetje informatie vooraf altijd goed van pas komen. Zo heeft u alvast een idee over de voor- en nadelen. Ook kunt u een indicatie maken dat aansluit op uw budget.

Schuurdak vervangen bitumen dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking wordt vaak gekozen bij woningen met een plat dak. Dit komt doordat het aanleggen van een bitumen dakbedekking eenvoudiger is dan de andere dakbedekkingen. Hierdoor zijn de arbeidskosten lager, waardoor het een goedkope dakbedekking variant is. Ook is een bitumen dakbedekking erg duurzaam en vergt weinig onderhoud. Hierdoor is de kwaliteit-prijsverhouding erg aantrekkelijk om de keuze neer te leggen voor een bitumen dakbedekking bij een schuurdak.

Er zijn twee varianten van bitumen: Atactisch PolyPropyleen (APP) en Styreen Butadieen Styreen (SBS). SBS beschikt over een beschermende toplaag. Een APP bitumen heeft dit niet. Een bitumen dakbedekking (dakleer) kan worden aangebracht op twee manieren. Dakleer branden of dakleer leggen zonder branden. Uiteraard raden wij aan om het dakleer te branden. De hitte zorgt ervoor dat de bitumen dakbedekking vloeibaar wordt en goed kan aanhechten. Een bitumen dakbedekking is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Schuurdak vervangen EPDM dakbedekking

EPDM wordt ook vaak gebruikt als dakbedekking voor platte daken. EPDM is gemaakt van een synthetische rubber. Tijdens de productie van EPDM worden ook wel polymeren gebruikt. Polymeren zorgen ervoor dat het rubber extra sterk en soepel wordt. EPDM is geschikt voor platte daken. Het wordt ook vaak gebruikt voor het vervangen van een schuurdak. EPDM is erg duurzaam en zorgt ervoor dat uw dak stevig is. Bovendien is het UV-bestendig en heeft het vrijwel geen behoefte aan onderhoud. Het is goed bestand tegen extreme weersomstandigheden.

EPDM wordt in vergelijking met een bitumen dakbedekking koud aangelegd. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale lijm in plaats van een brander.

Schuurdak vervangen PVC dakbedekking

PVC is een kunststof dat geschikt is om zowel platte als hellende daken waterdicht af te sluiten. PVC is ook te verkrijgen in diverse kleuren. Echter, heeft een PVC dakbedekking een iets kortere levensduur in vergelijking met de andere soorten dakbedekkingen. Een PVC dakbedekking gaat ongeveer 20 jaar mee.

PVC is erg licht. Dat maakt renovaties eenvoudiger. Een PVC dakbedekking wordt met lijm gevestigd op de ondergrond van het dak. PVC is wortelbestendig. Hierdoor kan het in combinatie met een glasvezelbewapeningslaag gebruikt worden als ondergrond voor een groendak.

Groendak op het schuurdak

Het komt steeds vaker voor dat platte daken worden bedekt met groendak. Een standaard dak wordt aangepast zodat het geschikt is voor begroeiing met vegetatie. Dit wordt gedaan door speciale begroeiing- en drainagelagen aan te brengen, zodat de beplanting goed kan groeien en het regenwater goed afgevoerd kan worden. Een plat dak is uitstekend geschikt voor een groendak.

Hierbij worden plantensoorten gebruikt die goed tegen vocht en droogte kunnen. U kunt denken aan gras, vetplanten, mossen en kruiden. Uw dak bedekken met groendak brengt vele voordelen met zich mee. Uw dak is beter beschermd tegen het wisselende weer en biedt extra isolatie! Als u de dakschuur vervangen wilt, raden wij u zeker aan om ook te gaan voor een groendak. Het geeft ook een natuurlijke look aan uw woning. Bovendien is het milieuvriendelijk. Dakdekker Van Leeuwen helpt u graag met het aanleggen of als u verdere vragen heeft!

Kosten dakbedekking schuur vervangen

De kosten van dakbedekking schuur vervangen variëren nogal. De kosten zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Daarbij kunt u denken aan de grootte van de oppervlakte die de dakbedekking beslaat en de soort dakbedekking die u al heeft op uw schuur. We zetten graag uiteen wat er allemaal aan de orde komt bij het bepalen van de kosten dakbedekking schuur vervangen.

Ten eerste speelt de soort dakbedekking een grote rol bij het bepalen van de kosten, wat gelijk staat aan het soort materiaal dat wordt gebruikt dus. Materiaalgebruik neemt ongeveer de helft van de kosten in beslag. De reden daarvan is omdat simpelweg de materialen bij het vervangen van een dakbedekking redelijk kunnen kosten. U kunt uitgaan van het volgende:

De gemiddelde prijs dat doorgaans wordt gehanteerd bij een Bitumen dakbedekking varieert tussen €40,- en €50,- per m2. Bij EPDM en Groendak tussen €60,- en €80,- per m2. Bij dakbedekkingen van PVC en dakpannen kan de prijs vervolgens variëren tussen €80,- en €90,- per m2. Deze kosten hoeven u overigens niet af te schrikken, omdat een goede dakdekker of dakdekkersbedrijf groot inkoopt, en dus relatief betaalbare kosten kan hanteren.

Verder nemen de arbeidskosten ongeveer de helft van de kosten in beslag. Omdat het vervangen van een schuur dakbedekking tijd en lichamelijk veel energie vereist, wegen de arbeidskosten ook zwaar mee. Hierbij kunt u ook de afvoerkosten en het isoleren bij rekenen, wat uiteraard een verlengde is van de arbeidskosten.

Ten slotte kunnen ook de voorrijkosten een rol spelen bij het bepalen van de prijs. Vooral wanneer een dakdakker of een dakdekkersbedrijf landelijk actief is, is het gebruikelijk dat er ook voorrijkosten in rekening worden gebracht. De uiteindelijke kosten bij dakbedekking schuur vervangen zijn daarom vaak situatie afhankelijk en zijn er ook geen vaste kosten voor te benoemen.

Kosten dak isolatie aanbrengen schuur

Schuren kunnen om verschillende redenen gebruikt worden. Zo kan een schuur gebruikt worden als opslagruimte voor je fiets, barbecue, motor of gereedschappen. De schuur kan soms zelfs gebruikt worden als een werkruimte of atelier door enkele ondernemers of als een extra leefruimte door een gezin.

De schuur kan dus behoorlijk belangrijk zijn voor u. Daarom is het uiteraard van belang dat de dakisolatie van uw schuur in orde is. In Nederland is het immers ondenkbaar dat door de flink schommelende weersomstandigheden de schuur dakisolatie niet aangetast kan worden, aangezien de schuur buiten volledig blootgesteld is aan het weer.

Mogelijke gevolgen door weersomstandigheden kunnen zijn dat er vocht, wind, hitte of zelfs ongedierte naar binnen komt. Vocht kan zelfs zorgen voor schimmelvorming, wat vervolgens kan leiden tot houtrot, welke vervolgens schade kan brengen aan de draagconstructie van het schuurdak.

De kosten van dakisolatie aanbrengen bij een schuur kunnen per vierkantie meter variëren tussen €40,- en €50,-. Een gemiddelde schuur in Nederland varieert qua oppervlakte tussen de 10 m2 en 20 m2. De gemiddelde kosten kunnen dus variëren tussen €400,- en €1000,-.

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button