logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Onderhoud van de dakgoten

Hoe vaak moeten dakgoten schoongemaakt worden?

Idealiter moet u uw dakgoten twee keer per jaar schoonmaken, of op zijn minst na elke storm. Als u ze maar één of twee keer bent vergeten schoon te maken, zijn ze misschien nog te redden. Maar als er jaren voorbij zijn gegaan zonder ook maar één blik van u te werpen, dan zijn er helaas extremere maatregelen nodig om het probleem te verhelpen.

In de tussentijd zijn hier enkele tekenen die aangeven dat het tijd is voor onmiddellijke reiniging van de dakgoten:

Dieren nesten in dakgoten

De natuur zit vol verrassingen. Als u uw dakgoten niet regelmatig schoonmaakt, kunnen vogels en eekhoorns er hun intrek nemen. Maar niet alleen voor deze schattige dieren moet u oppassen – ook grote hoeveelheden insecten nesten kunnen zich er nestelen. Probeer bij het verwijderen van een nest zoveel mogelijk leven te behouden maar zorg er tegelijkertijd voor dat u uw dakgoten goed schoon houdt.

Doorgezakte dakgoten

Dakgoot verstoppingen kunnen ook ontstaan door puin, bladeren en vuil. Na verloop van tijd hoopt die viezigheid zich op en veroorzaakt een grote verstopping. Als u een paar grote stormen heeft gehad of uw dakgoten in jaren niet heeft schoongemaakt, kunnen ze te veel vuil hebben opgehoopt, waardoor ze verzakken. Doorgezakte goten raken heel eenvoudig los en dat wil niemand.

Mos & Algen

Elk jaar laat de natuur overal haar sporen na. Mos en algen zijn een betrouwbare indicatie dat er iets mis is in een ruimte. Mos en algen wijzen op een probleem met het dak, de muren of de goten. U zult ontdekken waarom als u de voetsporen van de natuur volgt.

Grote verstoppingen in uw dakgoten kunnen zelfs de watertoevoer naar uw huis verstoren.  Hierdoor hoopt zich water op in daken, zolders en muren, waardoor de vochtigheid toeneemt en er ideale omstandigheden ontstaan voor mos, algen en voor dieren om te broeden.

Lekkages

Zoals we eerder al zeiden kan de watertoevoer in huis verstoord worden door verstopte dakgoten. Dit houdt in dat alles wat blootgesteld wordt aan de overmatige waterdruppels beschadigd kan raken. De zolder is daar een voorbeeld van. Omdat verstopte goten een hoge waterdruk op uw dakbedekking veroorzaken, kunnen deze gemakkelijk rotten en afbreken, waardoor het water rechtstreeks de zolder in loopt.

Inspecteer het huis regelmatig op:

 • Rottende plekken 
 • Ongedierte
 • Onaangename geuren
 • Schimmelvorming
 • Controleer op daklekkages en zolder problemen.

Vergeet niet om dit werk zorgvuldig uit te voeren. Deze stoffen kunnen ziekten verspreiden en allergische reacties veroorzaken.

Wat zijn de tekenen dat het tijd is om uw dakgoten te vervangen?

Of u nu een om een woning of bedrijfspand dak gaat, er zullen zich altijd problemen voordoen. Materialen verslechteren en verliezen na verloop van tijd hun bruikbaarheid. Om problemen door defecte onderdelen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw garanties up-to-date zijn en dat u uw daken goed onderhoudt.

Hieronder staan alvast een aantal tips over hoe u zelf dak veroudering kunt herkennen:

Water problemen

Het primaire doel van de dakgoot is het moeiteloos afvoeren van overtollig water naar een specifieke afvoer zone. Als de dakgoot beschadigd is, kan dat water nergens heen en ontstaat er vaak ernstige schade aan het huis.

Enkele andere signalen dat uw dakgoot lekt, zijn:

 • Scheuren & lekken in uw dak
 • Vochtige en beschimmelde zolder
 • Te veel water in de achtertuin
 • Gebarsten funderingsmuren
 • Kelder overstromingen
 • Scheuren in buitenmuren en gevel

Roest

U weet nu wat de tekenen zijn dat u uw dakgoot moet vervangen. De tekenen van dakgoot veroudering zijn met het blote oog te zien. Het is echter wel van belang dat u de dakgoten met grote zorgvuldigheid inspecteert zodat u niks over het hoofd ziet. Omdat de meeste dakgoten van metaal gemaakt zijn, bestaat de kans dat de dakgoten na enige tijd zijn gaan roesten. Als u enkele roestplekken ziet, betekent dit nog niet gelijk dat u de hele dakgoot moet vervangen. Afhankelijk van hoe groot de roest aanslag is, zou de dakgoot nog gerepareerd kunnen worden.

Gaten & scheuren

Net als roestige plekken vereisen ook scheuren onmiddellijke aandacht. Hoеwеl ееn paar klеinеrе schеurtjеs misschiеn niеt gеlijk bеtеkеnеn dat u dе vollеdigе dakgoot moеt vеrvangеn, wordt toch aangеradеn ееn spеcialist tе raadplеgеn еn zo snеl mogеlijk rеparatiеs tе latеn uitvoеrеn om vеrdеrе schadе tе voorkomеn.

Afhankеlijk van dе groottе еn dе еrnst van dе schеurеn in uw dakgotеn, moеt u zе misschiеn gеhееl of gеdееltеlijk vеrvangеn. Laat ееn profеssionееl dakdеkkеrsbеdrijf ееn kijkjе nеmеn, zodat zij kunnеn bеpalеn wеlkе wеrkzaamhеdеn moеtеn wordеn uitgеvoеrd.

 

Een van de meest essentiële dingen die u kunt doen is deskundig advies inwinnen. Zelfs als u slechts een paar roestplekken heeft, is het van cruciaal belang dat u ze altijd laat nakijken door een professionele dakdekker.

Verzakte dakgoten

Verzakte of losgeraakte dakgoten zijn het laatste wat u wilt. Dit is vaak een signaal voor een volledige vervanging. Als uw dakgoten verschuiven, moet u onmiddellijk actie ondernemen.

Als dit probleem niet snel wordt verholpen, zal het verergeren en uw hele afvoersysteem en dakconstructie beschadigen. Verzakte dakgoten kunnen tal van oorzaken hebben, zoals niet verwijderde verstoppingen, rotte boeiboorden en kapotte bevestigingen. Probeer de volgende dingen regelmatig te doen om schade aan uw dakgoot te voorkomen:

 • Maak uw dakgoten regelmatig schoon
 • Jaarlijkse inspecties uitvoeren
 • Oppassen voor gevallen dakgootnagels
 • Kleine scheurtjes zo snel mogelijk repareren

 

 

 

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button