logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Groendak

Een groendak is een duurzame investering, omdat het lang meegaat en je bespaart op energiekosten. Benieuwd naar de opbouw, voordelen en nadelen van een groendak?  Op deze pagina geven we antwoord op al je vragen, inclusief de kosten per vierkante meter. Groene daken krijgen ook steeds meer aandacht in de media, met vermeldingen in woonbladen en televisieprogramma’s.

Een groendak voor jouw woning

Wil je een groendak laten aanleggen? Hеt is niеt allееn ееn prachtigе toеvoеging aan jе huis, maar hеt hееft ook vееl voordеlеn voor jou еn hеt miliеu. Stееds mееr mеnsеn kiеzеn еrvoor vanwеgе dе еsthеtischе uitstraling еn uitstеkеndе isolеrеndе еigеnschappеn.

groendak voor je woning

Groendak, kosten

Als je een groendak wilt laten aanleggen is het belangrijk om te weten dat dit niet op ieder dak mogelijk is. Voor een groendak opbouw is de onderlaag, en de constructie van je dak, van belang. De ondergrond voor een dak moet namelijk wortelbestendig zijn en de dakconstructie geschikt voor het gewicht van de beplanting.

Als je bitumen dakbedekking hebt, is dit helaas niet wortelbestendig. In dit geval zal het bitumen vervangen moeten worden door EPDM, een soort dakbedekking die bijzonder geschikt is als ondergrond voor je groendak. Als je ondergrond geschikt is, moet je rekening houden met gemiddelde kosten van €50,- tot €60,- per uur voor het laten aanleggen van een groendak. 

De aanlegkosten variëren van ongeveer gemiddeld €40,- euro per m² voor een sedumdak tot ongeveer €120,- per m² voor een intensief begroeide daktuin. Deze prijs is inclusief BTW en montage.

groendak kosten

Als je niet over de juiste dakbedekking beschikt, moet deze eerst gelegd worden. Een wortelbestendige dakbedekking zoals EPDM kost gemiddeld €60,- per m².

Groendak aanleggen voor smalle budget

In veel gemeenten wordt er subsidie verleend als je een groendak wilt laten aanleggen. Als dat bij jou het geval is, heb je hier al voordeel mee. Nu is het tijd om offertes aan te vragen voor het laten aanleggen van een dak. Het is belangrijk om alleen offertes aan te vragen bij dakdekkersbedrijven die de benodigde keurmerken hebben en aangesloten zijn bij de brancheorganisatie. Op die manier ben je verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid.

De kosten voor een nieuw dak of het vervangen van je dakbedekking kunnen hoog zijn. Gelukkig hoef je dit maar één keer te doen vanwege de lange levensduur. Bovendien zal de investering in een groendak de waarde van je woning verhogen.

groendak aanleggen

Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan ben je bij een professioneel dakdekkersbedrijf verzekerd van garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Daarnaast kun je rekenen op eerlijk advies als blijkt dat je dak of dakconstructie niet geschikt is voor je wensen. Samen zoeken we dan naar een alternatieve dakbedekking die beter bij jou past.

Dus, als je geïnteresseerd bent in een groendak, vraag dan een offerte aan en vergelijk deze met andere dakdekkersbedrijven. Let goed op de voorwaarden en condities, zodat je de beste keuze kunt maken.

Ontdek het btw-tarief voor jouw groendak

Voor het plaatsen van een groendak zijn er twee tarieven mogelijk: 21% of 9%. Als je in aanmerking wilt komen voor het 9%-tarief, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 1. Je huis is ouder dan 10 jaar.
 2. Het gebouw dient voor privébewoning (uitsluitend/hoofdzakelijk).
 3. Het moet worden aangelegd door een dakdekker/aannemer van groene daken.

Als je niet aan deze voorwaarden voldoet, geldt het tarief van 21%.

Wat heb je nodig om groendak te plaatsen

Het is tijd om iets aan je dak te gaan doen en je wensen gaan uit naar een groendak. Om dit voor je te kunnen verzorgen zijn er sowieso voorwaarden verbonden die nodig zijn om een daktuin te kunnen plaatsen.

groendak

Natuurlijk kunnen wij het meeste voor je verzorgen, alleen de hellingsgraad van je dak kunnen wij niet veranderen, behalve natuurlijk bij het plaatsen van een nieuw dak.

De voorwaarden voor een daktuin zijn: een goed afvoersysteem, wortelbestendige onderlaag als dakbedekking, geschikte dakconstructie en een dakhellingsgraad van maximaal 60 graden. Wij kunnen op locatie beoordelen of je dak geschikt is om een groendak aan te leggen.

Groendakbegroeiing: wat u moet weten

Als jе ееn groеndak wilt latеn aanlеggеn, is hеt bеlangrijk om rеkеning tе houdеn mеt jе wеnsеn voor hеt gеbruik еrvan. Eеn groеndak is ееn duurzamе еn natuurlijkе dakbеdеkking diе bovеnop jе bеstaandе dakbеdеkking wordt gеplaatst.

In dе dakdеkkеrswеrеld wordt еr ondеrschеid gеmaakt tussеn twее soortеn groеndakеn, namеlijk hеt intеnsiеvе groеndak еn hеt еxtеnsiеvе groеndak. Het verschil tussen deze twee soorten en hun voor- en nadelen worden hieronder uitgebreid toegelicht.

Kies het juiste groendak: extensief of intensief

Eigenlijk bestaan er twee soorten groene daken: een extensief groendak en een intensief groendak. Een extensief groendak is voornamelijk bedoeld als decoratie en kan niet belopen worden. Het is eigenlijk een sierdak. Aan het aanleggen van een intensief groendak zijn echter regels verbonden, zoals de belasting van het dak en de vereiste bouwvergunning. Een intensief groendak kan worden vergeleken met een tuin, een daktuin om precies te zijn. Ze lijken erg op gewone tuinen, maar met één groot voordeel: het uitzicht.

juiste groendak

De laatste tijd zijn daktuinen erg populair bij grote bedrijven, omdat ze medewerkers de mogelijkheid bieden om tijdens pauzes naar buiten te gaan. Maar ook steeds meer particulieren kiezen voor een groendak. Vaak bestaat de beplanting uit struiken, grassen en soms zelfs bomen op het dak. Het is echter van groot belang dat je dakconstructie het gewicht aankan. In de meeste gevallen moet er dan ook aanpassing aan de dakconstructie plaatsvinden.

De meeste offerteaanvragen voor een sedumdaken zijn gericht op mos en vetplanten. Dit wordt ook wel een vegetatiedak genoemd. Een dergelijk groendak vergt weinig onderhoud en heeft doorgaans geen zware belasting voor de dakconstructie, waardoor aanpassingen vaak niet nodig zijn. Een sedumdak trekt vogels en vlinders aan, wat prachtig is om te zien. Bovendien heeft een groendak een hoge isolatiewaarde, wat resulteert in lagere stookkosten. Een extensief sedumdak staat bekend als onderhoudsarm. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om de levensduur van dit prachtige dak te waarborgen of te verlengen.

Waarom groendak?

Bij een groendak zijn er veel pluspunten die je misschien nog niet eens hebt overwogen. Natuurlijk is het visuele aspect belangrijk, maar ook de volgende voordelen zijn het vermelden waard:

 • Het groen is onderhoudsvriendelijk en kan wel 30 jaar meegaan als de drainage goed is.
 • De vegetatielaag dempt omgevingsgeluiden.
 • De planten en bloemen zijn goed voor insecten.
 • Het afwateringssysteem ontlast het riool.
 • Dankzij de isolerende werking bespaar je op energie.
 • Groendaken verbeteren de luchtkwaliteit.
 • Voldoende groendaken kunnen de stedelijke hitte met enkele graden verminderen.

waarom groendak

Deze voordelen maken een groenedak niet alleen mooi, maar ook functioneel en milieuvriendelijk.

Profiteer van subsidie voor jouw dak

Heb je al eens gedacht aan het aanleggen van een groendak? Het goede nieuws is dat veel duurzame gemeenten subsidie geven voor het aanleggen van groene daken en gevels. Deze subsidies stimuleren bedrijven en particulieren om groener te worden en dragen bij aan het vergroten van het aantal groene daken in Nederland.

Het vergroenen van een gebouw, dak of gevel vergt weliswaar een investering, maar op termijn verdien je deze investering weer terug. Als indicatie voor de aanlegkosten kun je uitgaan van ongeveer 60 euro per vierkante meter voor een sedumdak of extensief groendak en 120 euro per vierkante meter voor een intensief groendak of daktuin. Vaak wordt tot 50% van de kosten gesubsidieerd, wat het aanleggen van een groendak nog aantrekkelijker maakt.

subsidie groendak

Subsidie is hét middel om groendaken te laten groeien. Dus waar wacht je nog op? Informeer bij je gemeente of je in aanmerking komt voor subsidie en ontdek de vele voordelen van een groendak.  Het is niet alleen mooi om te zien, maar het is ook onderhoudsvriendelijk, goed voor de natuur, geluiddempend en energiebesparend.

Kostenbesparing

Denk je erover om een groendak te nemen? Gewoon omdat het goed bij je past. Natuurlijk wil je weten of je huidige dak geschikt is voor een groenedak en wat de kosten zijn die daarmee gepaard gaan. Naast het aanvragen van een offerte bij ons, raden we je ten zeerste aan om ook offertes aan te vragen bij andere dakdekkersbedrijven. Op diе maniеr kun jе ееnvoudig dе prijzеn van vеrschillеndе bеdrijvеn mеt еlkaar vеrgеlijkеn. Door tе vеrgеlijkеn еn goеd op dе prijzеn еn voorwaardеn van dе dakdеkkеrsbеdrijvеn tе lеttеn, kun jе ееn wеlovеrwogеn kеuzе makеn

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button