logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Nokvorst

Nokvorst nodig?

Nokvorsten zijn dakpannen die op het punt zitten van een zadeldak waarmee het dak wordt afgesloten. Dit zorgt voor isolatie en bescherming van de dakconstructie. De nokvorst dakpannen verdragen veel lasten.

Door de weersomstandigheden kan het cement hieronder aangetast worden. In dergelijke gevallen wordt de kans op lekkage en schade groot. Bij oudere huizen zijn de nokvorsten vaak in slechte conditie.

nokvorst
problemen nokvorst

Consequenties van slechte nokvorst

Indien schade aan de nokvorst pannen en/of het cement niet wordt gerepareerd, kunnen de volgende consequenties ontstaan:

 

 • Lekkage (met alle gevolgen van dien)
 • Scheuren in de nokvorst en/of onderliggende laag
 • Verlies van aanhechting met als gevolg het wegwaaien van de nokvorst

Zijn de nokvorsten niet meer waterdicht?

Ieder pannendak is in bezit van nokvorsten. De nokvorsten hoed de afsluiting van het dak. Ook houden de nokvorsten de dakhelften en de dakpannen op hun plaats. Kort samengevat, nokvorsten zijn van belang voor de stevigheid van uw dak. Dus bij problemen aan de nokvorsten moet u zo snel mogelijk een dakdekker inschakelen.

Belang van nokvorsten
Daklekkage nokvorst

Waarom is het belangrijk om schade aan de nokvorsten te voorkomen?

Aangezien de nokvorsten zich aan de bovenkant van uw dak bevinden, zijn ze extra gevoelig voor een onredelijk klimaat. Door vochtigheid en het koude weer kan het cement waarmee de nokvorsten zijn vastgelegd aangetast worden. Dit kan ervoor zorgen dat de nokvorsten defect geraken met als gevolg:

 • Verschoven dakpannen;
 • Gescheurde dakpannen;
 • Dakpannen die van het dak afwaaien;
 • Daklekkage en waterschade.

Het is daarom van cruciaal belang om de kwaliteit van uw nokvorsten vaak te laten onderzoeken, om op deze manier schade aan uw nokvorsten te voorkomen. Met onze gratis dakinspectie zullen we de staat van uw nokvorsten onderzoeken.

Als er sprake zal zijn van schade zult u na het onderzoek inlichting over de benodigde renovatiewerkzaamheden krijgen.

Bij slijtage van het cement waarmee de nokvorsten zijn bevestigd aan de dakpannen, is het regelmatig mogelijk om de nokvorsten te renoveren.

Wij zijn gespecialiseerd in nokvorst renovatie

Bij Dakdekker Van Leeuwen zijn wij in het bezit van jarenlange ervarenheid in het repareren van nokvorsten. Daarom heeft u bij ons de garantie van: 

 • De hoogste kwaliteit materialen
 • Nokvorsten op voorraad
 • Snelle service en deskundigheid
nokvorst renovatie
nokvorst reparatie

Nokvorst renovatie

Hier gaat het dan meestal om het weghalen en hernieuwen van het oppervlakkig cement. Met een flexim dakpasta zullen wij ervoor zorgen dat de hechting tussen de dakpannen en nokvorsten wordt verbeterd. Nokvorst renovatie is enkel doenlijk als de oude nokvorsten nog compleet zijn.

Vernieuwen van de nokvorsten

Als de nokvorsten een beschadiging hebben opgelopen kunnen deze niet meer hersteld worden. In dat geval zouden de nokvorsten hernieuwd moeten worden. De bovenste rij dakpannen en de nokvorsten zullen worden vernieuwd. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

nieuwe nokvorsten
nokvorsten vervangen

Repareren, renoveren of vervangen

Het is gelukkig geen grote klus om het cement onder de nokvorsten te repareren. Tijdens een renovatie wordt de aanhechting compleet vervangen.

Dit kan gedaan worden met nieuwe nokvorst en/of nieuw cement. Er kan ook keuze worden gemaakt voor het opnieuw vastzetten van de nokvorst met Stormvaste Flexim dakmortel.

Dit laatste heeft voordelen tegenover nieuw cement:

 • Stormvast Flexim dakmortel is elastischer dan cement
 • Hierdoor is het beter bestand tegen wisselende weersomstandigheden
 • Hiermee is het ook mogelijk om gevelpannen en kantpannen vast te zetten
 • Het is uitstekend om scheuren waterdicht af te dichten.

Kosten

De kosten kunnen verschillen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kunt u denken aan de benodigde werkzaamheden, het materiaal dat wordt gebruikt voor het aanleggen van de nokvorst (aanhechting), de oppervlakte en de conditie van de rest van uw dak.

Met jaarlijks dakonderhoud verkleind u aanzienlijk de kans op schade of lekkage. Wij raden u aan om uw dak jaarlijks te laten controleren en zo de schade te beperken tot minimaal. Preventie kost namelijk altijd minder dan reparatie.

Nokvorst kosten

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button