logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Daklekkage zelf verhelpen?

Daklekkage zelf verhelpen?

Een dakbedekking heeft over het algemeen een lange levensduur. Zowеl dе dakbеdеkking van ееn plat dak als ееn hеllеnd dak is duurzaam. Sommigе dakpannеn hеbbеn bijvoorbееld ееn lеvеnsduur van ongеvееr 100 jaar. Toch kan het voorkomen dat er problemen ontstaan aan uw dakbedekking. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een daklekkage. Dit kan nare gevolgen hebben. Indien een daklekkage niet tijdig ontdekt en verholpen wordt, kan het blijvende waterschade aanrichten die kan zorgen voor extreem hoge kosten. 

Wat kan een daklekkage veroorzaken?

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor een daklekkage. Zo kan er al een lek ontstaan op een plat dak wanneer u er overheen loopt door bijvoorbeeld een steentje dat vastzit aan de onderkant van uw schoen. 

De wisselende weersomstandigheden kunnen ook leiden tot een daklekkage. De dakbedekking van een plat dak kan vriezen in de winter waardoor er scheuren kunnen ontstaan. De zon in de zomer daarentegen kan ervoor zorgen dat de dakbedekking door de hitte uitgedroogd raakt met scheurtjes als gevolg. Een stevige wind of storm kan ervoor zorgen dat de dakpannen van uw woning afvliegen. Dit allemaal kan leiden tot een daklekkage.

Zelf verhelpen van een daklekkage

Bent u tot de ontdekking gekomen dat u last heeft van een daklekkage? Dan is het verstandig om zo spoedig mogelijk te handelen. Anders kan de schade verergeren en zorgen voor blijvende waterschade. Het water kan de muren, vloeren, meubels, dakconstructie en het interieur van uw woning flink aantasten. 

Wij raden het af om een daklekkage zelf te verhelpen. Niet iedereen beschikt over de kennis, ervaring, vaardigheden, apparatuur en het materiaal om een lek te dichten. Doet u het toch zelf en denkt u dat het lek gedicht is? Schrik dan niet als de lekkage zich weer voordoet in korte tijd. Voorkom onnodige schade en kosten en schakel een professionele dakdekker in.

daklekkage verhelpen

De kosten van daklekkage verhelpen

Als u een daklekkage zelf heeft geprobeerd te verhelpen kan het zijn dat u er niet uit bent gekomen. Of u heeft er simpelweg geen zin in? Hoe dan ook, u staat er niet alleen voor! Onze dakdekkers kunnen u meer dan uitstekend helpen bij uw behoeften. Vaak hebben mensen de indruk dat de kosten van een dakdekker bij het verhelpen van een daklekkage hoog oplopen. Wij benadrukken dat elke klus en elk dak anders is!

Om u een voorbeeld te geven; elk dak heeft een andere leeftijd, staat, type of materiaalsoort. Bovendien kunnen de oorzaken van de daklekkage ook meespelen. Is het omdat er stormschade was of omdat de dakconstructie bouwtechnisch gezien gebreken vertoont? In ieder geval willen wij u graag hieronder een indicatie geven van de mogelijke kosten die komen kijken om een nieuwe dakbedekking te plaatsen, zodat de daklekkage verholpen kan worden door een professioneel dakdekkersbedrijf. De volgende prijzen betreffen een plat dak:

Bij een schuin dak gelden overigens de volgende kosten:


Belangrijk om te vermelden is dat de prijzen die genoemd worden per vierkante meter (m2) gehanteerd zijn. Door de prijzen in een tabel te vermelden met de soort dakbedekking, het type dak en de levensduur, kan dit overzicht u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze in uw persoonlijke situatie.

Stappenplan: Een daklekkage zelf repareren

Wilt u een daklekkage zelf repareren? Op basis van onze jarenlange ervaring willen wij graag voor u stapsgewijs opsommen hoe u dat zelf voor elkaar kunt krijgen. Wij benadrukken dat de onderstaande stappen niet voor iedereen te realiseren zijn, omdat simpelweg niet iedereen de daartoe geldende kennis en ervaring heeft. Ook speelt het hebben van de juiste materialen en gereedschappen hierbij een rol. De stappen om een daklekkage zelf te repareren zijn als volgt:

Stap 1: De plek van de daklekkage bepalen

U moet eerst vaststellen waar de lekkage exact vandaan komt. Meestal is een daklekkage pas te merken als er al enige tijd verstreken is na het ontstaan van de lekkage. Daarom kan het doorgaans eenvoudig zijn om de plek van de lekkage op het dak te vinden, omdat de plek meestal is uitgegroeid en dus sneller te zien is.

Stap 2: De beschadigde plek schoonmaken

Als stap 2 kunt u de beschadigde plek schoonmaken. Dit is van belang omdat er waarschijnlijk allerlei puin, zoals steentjes en takjes op of rondom de plek te vinden zijn. Bovendien wilt u ook een veilige werkomgeving om bijvoorbeeld struikelgevaar te voorkomen, dus een schoonmaak is zeker belangrijk.

Stap 3: De beschadigde plek insnijden

Op de plek van de beschadigde plek kunt u in de dakbedekking insnijden. Dit kunt u kruislings doen, zodat de er 4 punten naar achteren gevouwd kunnen worden en u goed zicht en toegang heeft op het kale dakbeschot. Het is verstandig om het dakbeschot ook schoon te maken en goed te drogen.

Stap 4: Reparatiepasta aanbrengen

Zorg ervoor dat u reparatiepasta tot uw beschikking hebt. Hiermee kunt u namelijk de beschadigde plek op het kale dakbeschot als het ware ‘dichtsmeren’ met bijvoorbeeld een plamuurmes of kwast.

Stap 5: De dakbedekking weer dichtvouwen

De opengevouwen punten kunt u weer bij elkaar brengen en het kale dakbeschot bedekken. De naden kunt u insmeren met de reparatiepasta om te voorkomen dat de reparatie niet het gewenste resultaat oplevert. De gerepareerde plek kunt u vervolgens bedekken met een strook van glasvlies bijvoorbeeld. Eventueel kunt de gehele gerepareerde plek daarna nogmaals met reparatiepasta insmeren voor de zekerheid. Het is verstandig om daarbij na te gaan of u reparatiepasta gebruikt van kwalitatief materiaal. Het kan namelijk zijn dat het niet goed droogt en maar nat blijft. Met het natte Hollandse weer kan het lang duren namelijk tot droging.

Stap 6: Controleren op waterdichtheid

Giet bijvoorbeeld water op de gerepareerde plek om te controleren of het inderdaad waterdicht is geworden. Als u merkt dat er geen lek meer is, dan is het gewenste resultaat behaald!

Stap 7: Afronden met schoonmaken

Ten slotte kunt u de werkomgeving weer schoonmaken om er zeker van te zijn dat er geen materialen of gereedschappen nog rondliggen. Knap gedaan!

Inschakelen van een professionele dakdekker

Het verhelpen van een daklekkage is geen doe-het-zelf klus. Dit is een klus die u over moet laten aan een expert. Zoekt u een deskundige dakdekker die u hiermee kan helpen? Dakdekker Van Leeuwen helpt u graag met al uw problemen aan en op uw dak! Onze professionals hebben al meer dan 18 jaar ervaring in de sector als dakdekker. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het terugkeren van dit probleem.

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button