logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Wanneer u overweegt om zonnepanelen te plaatsen, is het belangrijk om te weten of uw dak geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Niet alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen, en soms is er extra werk nodig om het dak geschikt te maken voor de installatie.

Om te bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Ten eerste moet u de oriëntatie van uw dak bekijken. Zonnepanelen werken het best op een dak dat op het zuiden gericht is, maar panelen die op het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn, kunnen ook goed werken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de grootte en helling van uw dak. Zonnepanelen werken het best op een dak met een helling tussen de 20 en 60 graden, en er moet genoeg ruimte zijn voor de installatie van de panelen.

Hoeveel zonnepanelen kan ik op mijn dak plaatsen?

Hoeveel zonnepanelen u op uw dak kunt plaatsen, hangt af van de grootte van uw dak en de beschikbare ruimte voor de installatie van de panelen. Een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 10 tot 15 zonnepanelen nodig om in de eigen energiebehoefte te voorzien. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle daken geschikt zijn voor het plaatsen van zoveel panelen. Het is daarom verstandig om een professionele installateur te raadplegen om te bepalen hoeveel panelen u op uw dak kunt plaatsen. Ook kunt u op die manier bepalen of dakrenovatie voor zonnepanelen nodig is.

dak geschikt voor zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen op een oud dak: kan dat?

Het is mogelijk om zonnepanelen op een oud dak te plaatsen, maar er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Een oud dak kan namelijk niet altijd het gewicht van de panelen dragen, en het kan ook zijn dat uw dakbedekking niet meer waterdicht is. Het is daarom belangrijk om eerst het dak te laten inspecteren door een dakdekker voordat u zonnepanelen laat plaatsen. Een professionele dakdekker kan bepalen of uw dak geschikt is voor de installatie van zonnepanelen.

zonnepanelen op oud dak plaatsen

Is een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Als de panelen niet hoger zijn dan 1 meter boven de dakrand en niet uitsteken aan de zijkanten of aan de voorkant van het huis, dan kunt u deze zonder vergunning plaatsen. Als u in een monumentaal pand woont of in een gebied woont waar er specifieke regels zijn voor het plaatsen van zonnepanelen, dan kan het zijn dat u wel een vergunning nodig heeft. Het is verstandig om dit vooraf te controleren bij uw gemeente.

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

De terugverdientijd van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals de prijs van de panelen, de energieprijs, en de hoeveelheid energie die de panelen opwekken. Over het algemeen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 6 en 10 jaar. Na deze periode heeft u de kosten van de panelen terugverdiend en kunt u genieten van gratis stroom.

Hieronder is een tabel om te kunnen zien wat je kan besparen met zonnepanelen. Deze tabel is opgesteld op basis van 3.500 kWh verbruik.


terugverdienen met zonnepanelen

Zonnepanelen op plat dak: waar moet je op letten?

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak verschilt op een aantal punten van het plaatsen van panelen op een schuin dak. Zo moeten de panelen op een plat dak in een hoek worden geplaatst om de beste opbrengst te krijgen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de windbelasting en moet er voldoende ballast worden geplaatst om te voorkomen dat de panelen van het dak waaien. Het is daarom verstandig om een professionele installateur te raadplegen voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak. Met een dakdekker kunt u ook eventueel de nodige aanpassingen aan het dak doen en zo uw dak opknappen en geschikt maken voor zonnepanelen.

Zonnepanelen op een huurwoning: is dat mogelijk?

Als u een huurwoning heeft, dan is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Het is echter wel belangrijk om eerst toestemming te vragen aan de verhuurder. Als de verhuurder akkoord gaat, dan kunt u samen met een professionele installateur kijken naar de mogelijkheden voor de installatie van zonnepanelen.

Zonnepanelen op een monumentaal pand: mag dat?

Als u in een monumentaal pand woont, dan heeft u vaak te maken met specifieke regels voor het plaatsen van zonnepanelen. Het is daarom belangrijk om eerst bij uw gemeente na te gaan wat de mogelijkheden zijn. In sommige gevallen is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen, mits deze niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. In andere gevallen is het niet toegestaan om zonnepanelen te plaatsen. Het is daarom verstandig om eerst goed te informeren bij uw gemeente voordat u overgaat tot het plaatsen van zonnepanelen op een monumentaal pand.

zonnepanelen plaatsen

Heeft het nog zin om zonnepanelen te plaatsen?

Ja, het heeft nog steeds zin om zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen zijn een duurzame en milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken. Bovendien worden ze steeds goedkoper en efficiënter in het omzetten van zonlicht naar elektriciteit.

Het plaatsen van zonnepanelen kan helpen om uw energierekening te verlagen en uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Het is ook een investering die zichzelf in de loop van de tijd kan terugverdienen, vooral als de prijzen van elektriciteit blijven stijgen.

Bovendien zijn er vaak lokale en nationale subsidies beschikbaar om de kosten van zonnepanelen te helpen verlagen, waardoor het een nog aantrekkelijkere optie kan zijn.

 • Bespaar tot wel €1600,- per jaar!
 • Duurzame regelingen beschikbaar
 • Profiteer nú nog van BTW teruggave
 • Een duurzame investering, verhoog de waarde van je woning

Het plaatsen van zonnepanelen kan een goede investering zijn om te besparen op uw energierekening en bij te dragen aan een duurzame toekomst. Voordat u overgaat tot het plaatsen van zonnepanelen, is het echter belangrijk om te weten of uw dak geschikt is voor de installatie en of u eventueel een vergunning nodig heeft. Een professionele installateur kan u hierbij helpen en kan ook de terugverdientijd van de panelen voor u berekenen.

Kortom, zonnepanelen zijn nog steeds een slimme keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en geld te besparen op de lange termijn.

zonnepanelen op schuin dak

Wat kosten 10 zonnepanelen?

De kosten van 10 zonnepanelen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type en merk van de panelen, de grootte van de installatie, de locatie van het pand en de installatiekosten.

Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten voor een installatie van 10 zonnepanelen ergens tussen de €4.000 en €8.000 liggen. Dit is inclusief de panelen zelf, omvormer, montagematerialen en installatiekosten. Het is belangrijk om op te merken dat deze schattingen afhankelijk zijn van de bovengenoemde factoren en dat de kosten voor zonnepanelen in de loop van de tijd kunnen variëren.

Er zijn verschillende manieren om de kosten van zonnepanelen te verlagen, zoals subsidies en belastingvoordelen. Het is dus een goed idee om te kijken naar eventuele beschikbare regelingen en deze mee te nemen in de overweging van de totale kosten van een zonnepaneleninstallatie.

wat kost zonnepanelen plaatsen

Is er een wachttijd voor het plaatsen van zonnepanelen?

Er is momenteel geen wachttijd voor het plaatsen van zonnepanelen. Het proces van het installeren van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de installatie, de locatie van het pand en de beschikbaarheid van installateurs.

In sommige gevallen kan het plaatsen van zonnepanelen snel worden afgehandeld, terwijl het in andere gevallen enkele weken of maanden kan duren. Het is raadzaam om contact op te nemen met lokale zonnepaneelinstallateurs en offertes aan te vragen om een beter idee te krijgen van de installatietijd en de beschikbaarheid van de installateurs.

Het is echter wel belangrijk om op te merken dat de populariteit van zonnepanelen de afgelopen jaren sterk is toegenomen, waardoor de vraag naar installaties ook is gestegen. Het kan daarom verstandig zijn om vroegtijdig een afspraak te maken en niet te wachten tot het laatste moment om zonnepanelen te laten installeren.

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button