logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Leggen van dakshingles 

Dakshingles zijn echt een geweldige keuze als je op zoek bent naar een goedkope en flexibele dakbedekking. Je kunt dakshingles vinden in de vorm van bitumen shingles of bitumen leien, maar ze zijn ook verkrijgbaar in een houten uitvoering. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van dakbedekking met shingles? Het antwoord hangt voornamelijk af van het type en de kwaliteit van de shingles, en natuurlijk ook van het oppervlak van jouw dak. Op deze pagina ga ik je alles vertellen over het leggen en monteren van dakshingles, en ook over de bijbehorende kosten per vierkante meter.

dakshingles

Dakshingles leggen, kosten per m2

Bij het leggen van dakshingles komt er meer bij kijken dan je denkt. Je kunt hiervoor een dakdekker inhuren die jouw klus voor jou uit handen neemt. Wij kunnen de gehele klus voor een vast bedrag aannemen, maar we kunnen ook een prijs per vierkante meter voor je berekenen. Laten we eens kijken naar de kosten van het bedekken van een gemiddeld dak van 10 m² met dakshingles.

Houd er rekening mee dat dit slechts richtprijzen zijn, omdat de kosten kunnen variëren van dakdekker tot dakdekker. In sommige gevallen, zoals wanneer jouw dak meerdere hellingshoeken heeft of wanneer jouw oude dakshingles moeten worden vervangen door nieuwe, kan het zijn dat we een uurtarief in rekening brengen.

Hier zijn de gemiddelde prijzen per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing:

 • Dakshingles bevestigen met isolatie: Vanaf €20,-
 • Dakshingles zonder dakisolatie: Vanaf €15,-
 • Dakshingles met folie (dampscherm): Vanaf €17,-

Dit zijn slechts voorbeelden om je een idee te geven van de kosten. Als je geïnteresseerd bent, kunnen we specifiekere prijzen bespreken op basis van jouw dak en wensen. Aarzel niet om contact met Dakdekker Van Leeuwen op te nemen voor een persoonlijke offerte.

Wat zijn de voordelen en nadelen van dakshingles?

Heb je nog twijfels tussen dakshingles of een andere soort dakbedekking? Wij zetten graag de voor- en nadelen van dakshingles voor je op een rijtje.

Voordelen dakshingles leggen

 • Verschillende uitvoeringen: Met shingles als dakbedekking kun jij helemaal zelf de stijl en uitstraling van jouw woning bepalen. Je hebt de keuze uit houten of bitumen shingles en er is een breed scala aan kleuren en vormen beschikbaar.
 • Geluidsisolerend: In tegenstelling tot bijvoorbeeld dakplaten van metaal of kunststof zijn dakshingles goed in geluidsisolatie. Hierdoor heb je minder last van geluidshinder tijdens felle regen of hagel.

voordelen dak shingles leggen

 • Flexibel en licht: Dakshingles zijn erg licht, waardoor ze de dakconstructie nauwelijks belasten. Ze zijn ideaal voor tuinhuisjes omdat ze ook flexibel zijn en daardoor gemakkelijk en snel te plaatsen.
 • Weersbestendig: Dakshingles vormen een waterdichte dakbedekking die uitstekende bescherming biedt tegen hevige wind, felle regenbuien, vrieskou en andere weersinvloeden.
 • Budgetvriendelijk: Als je de kosten graag wat lager wilt houden, is dakbedekking met dakshingles een goede keuze. Het is budgetvriendelijker dan bijvoorbeeld dakpannen, rieten daken of PVC dakbedekking.

Nadelen dakshingles leggen

 • Minder geschikt voor daken met goede isolatie: Dakshingles zijn gevoelig voor temperatuurverschillen en condensvorming aan de onderkant. Ze gaan langer mee op een goed geventileerde onderconstructie waar vocht goed kan worden afgevoerd, dan op een geïsoleerd of warm oppervlak.
 • Korte levensduur: Dakshingles hebben over het algemeen een kortere levensduur dan andere dakbedekkingen zoals dakpannen, dakplaten of natuur- en kunstleien. Gemiddeld gaan ze zo’n 10 tot 20 jaar mee. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van de dakshingles varieert, dus die van een vakbekwaam groothandel gaan langer mee dan die van bijvoorbeeld een bouwmarkt.
 • Mosvorming: Afhankelijk van de kwaliteit van de shingles en de omgeving kunnen dakshingles sneller mosvorming vertonen dan andere soorten dakbedekking. Je kunt kiezen voor shingles die gecoat zijn met een anti-mos product om dit probleem te verminderen.

Blijf goed nadenken waar je jouw nieuwe dakshingles wilt kopen en houd rekening met de kwaliteit en levensduur.

Onderlaag met dakshingles, ja of nee?

Als je een schuin dak hebt met een hellingshoek van minstens 30 graden of meer, dan adviseren onze dakdekkers om een onderlaag aan te leggen. Op een dak met een hellingshoek van ongeveer 30 graden zal het hemelwater namelijk minder snel worden afgevoerd.

Als jouw dak daarentegen slechts een hoek van ongeveer 15 graden heeft (bijna plat dus), raden wij af om dakshingles te leggen. Het regenwater zal dan te lang op het dak blijven liggen, waardoor de kans groter is dat het dak wordt aangetast. In dat geval is het beter om een bitumineuze dakbedekking als onderlaag te gebruiken.

onderlaag dakshingles leggen

Wat zijn nu precies de voordelen en functies van het aanbrengen van een onderlaag onder jouw nieuw geplaatste dakshingles? Allereerst beschermt de bitumen onderlaag het bestaande dakbeschot tegen regen en harde wind. Daarnaast zorgt het leggen van een onderlaag ervoor dat jouw dak waterdicht blijft. Mocht je tijdens het aanleggen van de dakshingles foutjes maken, dan zullen die niet zichtbaar zijn door de onderlaag die is aangebracht. Het aanbrengen van een onderlaag is dus een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat jouw dakshingles goed functioneren en je dak optimaal beschermd is tegen weersinvloeden.

Welke dakshingles leggen?

Je kunt kiezen uit twee soorten dakshingles: bitumen of houten shingles. Bitumen dakshingles worden ook wel bitumen leien genoemd en zijn iets goedkoper dan de houten variant. Bitumen dakshingles zijn flexibele dak elementen die gesneden zijn uit lange stroken bitumen. Je kunt deze shingles vastnagelen met asfaltspijkers op het dakbeschot, maar je kunt de dakshingles ook lijmen als optie.

Houten dakshingles zijn op maat gemaakte gezaagde plankjes die in 2 à 3 lagen worden geplaatst voor een 100% waterdichte bekleding. Houten shingles zijn exclusiever, maar de prijs per m² ligt ook hoger dan bij bitumen dakshingles. Vooral bitumen shingles zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zwarte en rode dakshingles zijn het meest voorkomend, maar je kunt ook kiezen voor shingles in grijs, groen, bruin, blauw of oranje.

Als je een kleiner dak wilt laten bekleden, zoals bijvoorbeeld een tuinhuis, kun je kiezen voor shingles met de vorm van een beverstaart. Voor grotere dakoppervlaktes zijn rechthoekige dakshingles het populairst vanwege de vlotte plaatsing. Als je last hebt van mosvorming, is het raadzaam om dakshingles te kiezen die behandeld zijn met een speciale coating. Voor de afwerking van de dakranden zijn er aluminium dakstrips verkrijgbaar op de markt. Er bestaan zelfs verschillende systemen om je dak voldoende te ventileren met shingles. Op die manier voorkom je schade aan de shingles en het dakbeschot door vocht.

Dakshingles aanleggen, hoe doe je dit?

Als je de dakshingles gaat aanbrengen, begin je aan de onderzijde van het dak.

 • Laat de eerste dakshingel zo’n 2 tot 3 cm oversteken vanaf de dakrand. Houd ook rekening met de dakrand aan de voor- en achterzijde.
 • Het is namelijk belangrijk dat de daksingels over de boeidelen steken.
 • Leg de tweede laag bovenop de eerste laag shingles. Zo zijn ze dubbel gedekt en hoef je niet veel af te snijden.
 • Plaats de derde laag met de onderkant van de flappen gelijk aan de bovenkant van de inkepingen van de vorige laag.

Je kunt op deze manier de shingleplaten zowel aan de bovenzijde (zoals de nok) als aan de voorzijde van bijvoorbeeld het piramidedak laten leggen.

dakshingles aanleggen hoe

Je kunt de singels op verschillende manieren stevig vastmaken:

 • Met kit.
 • Door te nieten.
 • Door te spijkeren (met asfaltnagels).

Denk van tevoren na of je het dak wilt isoleren en de dakshingles over de dakisolatie wilt leggen. Op deze manier kun je het dak beter afschot laten hebben, zodat het regenwater sneller wordt afgevoerd.

Offerte voor dakshingles aanvragen

Voor meer informatie over een dakrenovatie of een vrijblijvend advies over het laten leggen en aanbrengen van dakshingles op jouw dak, kun je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij zorgen ervoor dat je snel de kosten ontvangt voor jouw nieuwe dak dat wordt bedekt met dakshingles. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van ons  en dan zul je versteld staan van de laagste prijzen die wij bieden. Vermeld in jouw offerteaanvraag zoveel mogelijk informatie over wat je wilt en wat de huidige situatie is.

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button