logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Dakpannen vervangen

Als u merkt dat uw dakpannen oud, beschadigd of verweerd zijn, is het tijd om ze te vervangen. Het vervangen van dakpannen kan een tijdrovend en kostbaar proces zijn, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw dak in goede staat blijft en uw huis beschermd blijft tegen weersinvloeden. In dit artikel geven we u informatie over hoe u kunt bepalen wanneer het tijd is om uw dakpannen te vervangen en wat u moet weten voordat u aan de klus begint.

pannen daken vervangen

Hoe weet je wanneer het tijd is om je dakpannen te vervangen?

U kunt het beste uw dakpannen vervangen als ze verouderd zijn of beschadigd door weersomstandigheden, zoals hagel of harde wind. Een andere manier om te bepalen of uw dakpannen vervangen moeten worden, is door regelmatig inspecties uit te voeren. Let op scheuren, afbrokkeling, verkleuring of verschuiving van de dakpannen. Als u merkt dat uw dakpannen er niet meer goed uitzien, is het tijd om ze te vervangen.

dakpannen vervangen

Stappenplan voor het vervangen van dakpannen

Voordat u begint met het vervangen van uw dakpannen, is het belangrijk om een plan te hebben. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

 1. Verwijder de oude dakpannen.
 2. Controleer of het dakbeschot in goede staat is.
 3. Plaats een waterdichte laag om het dak te beschermen.
 4. Plaats de nieuwe dakpannen op hun plaats.
 5. Voeg nokvorsten en andere afwerkingen toe.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u veilig werkt en de juiste gereedschappen en materialen gebruikt. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, raden we u aan om contact op te nemen met een professionele dakdekker.

dakpan vervangen

Waar moet je op letten bij het kiezen van nieuwe dakpannen?

Bij het kiezen van nieuwe dakpannen moet u rekening houden met verschillende factoren, waaronder de klimaatzone waarin u zich bevindt, de stijl van uw huis en uw budget. Er zijn verschillende soorten dakpannen beschikbaar, waaronder keramische (klei), betonnen en leien dakpannen. Elk type dakpan heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus zorg ervoor dat u de juiste keuze maakt voor uw huis.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen van klei zijn een populaire keuze voor daken vanwege hun duurzaamheid en uitstraling. Hieronder staan enkele voor- en nadelen van keramische dakpannen in vergelijking met betonnen en leien dakpannen:

Voordelen
 • Uitstraling: Keramische dakpannen hebben een mooie en klassieke uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en vormen.
 • Duurzaamheid: Keramische dakpannen gaan lang mee en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals wind, hagel en vorst.
 • Isolatie: Keramische dakpannen hebben uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor uw huis warm blijft in de winter en koel in de zomer.
keramische dakpannen vervangen
Nadelen
 • Kosten: Keramische dakpannen zijn duurder dan betonnen dakpannen en leien dakpannen. Het installeren van keramische dakpannen kan daarom duurder zijn.
 • Gewicht: Keramische dakpannen zijn zwaarder dan betonnen dakpannen en leien dakpannen, waardoor ze meer structurele ondersteuning nodig hebben.
 • Onderhoud: Keramische dakpannen vereisen meer onderhoud dan betonnen dakpannen en leien dakpannen vanwege hun poreuze oppervlak. Ze moeten regelmatig gereinigd worden om vuil en mos te voorkomen.

Betonnen dakpannen zijn een goedkoper alternatief voor keramische dakpannen, maar ze hebben een minder mooie uitstraling. Leien dakpannen hebben een vergelijkbare uitstraling als keramische dakpannen, maar zijn duurder. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van elk type dakpan te overwegen en eventueel advies te vragen aan een professional voordat u een keuze maakt.
keramische dakpannen

Dakpannen vervangen: wat zijn de alternatieven voor traditionele dakpannen?

Als u op zoek bent naar alternatieven voor traditionele kleipannen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor metalen dakplaten, rieten daken, groene daken of dakpannen van gerecyclede materialen (kunststof dakpannen), leien of betonnen dakpannen.

Hoe kun je geld besparen bij het vervangen van dakpannen?

Er zijn verschillende manieren waarop u geld kunt besparen bij het vervangen van uw dakpannen. Hieronder vindt u enkele tips:

 1. Kies voor goedkopere dakpannen: er zijn verschillende soorten dakpannen beschikbaar, met verschillende prijzen. Ga voor een eenvoudigere en goedkopere optie als u kosten wilt besparen.
 2. Vergelijk offertes: vraag bij verschillende dakdekkersbedrijven offertes op en vergelijk deze met elkaar. Zo kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.
 3. Plan de vervanging in de wintermaanden: veel dakdekkersbedrijven hebben het in de wintermaanden rustiger en bieden daarom vaak korting aan op hun diensten. Maak hier gebruik van om geld te besparen.
 4. Combineer de vervanging met andere werkzaamheden: als u andere werkzaamheden aan uw huis gepland heeft staan, zoals het vervangen van dakgoten, overweeg dan om dit te combineren met de vervanging van uw dakpannen. Zo bespaart u op de arbeidskosten.
 5. Onderhoud uw dak goed: regelmatig onderhoud aan uw dak kan voorkomen dat uw dakpannen vervangen moeten worden. Controleer uw dak regelmatig op beschadigingen en laat deze tijdig repareren om verdere schade te voorkomen.

Door deze tips in acht te nemen, kunt u flink besparen op de kosten voor het vervangen van uw dakpannen. Vergeet echter niet om te investeren in kwalitatieve materialen en een ervaren dakdekker, zodat u zeker weet dat uw dak jarenlang meegaat.

pannen daken

Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe dakpannen lang meegaan?

Als u uw dakpannen laat vervangen, wilt u natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaan. Om de levensduur van uw nieuwe dakpannen te verlengen, zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten:

 1. Kies voor kwaliteit: investeer in kwalitatief hoogwaardige dakpannen. Deze gaan langer mee en zijn beter bestand tegen weersinvloeden en slijtage.
 2. Laat uw dak goed ventileren: een goede ventilatie van uw dak zorgt ervoor dat uw dakpannen minder snel vochtig worden en daardoor langer meegaan.
 3. Zorg voor regelmatig onderhoud: regelmatig onderhoud aan uw dak, zoals het verwijderen van bladeren en takken, voorkomt dat uw dakpannen beschadigd raken. Controleer ook regelmatig of er geen beschadigingen zijn en laat deze direct repareren.
 4. Laat uw dak professioneel plaatsen: een dak dat goed geplaatst is, gaat langer mee. Laat uw dakpannen daarom altijd plaatsen door een professionele dakdekker.

Door rekening te houden met deze zaken, kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe dakpannen zo lang mogelijk meegaan en dat u er nog jarenlang van kunt genieten.

pannendak

De voordelen van het inhuren van een professional voor het vervangen van dakpannen

Het vervangen van dakpannen is een klus die u beter aan een professional kunt overlaten. Een professionele dakdekker heeft namelijk de kennis en ervaring om de klus snel en vakkundig uit te voeren. Hieronder vindt u enkele voordelen van het inhuren van een professional voor het vervangen van uw dakpannen:

 1. Kwaliteit: een professionele dakdekker werkt met hoogwaardige materialen en heeft de kennis om deze op de juiste manier te plaatsen. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit.
 2. Garantie: als u uw dakpannen laat vervangen door een professionele dakdekker, krijgt u vaak garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.
 3. Veiligheid: het werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Een professionele dakdekker heeft de benodigde veiligheidsmaatregelen getroffen en beschikt over de juiste apparatuur en gereedschappen om veilig te werken.
 4. Tijdsbesparing: een professionele dakdekker kan de klus sneller uitvoeren dan u zelf zou kunnen. Hierdoor bespaart u tijd en kunt u zich bezighouden met andere zaken.
 5. Advies: een professionele dakdekker kan u adviseren over de beste oplossing voor uw dak en u helpen bij het kiezen van de juiste dakpannen.

Kortom, het inhuren van een professionele dakdekker voor het vervangen van uw dakpannen brengt veel voordelen met zich mee. Het geeft u de zekerheid dat de klus op de juiste manier wordt uitgevoerd en dat u nog jarenlang van uw nieuwe dakpannen kunt genieten.

schuin dak dakpannen vervangen

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button