logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Dakrenovatie

dak renoveren

Dak renoveren

Als u een plat dak heeft en de dakbedekking wilt vervangen, kunt u dat op twee manieren doen. U kunt vaak een nieuwe laag aanbrengen bovenop de huidige, wat u op de arbeidskosten wat geld bespaart.

Wilt u uw dak isoleren, of heeft u al meerdere lagen dakbedekking? Dan kan de dakconstructie zo zwaar worden dat het zichzelf niet meer kan dragen.

In deze situatie heeft u een geheel nieuw dak nodig. De oude lagen worden verwijderd en vervangen door nieuwe.

 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • Professioneel materiaal & apparatuur
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd

Soorten dakbedekkingen

De volgende materialen kunnen gebruikt worden voor het bedekken van een platdak:

 • Bitumen dakbedekking: Ook bekend als dakleer, wordt het best aangebracht met een brander. Dit zorgt voor een sterkere en duurzamere hechting. Daarnaast wordt dit type dakbedekking vaak gekozen omdat het goedkoper is dan andere materialen op de markt. Ook als u op zoek bent naar vervanging van een schuurdak – is dakleer nog steeds een uitstekende keuze!
 • PVC: Deze dakbedekking is van kunststof en wordt met lijm of hete lucht op het dak bevestigd.
 • EPDM: Dit product is duurzaam en vereist weinig onderhoud. Het is gemaakt van elastische materialen, waardoor het beter bestand is tegen de weerselementen en langer meegaat.
 • Groendak: Door uw dak te bedekken met een verscheidenheid aan planten en grassen, verbetert u niet alleen de esthetische waarde van uw huis, maar verhoogt u ook de bescherming tegen weersschade. Plantjes en grassen zijn goed voor het milieu. Bovendien verhoogt het ook de isolatiewaarde van uw woning, waardoor uw energielasten zullen dalen!

Weet u al welke dakbedekking u wenst? Als u niet weet welke dakbedekking de beste keus is, helpen wij u graag met gratis advies en een vrijblijvende dakinspectie!

bitumen dakbedekking
dakrenovatie

Dakrenovatie 

Als uw platte of pannendak na jaren van slijtage aan vervanging of verbetering toe is, hebben we het over een complete dakrenovatie. Uw dak heeft in de winter- en zomermaanden veel te verduren, zeker in regio’s met extreme weersomstandigheden zoals Nederland. Als uw dak echt toe is aan werk, moet u onderzoek doen naar de kosten van renovatie van uw oude dak. 

Wellicht wilt u zonnepanelen plaatsen. Dan is het belangrijk om te weten of uw dak geschikt voor zonnepanelen is. Indien uw dak er niet voor geschikt is, kunt u uw dak renoveren en geschikt maken. 

 • Professioneel 18 jaar ervaring
 • Transparante werkwijze
 • Gratis dakinspectie & vrijblijvende offerte

Wij willen dat u de kosten van een dakrenovatie volledig onderzoekt voordat u een beslissing neemt. Wij zetten ons in om u de meest betaalbare prijs aan te bieden zonder aan kwaliteit in te boeten. Dakrenovatie bij ons is goedkoper dan u denkt!

Kosten dakrenovatie 

De kosten voor het vervangen van dakbedekking op een plat oppervlak variëren afhankelijk van talrijke factoren, zoals de materiaalkeuze, hoeveel werk er nodig is en de grootte van het gebied. Als uw dak moeilijk toegankelijk is, kan dat ook de kosten verhogen.

 • Kosten vooraf bekend
 • Scherpe tarieven
 • Hoogwaardige kwaliteit materialen

Wij hanteren een transparante werkwijze, wat wil zeggen dat de kosten duidelijk vooraf bekend zijn bij ons. U kunt een gratis dakinspectie aanvragen. We maken een afspraak en komen bij u langs. Ons dakspecialist geeft u vervolgens een offerte op maat. De offerte is geheel vrijblijvend en u bent dus nergens toe verplicht!

kosten dakrenovatie

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten dakbedekking per m2

Er zijn veel factoren die de kosten van een nieuw dak beïnvloeden, zoals:

 • Is het mogelijk om de bitumen dakbedekking over bestaande aan te leggen, of moet de oude laag eerst verwijderd worden?
 • Investeert u ook direct in een dakisolatie?
 • De omvang van uw dak.
 • De bereikbaarheid van uw dak. Het kan voorkomen dat er stellingen nodig zijn wat dus extra kosten met zich mee kan brengen.
 • Hoe moeilijker de klus, hoe groter de kosten kunnen zijn.

Dakdekker van Leeuwen is een betrouwbaar dakdekkersbedrijf dat altijd integer te werk gaat. Wij hanteren redelijke prijzen voor kwaliteitsmaterialen en diensten, zodat u erop kunt vertrouwen waarvoor u betaalt. Bovendien bieden wij een gratis en vrijblijvende offerte. Hiervoor komt onze dakdakker bij u op locatie voor een dakinspectie. Zo weet u vooraf precies hoeveel het project gaat kosten en hoeft u zich later geen zorgen te maken over verborgen kosten.

U kunt geld besparen op uw dakrenovatie door sommige werkzaamheden zelf uit te voeren. U demonteert bijvoorbeeld de oude dakpannen en hergebruikt ze eventueel na het plaatsen van een onderdak. Terwijl u toegang heeft tot het dak, maakt u van de gelegenheid gebruik om de dakpannen schoon te maken. Let op: probeer dit project alleen met onbeschadigde dakpannen in goede staat. Zorg ervoor dat u afspraken maakt met uw dakdekker, zodat er geen periode is waarin uw huis zonder functionerend dak komt te zitten.

Wat is de beste dakbedekking?

Afhankelijk van de vorm van uw dak zal het type dakbedekking verschillend zijn. Voor een plat dak is bitumen materiaal ideaal omdat het goedkoop is en geen constant onderhoud vereist. Het is ook gemakkelijk te installeren, zodat u ook daar geld bespaart.

Wat kost een dak per m2?

Afhankelijk van de dakbedekking die u kiest, zal de prijs verschillen. Ontvang desgewenst een gratis dakinspectie voor een nauwkeurige offerte!

Welk dak is goedkoper?

Dakleer, ook wel bitumineuze dakbedekking genoemd, is een van de meest betaalbare soorten. Dit komt omdat het snel en gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. U hoeft meestal ook de oude laag dakbedekking niet te verwijderen, wat ook kostenbesparend is als u bitumen dakbedekking over een bestaand dak kunt leggen.

Dakrenovatie plat dak

Afhankelijk van de staat van uw plat dak zijn er een paar mogelijkheden voor renovatie, zoals:

 • Nieuwe dakbedekking plaatsen
 • Dak isoleren
 • Dak vervangen

De omvang van de renovatie van uw plat dak hangt af van de huidige staat ervan en van wat u met de reparaties hoopt te bereiken. Is de schade gering, dan kan een nieuwe dakbedekking voldoende zijn. U kunt deze gelegenheid ook aangrijpen om uw platte dak te isoleren. Is de dakstructuur echter sterk verouderd of beschadigd, dan is een uitgebreidere renovatie nodig.

Als u uw platte dak wilt renoveren en ervoor wilt zorgen dat dit correct gebeurt, schakel dan een professionele dakdekker in. Die kan uw dak grondig inspecteren en de beste renovatieaanpak voorstellen die specifiek voor uw huis is bedoeld. Deze service is gratis en vrijblijvend bij ons!

Dakbedekking plat dak

Uw dak is onderhevig aan slijtage door het weer en andere krachten van buitenaf. Hoewel kleine reparaties soms volstaan, is het vaak verstandiger – om lekkages of grote schade te voorkomen – om uw dak volledig te vervangen. Let op: Laat uw dakbedekking altijd controleren op stabiliteit voordat u veranderingen aanbrengt. Als u nieuwe dakbedekking aanbrengt, is dat het perfecte moment om ook uw platte dak te isoleren, als u dat nog niet heeft gedaan.

Als u uw plat dak wilt vernieuwen, zijn er twee manieren om dat te doen. In de meeste gevallen volstaat het om gewoon een nieuwe laag over de oude te leggen, wat u geld bespaart. Als u echter isolatie wilt of meerdere lagen dakbedekking hebt die te zwaar worden voor de structuur, dan moeten alle vorige lagen door een vakman worden vervangen door nieuwe dichte lagen.

U kunt daklekkage voorkomen door te zorgen voor een dak van goede kwaliteit. Als u van plan bent een nieuw plat dak te installeren of de bedekking van uw huidige platte dak te vervangen, zijn er meerdere opties beschikbaar. Een optie voor platte daken is bitumen (ook bekend als dakteer). Bitumen wordt meestal met een brander aangebracht, waardoor een veilige bedekking ontstaat. In vergelijking met EPDM heeft bitumineuze dakbedekking het voordeel dat het minder duur is.

Vervangen dakbedekking plat dak

Mastiek is een natuurproduct dat vroeger werd gebruikt om platte daken af te dichten. Mastiek wordt gemaakt van zand, koolteerpek en een vulmiddel, waarna er rollen van worden gemaakt.

Hoewel mastiek niet meer wordt gebruikt voor de dakbedekking van platte daken, is het gezien de nadelen ervan zinvol. Wordt op uw dak echter nog mastiek gebruikt? Dan is uw dak al meer dan 40 jaar oud en waarschijnlijk binnenkort aan vervanging toe!

Bitumen wordt steeds vaker gebruikt ter vervanging van mastiek, omdat het voor platte daken verschillende voordelen heeft ten opzichte van mastiek. Bitumendaken hebben een aanzienlijk langere levensduur dan mastiekdaken.

Plat dak isolatie

Als de ruimte onder uw plat dak deel uitmaakt van uw woonruimte, moet u die isoleren. 30% van de warmte ontsnapt via het dak, en dat kan de energierekening snel opdrijven. Er zijn twee manieren om een plat dak te isoleren:

 • Voor een optimale isolatie wordt de laag tussen de dakbedekking en het dakbeschot geplaatst. Deze vorm van isolatie heeft meestal een hoge rating en wordt gebruikt wanneer uw dakbedekking volledig moet worden vervangen.
 • Door uw dakbedekking in uitstekende staat te houden, kunt u isolatie aanbrengen als extra beschermingslaag. Waterdichte platen zullen alles afdichten en het proces voltooien.

Plat dak compleet vernieuwen

Als de onderliggende structuur van uw dak nog stevig is, hoeft u misschien alleen de dakbedekking te vervangen. Soms is het echter verstandiger om een geheel nieuw dak te plaatsen; bijvoorbeeld als het huidige dak verzakt is of vochtschade heeft. Alleen plaatselijk renoveren is dan niet voldoende. Als u een dakrenovatie plant, is de installatie van een nieuw plat dak een van de meest ingrijpende veranderingen die u kunt doorvoeren. Bij dit type dakrenovatie worden niet alleen de dakbedekking en de isolatie vervangen, maar kunnen ook structurele aanpassingen van het onderliggende dakconstructie nodig zijn.

Dakrenovatie schuin dak

De methode van dakrenovatie voor een hellend dak hangt af van de toestand van het dak. Als uw dak verouderd of beschadigd is, is het belangrijk om zo snel mogelijk gedeeltelijke of nieuwe dakbedekking aan te brengen. Als u niet snel actie onderneemt, neemt het risico op lekkage en verdere schade aan uw dak alleen maar toe, wat in de toekomst tot exorbitante reparatiekosten kan leiden. Laat altijd een professional de staat van uw dakstructuur controleren voordat u overgaat tot enige vorm van reparatie of vervanging – het zou contraproductief (en kostbaar) zijn om nu een nieuwe dakbedekking te installeren en deze over een paar jaar weer te verwijderen vanwege onderliggende structurele problemen.

Dakisolatie hellend dak

Als u een nieuw dak krijgt, is dat het ideale moment om uw isolatie te verbeteren en ook een onderdak aan te brengen. Het isoleren van uw dak moet een topprioriteit zijn als u dat nog niet heeft gedaan. Het zal uw huis comfortabeler maken en u geld besparen op uw energierekening.

Wanneer u uw dak van buitenaf isoleert, vermindert u aanzienlijk het risico dat koudebruggen en temperatuurschommelingen uw dak vernielen. Het is ook veel efficiënter dan een dak van binnenuit isoleren, omdat het de dakstructuur beter beschermt. Als u ook uw dakbedekking vernieuwt, is isolatie van buitenaf altijd de beste keuze.

Onderdak plaatsen

In oudere huizen is er vaak geen dak geïnstalleerd. Zonder dak is uw huis onbeschermd tegen de elementen zoals vocht, stof en wind. Een dak helpt ook om uw huis te isoleren en de binnentemperatuur stabiel te houden. Een goed onderdak moet u beschermen tegen water- en windschade, terwijl het vocht toch naar buiten kan verdampen.

Schuin dak compleet vernieuwen

In sommige situaties volstaat een nieuw dak. Maar andere keren is het beter om een heel ander dak te plaatsen; bijvoorbeeld als het huidige dak verzakt is of beschadigd door vocht. Als dit het geval is, zal een eenvoudige reparatie van uw dak het probleem niet oplossen. Bovendien, als u een andere dakvorm of meer ruimte onder het bestaande dak wilt, moet u een nieuw dak laten plaatsen.

Wanneer we een dak renoveren, vervangen we niet alleen de dakbedekking en de isolatie, maar moeten we vaak ook de spanten en andere onderliggende structuren opnieuw maken. De muurplaat – die helpt het gewicht van het dak gelijkmatig over de muren te verdelen – moet misschien ook worden vervangen.

Extra klussen naast dakrenovatie

Een dakrenovatie is de perfecte gelegenheid om andere aanverwante projecten te voltooien die aanpassingen aan het dak vereisen. Zo is een dakrenovatie een uitstekend moment om ook dakisolatie aan te brengen. Enkele andere werken die u kunt combineren met de renovatie van uw dak:

 • Lichtkoepel, lichtstraat of dakraam plaatsen: Deze zorgen niet alleen voor extra licht in uw woning, maar ze fleuren ook uw leefomgeving op en maken deze aangenamer. Er zijn vele manieren om extra licht binnen te brengen via het dak. Lichtstraten en lichtkoepels worden vaak gebruikt voor platte daken, terwijl u op schuine daken meestal voor een dakraam kunt gaan.
 • Plaatsen van een dakkapel: Een dakkapel laten plaatsen is een uitstekende manier om meer licht en ruimte in uw huis te creëren.
 • Vervangen van dakgoten en zinkwerk: Hoewel dakgoten en zinkwerk misschien niet onmiddellijk aandacht nodig hebben, zullen ze ongetwijfeld baat hebben bij een update terwijl uw dak wordt gerenoveerd. 

Het is raadzaam om alle renovatiewerkzaamheden in één keer te laten doen, zodat uw dak in goede staat blijft en jaren meegaat, in plaats van over een paar jaar opnieuw voor een dakdekker te moeten betalen. Dit bespaart u niet alleen geld, maar geeft u ook gemoedsrust. En bovendien komen de kosten veel lager uit als u meerdere klussen tegelijkertijd laat uitvoeren.

Belangrijke details tijdens het dak renoveren

Er zijn een paar belangrijke dingen waarop u moet letten tijdens werkzaamheden als dakrenovatie.

Dakconstructie luchtdichtheid

Luchtdichtheid is essentieel voor uw dakconstructie – dit voorkomt externe luchtstromen (koudebruggen) waardoor warmte ontsnapt en koude lucht naar binnen sijpelt. Een goede luchtdichtheid voorkomt ook vochtschade (bijvoorbeeld wanneer de isolatie van binnenuit nat wordt).

Asbest

Als uw dak gemaakt is van kunstleien of golfplaten, is het mogelijk dat het asbest bevat. U moet het asbest zo snel mogelijk verwijderen om complicaties en kosten in de toekomst te voorkomen. Nu er steeds strengere regels komen, zult u een asbestdak uiteindelijk toch moeten verwijderen.

Bouwvergunning & architect

Als de dakrenovatie de stabiliteit van uw huis zal beïnvloeden, moet u misschien een architect inhuren. Vraag uw dakdekker om meer informatie hierover, en controleer ook bij hem en uw gemeente of u een vergunning nodig heeft voordat u uw dak gaat renoveren.

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button