logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Plat dak

dakbedekking_platte_dak

Dakbedekking plat dak

Heeft u een plat dak en wilt u de dakbedekking vervangen? Dit is een klus die op 2 manieren kan worden uitgevoerd. Vaak is het mogelijk om bovenop de huidige laag een nieuwe laag aan te brengen. Dit kan veel geld besparen. 

Wilt u uw dak laten isoleren of zijn er al meerdere lagen op uw dak aangebracht? Hierdoor kan de dakconstructie zodanig zwaar worden dat de dakconstructie het niet dragen kan.

In dit geval moet uw dak compleet vervangen worden. De huidige lagen worden verwijderd en er komt een gloednieuwe laag op.

 • Professioneel 18 jaar ervaring
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • Professioneel materiaal & apparatuur
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd

Soorten materiaal

Voor het vervangen van de dakbedekking op een plat dak kan gebruik worden gemaakt van de volgende materialen:

 

 • Bitumen dakbedekking: Een bitumen dakbedekking, oftewel dakleer wordt meestal aangebracht met een brander. Hierdoor wordt uw dak voorzien van een dichte dakbedekking. Dit materiaal wordt vaak gekozen omdat het redelijk goedkoop is. Schuurdak vervangen? Ook dan is dakleer een uitstekende keuze!
 • PVC: Dit is een dakbedekking van kunststof dat op het dak wordt gelijmd of met warme lucht wordt aangehecht. 
 • EPDM: Dit heeft een lange levensduur en vraagt om minder onderhoud. Het is van elastisch materiaal waardoor de kans op schade minder is en beter bestand is tegen de wisselende weersomstandigheden. 
 • Groendak: Hierbij wordt uw dak bedekt met allerlei planten en gras. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor meer bescherming tegen de weersomstandigheden en draagt een bijdragen bij aan het milieu en de isolatiewaarde van uw woning.
bitumen dak
plat_dak_isolatie

Isolatie plat dak

Het is zeker de moeite waard om uw platte dak ook meteen te laten isoleren. Er gaat namelijk 30% warmte verloren via uw dak. Na een goede isolatie, merkt u het verschil al meteen in uw maandelijkse energierekeningen. Isoleren kan op twee manieren: 

 • Onder de dakbedekking: Deze soort isolatie heeft de meeste bijdrage aan de isolatiewaarde van uw woning. 

 • Op de dakbedekking: Meestal wordt er voor deze soort isolatie gekozen als uw huidige dakbedekking in goede staat is.

Kosten dakbedekking plat dak

De kosten voor het vervangen van de dakbedekking op een plat dak kan verschillen. De prijs wordt berekend aan de hand van verschillende factoren. Hierbij kunt u onder andere denken aan de materiaalkeuze, arbeidskosten en oppervlakte (hoeveelheid gebruikte materiaal). Moeilijk te bereiken daken kunnen de prijsberekening ook beïnvloeden.

Plat dak dakwerken

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plat dak dakbedekking

Wilt u de dakbedekking van uw platte dak vervangen? Dan zijn er twee methoden om dat te doen. In de meeste situaties is het haalbaar om een nieuwe laag dakbedekking over het bestaande platte dak aan te brengen. U bespaart hiermee veel geld. Wilt u uw dak meteen laten isoleren of heeft u al heel wat lagen dakbedekking op uw plat dak liggen die te zwaar worden voor de constructie? Dan moeten alle vorige lagen van uw plat dak verwijderd worden en vervangen worden door een nieuwe dichte bedekking. De dakdekker verwijdert alle oude lagen van uw plat dak en brengt een verse, dichte laag aan.

Lekkages in uw dak kunt u voorkomen met een goed dak. Als u een nieuw plat dak gaat plaatsen of alleen de bedekking van uw bestaande platte dak vervangen wilt, zijn er verschillende mogelijkheden. Een optie voor platte daken is bitumen (ook bekend als dakleer). Dit materiaal wordt meestal met een brander aangebracht. Het zorgt daardoor voor een veilige bedekking. In vergelijking met EPDM heeft bitumineuze dakbedekking het voordeel dat het minder duur is.

Isolatie plat dak

Maakt de ruimte onder het plat dak deel uit van uw woonruimte? Als dat zo is, overweeg dan om uw plat dak te isoleren. 30% van de warmte gaat verloren via het dak, en dat is niet gezond voor uw energiefactuur. Er zijn 2 manieren om een plat dak te isoleren:

 • De isolatielaag wordt geplaatst tussen de dakbedekking en het dakbeschot. Deze vorm van isolatie heeft een hoge isolatiewaarde en wordt meestal toegepast wanneer uw dakbedekking geheel moet worden vernieuwd.
 • Wanneer uw dakbedekking in uitstekende staat is, kunt u er isolatie op aanbrengen. Er worden dan waterdichte platen op uw dakbedekking geplaatst.

Dakbedekking plat dak vervangen

Vroeger werd mastiek gebruikt op platte daken om ze af te dichten. Tijdens de productie van lichtgas uit steenkool werd mastiek ontdekt. Het werd gemaakt van zand, koolteerpek en een vulmiddel, waarna er rollen van werden gemaakt.

Mastiek wordt niet meer gebruikt als dakbedekking plat dak, en gezien de nadelen is dat ook logisch. Heeft u echter nog steeds een mastiekdak? Dat impliceert dat uw dakbedekking al meer dan 40 jaar aanwezig is en vervangen moet worden!

Bitumen kan worden gebruikt ter vervanging van mastiek, aangezien het de laatste decennia op grote schaal wordt gebruikt. Dit is niet verwonderlijk, want bitumen heeft verschillende voordelen ten opzichte van mastiek voor platte daken. De levensduur van een bitumen dak is aanzienlijk langer dan die van mastieken daken.

Wat kost een dakbedekking per m2?

U kunt hier ontdekken wat de dakdekker kosten zijn. De kosten van een nieuw dak daarentegen, zijn afhankelijk van talrijke factoren. Houd in gedachten dat de volgende variabelen een belangrijke invloed zullen hebben op het bepalen van de kosten van een nieuw dak:

 • Is het mogelijk om de bitumen dakbedekking over bestaande aan te leggen, of moet de oude laag eerst verwijderd worden?
 • Investeer je ook direct in een dakisolatie?
 • De omvang van uw dak.
 • De bereikbaarheid van uw dak. Het kan voorkomen dat er stellingen nodig zijn wat dus extra kosten met zich mee kan brengen.
 • Hoe moeilijker de klus, hoe groter de kosten kunnen zijn.

Dakdekker van Leeuwen is een professioneel dakdekkersbedrijf die werkt op een transparante wijze. Wij hanteren eerlijke kosten voor kwaliteit materialen en deskundige werkzaamheden. U kunt een gratis dakinspectie aanvragen zonder ergens aan vast te zitten. Zo weet u vooraf duidelijk wat de kosten zullen zijn en bent u beschermd tegen onverwachte kosten achteraf. 

Wat is de beste dakbedekking voor een plat dak?

Het beste is om uw platte dak te bedekken met een bitumen dakbedekking. Een bitumen dak is goedkoop én duurzaam. Bovendien gaat het aanleggen ook veel sneller, waardoor u ook op de arbeidskosten kunt besparen.

Wat kost een plat dak per m2?

Dit is afhankelijk van het soort dakbedekking die u kiest. Uiteraard kunt u vrijblijvend een gratis dakinspectie aanvragen voor een offerte op maat!

Welk dak is het goedkoopste?

Dakleer, oftewel een bitumineuze dakbedekking is het goedkoopste. Dit komt doordat het snel en eenvoudig aangelegd kan worden. Meestal hoeft u de oude laag dakbedekking ook niet te verwijderen, wat ook kosten besparend is als u de bitumen dakbedekking over bestaande dak kunt aanleggen.

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button