logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Lood vervangen

Dakdekkers zijn verantwoordelijk voor verschillende taken, maar het hoofddoel is ervoor te zorgen dat uw dak is bedekt met een geschikte beschermlaag, zodat uw huis beschermd blijft tegen weersomstandigheden. Hiervoor worden verschillende materialen gebruikt, waaronder lood. loodslabben zijn de delen van het dak waar het lood door de dakdekker op zijn plaats is gebracht. Lood is een ongelooflijk voordelig materiaal dat wordt gebruikt in dakbedekking en andere gebieden die bekend staan als “looddelen” of “loodslabben” Waarom? Daklood heeft als voornaamste doel waterlekkage te voorkomen. Dit artikel gaat over het begrijpen en gebruiken van loodslabben voor een optimale bescherming van huizen tegen barre weersomstandigheden.

Loodslabben, wat zijn dat?

Loodslabben, oftewel de loden onderdelen in uw dakbedekking, voegen een extra beschermingslaag toe tegen daklekkages. Lood biedt ideale afdichtingsmogelijkheden en wordt vaak gebruikt rondom dakkapellen, nokvorsten, schoorstenen, kozijnen en kachelpijpen bij de stormkraag. Loodslabben dichten het oppervlak van uw huis af, zodat er geen water kan binnendringen. Bovendien werkt het als een effectieve isolator door te voorkomen dat warmte ontsnapt door eventuele spleten op het dak. Dit helpt een comfortabele temperatuur in uw huis te handhaven en houdt ook de energierekening laag!

Vooordelen van daklood

loodslabben vervangen

In een notendop wordt daklood vaak gebruikt om uw dakbedekking te beschermen, maar het biedt meer dan alleen een uitstekende afdichting. Lood is uiterst duurzaam en kan vele jaren meegaan. Het is eenvoudig aan te brengen en kan worden hergebruikt of gerecycled als u er klaar mee bent. Bovendien kan het door zijn gewicht en dichte massa niet worden aangetast door ongunstige weersomstandigheden of door water!

Nadelen van een loodslab

Ondanks de vele voordelen heeft daklood ook enkele nadelen. Het is gevoelig voor oxidatie, wat kan worden verminderd door het aanbrengen van patineerolie. Na lange tijd kan het broos worden en barsten, maar dit gebeurt meestal pas na dertig of veertig jaar. Daklood is niet mogelijk om toe te passen op platte daken. Lood is schadelijke voor het milieu. Ten slotte zijn de prijzen van loodhoudende producten aan aanzienlijke schommelingen onderhevig.

Wanneer daklood vervangen?

Een loodslab is essentieel om uw dak waterdicht te houden, maar de doeltreffendheid ervan zal na verloop van tijd afnemen. Wanneer de levensduur van het materiaal is bereikt of bijna is bereikt, kan het niet langer in staat zijn om lekken te voorkomen – op dit punt moet het worden vervangen door een nieuwe om ervoor te zorgen dat uw huis behaaglijk en droog blijft. Hoewel de duurzaamheid van lood indrukwekkend is, heeft het de neiging om na verloop van tijd te slijten. Over het algemeen heeft daklood een verwachte levensduur van ongeveer 30-40 jaar. Naarmate dit langer duurt, wordt het materiaal dunner en verzwakt zijn beschermende werking – met lekkages en andere problemen zoals schimmel of rotting als die te lang aanhouden. Om te voorkomen dat er later grote complicaties optreden; als u een verhoogde lekkage ervaart die kan worden toegeschreven aan uw verouderde loodslabben – onderneem dan nu actie!
lood vervangen

Hoe loodslabben vervangen?

Er bestaan twee strategieën voor het vervangen van loden gootstukken op uw dak. De eerste benadering bestaat in het vervangen van de binnenblad, wat meestal wordt gekozen wanneer er een nieuwe toevoeging is gedaan (aanbouw). Dit proces ziet er als volgt uit:

Om de buitenmuur te verbeteren worden twee of drie lagen steen weggehakt en verwijderd. Nadat het oude lood eruit is gehaald, wordt het nieuwe lood stevig bevestigd op een binnenblad. De stenen worden vervolgens weer op hun plaats gezet met voegwerk dat past bij de bestaande kleurstelling.
Oud lood afsnijden

Afsnijden van oud daklood

Een eenvoudigere en goedkopere manier om loden gootstukken te vervangen is door de oude af te snijden en lintvoegen uit te frezen. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij het verbinden van de loodslab aan een schoorsteen, die als volgt verloopt:

We beginnen met het afsnijden van het oude lood en het verwijderen van de lintvoeg, door vervolgens een nieuw lood te plaatsen. Een specifieke klem wordt gebruikt om het permanent vast te zetten, terwijl we de kleur ervan afstemmen op die van uw bestaande voegwerk.
daklood vervangen

Kosten lood vervangen

Lood is een duur materiaal, met prijzen die drastisch kunnen variëren. Gewoonlijk kost een meter lood in het binnenblad tussen de 150 en 300 euro om te vervangen – deze prijs is inclusief materiaal, arbeid en BTW. De voordelen van het gebruik van loodgootstukken maken het echter de moeite waard: niet alleen kunt u snel grote oppervlakken afwerken omdat u oud daklood kunt snijden en vervangen voor ongeveer €100-€150 per strekkende meter, maar u profiteert ook van een duurzame bescherming tegen het doorsijpelen van water door regen of sneeuwval.

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button