logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

  • 18+ jaar ervaring
  • 10 jaar garantie*
  • Laagste prijsgarantie*
  • 100% GRATIS dakinspectie

Daklekkage

daklek

Heeft u last van daklekkage?

Daklekkage is helaas een ernstige boosdoener. Het opsporen van het beginsel van een daklekkage is geen gemakkelijke klus. Bovendien is het geen doe-het-zelf klus. Om te voorkomen dat de situatie verergert en blijvende waterschade aanricht, raden wij sterk aan om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen.

Wij zullen de bron van de daklekkage opsporen en uw probleem verhelpen. Soms is het mogelijk om de scheurtjes en gaatjes dicht te branden. In sommige gevallen moet de dakbedekking (gedeeltelijk) worden vervangen.

  • Spoed? Geen extra kosten
  • Altijd netjes afgewerkt & camera inspecties
  • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd

Oorzaken van een daklekkage

Daklekkage kan ontstaan door verschillende oorzaken. Het is niet altijd even gemakkelijk om de oorzaak van een lekkage op te sporen, omdat de ene aanleiding onduidelijker te zien is dan de andere.

In de meeste gevallen gaat het om de dakbedekking die beschadigd is en water doorsluist. Dit is zowel mogelijk bij een schuin dak als bij een plat dak. Ook deze dakbedekkingen kunnen beschadigd raken door slijtage of storm.

Ook is het mogelijk dat een daklood of dakgoot zorgt voor lekkages. Zodra een dakgoot verstopt zit kan het geen water meer kwijt, wat kan zorgen voor een lekkage. Soms dient een daklood vervangen te worden of het kan andere gebreken vertonen.

oorzaken_lekkage
daklekkage_gevolgen

Gevolgen van een daklekkage

De gevolgen van een lekkage zijn niet alleen dat u wat water tegenkomt. Sterker nog, een lekkage die niet zichtbaar is kan voor meer schade zorgen, omdat dit niet snel wordt gemerkt.

Hierdoor kan er schimmel ontstaan wat de sterkte van een dakconstructie kan aantasten. In zulke gevallen moet er het gehele dak vervangen worden.

Dat brengt enorme kosten met zich mee. Lekkage zorgt voor zowel op korte als lange termijn voor hinder, kosten en reparatiewerkzaamheden. Des te sneller het probleem wordt verholpen, des te minder de gevolgen hiervan kunnen zijn voor uw woning en dak.

Waterschade aan het houtwerk

Indien bij lekkage niet tijdig een dakdekker wordt ingeschakeld, kan het houtwerk van uw dak het vocht absorberen met als gevolg het ontstaan van rottende plekken. In dit geval helpen wij u graag met de rottende plekken in het houtwerk van uw dak om grotere schade te voorkomen.

houtwerk_schade
lekkage_herkennen

Herkennen van een lekkage

Als u ineens binnenshuis een plas water ziet is de kans vrij groot dat er sprake is van een lekkage aan uw dak. Er zijn meerdere mogelijkheden om een lekkage te herkennen.

Ook bij schimmelvorming dat zichtbaar is op wanden of plafonds kunt u zien dat er sprake is van een lekkage. Echter, is het helaas al wat aan de late kant en moet u direct hulp van een dakdekker inschakelen.

De schimmel heeft genoeg tijd gehad om zich te verspreiden. Schimmel zorgt voor een muffe geur in huis. Hieraan kunt u ook herkennen dat er iets misgaat bij u thuis. Hetzelfde is met gele vlekken, verkleuringen en kringen. Het behang kan loslaten door het vocht dat binnendringt en gaan bobbelen.

Lekkagedienst

Wij hebben speciale apparatuur tot onze beschikking waarmee we vrij eenvoudig een lekkage kunnen opsporen. Met een speciaal licht kunnen we het spoor van het water volgen en zo de bron van de lekkage te vinden.

Ook bij twijfel raden wij u aan om Dakdekker Van Leeuwen in te schakelen. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar bij spoeddiensten.

lekkage_reparatie
daklekkage_verhelpen

Hoeveel kost een daklekkage verhelpen?

Wij begrijpen dat niet iedereen meteen een dakdekker wilt inschakelen. Iedereen wilt natuurlijk eerst weten hoeveel het gaat kosten. Helaas is het niet mogelijk om op voorhand een bedrag te noemen, omdat de kosten voor het dichten van een lekkage kan verschillen en gebonden zijn aan een paar factoren.

De omvang van het lek speelt hierbij een rol. Daarnaast weegt de locatie van het lek ook mee. Dit komt door de bereikbaarheid van de locatie van het lek, waardoor de klus eenvoudig is of juist ingewikkelder wordt.

Tot slot is de staat van de rest van de dakbedekking een factor die de prijs beïnvloedt. Indien het in een slechte staat is, kan de dakdekker u adviseren de dakbedekking zo snel mogelijk compleet te vervangen.

Dekt de verzekering daklekkage?

Of de verzekering een daklekkage dekt kan verschillen. Meestal valt schade door daklekkage onder de dekking van de opstalverzekering. Echter, zijn er meerdere oorzaken van lekkages. Sommige hiervan worden niet gedekt door verzekeringen.

Lekkages kunnen ook ontstaan door fouten van de dakdekker, door afwijkingen in het materiaal of door een baldadig persoon. In zulke gevallen kunnen de kosten bij hen in rekening gebracht worden. Ook is het handig om te weten dat niet iedere verzekering dezelfde regels hanteert.

Dus wat de ene verzekeringsmaatschappij wel dekt, kan de andere afwijzen. Ook kan de schade en de gevolgschade anders gedekt zijn. Voor meer informatie hierover kunt u het beste uw verzekeringsmaatschappij contacteren.

daklekkage_verzekering

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button