logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

  • 18+ jaar ervaring
  • 10 jaar garantie*
  • Laagste prijsgarantie*
  • 100% GRATIS dakinspectie

Dakkapel renovatie

Dakkapel_renoveren

Renoveren van uw dakkapel

Wilt u uw dakkapel renoveren? Indien uw dakkapel nog in goede staat is, is het verstandig om het te laten renoveren. Dakdekker Van Leeuwen helpt u graag om uw dakkapel te renoveren.

Onze vakkundige dakdekkers zijn gespecialiseerd in alle soorten dakdekker werkzaamheden. Wij kunnen uw dakkapel met onderhoudsvriendelijke materialen renoveren.

Hierbij kunt u denken aan het isoleren en vervangen van de zijwangen, boeidelen, ramen en kozijnen. Ook kan het lood dat onder de zijwangen is en het kozijn van uw dakkapel vervangen worden. Zo kunt u de duurzaamheid en de isolatie verbeteren.

Dakkapel renoveren

Is uw dakkapel nog in goede staat, maar is de dakbedekking in slechte conditie? Laat in dat geval de dakbedekking van uw dakkapel vervangen.

Het belangrijkste doel van loodslabben is ervoor te zorgen dat uw dakpannen, bijvoorbeeld, goed op elkaar aansluiten. Zijn ze toe aan een vervanging? Dit kan snel en zonder al te veel kosten worden uitgevoerd in vergelijking met een volledige verbouwing van uw dakkapel.

Als de boeiboorden en loodslabben vervangen moeten worden, hoeft u geen volledige dakkapelrenovatie uit te voeren. Dit bespaart veel geld, en uw dakkapel is na afloop van dit project weer helemaal in orde.

Vele honderden dakkapellen zijn de afgelopen jaren op woningen van klanten gebouwd. Veel van deze klanten wilden een dakkapel renovatie, maar besloten uiteindelijk toch een nieuwe te laten bouwen.

Het kost minder dan een dag om een nieuwe dakkapel te plaatsen als de bestaande verouderd is. Vervang uw dakkapel door een nieuw exemplaar dat volledig aan uw wensen voldoet.

Blijft het dezelfde stijl als de vorige dakkapel, of gaat u voor een ander model? Beide opties zijn mogelijk. Bij het bouwen en plaatsen van de dakkapel wordt rekening gehouden met uw eisen en wensen.

Nooit meer schilderen

Het is mogelijk om uw dakkapel Keralit (kunststof gevelbekleding) te bedekken. Zo hoeft u de dakkapel nooit meer te schilderen. Met Keralit ziet u de schroef- en boorgaten niet waardoor het zorgt voor een mooie afwerking.

dakkapel_Keralit
dakkapel_kosten

Kosten van dakkapel renovatie

Het is normaal dat de schoonheid van een dakkapel na verloop van tijd vervaagt. Het kan zijn dat uw voorheen mooie dakkapel na al die jaren aan reparatie toe is. Maar wat kost het renoveren van een dakkapel, en zijn er in uw geval ook andere mogelijkheden?

Het renoveren van een dakkapel is bijna net zo duur als het vervangen van een dakkapel. Dit kan ongeveer 70 tot 80 procent van de kosten van een nieuwe dakkapel bedragen.

Daardoor raden wij ook aan om in de meeste gevallen om de dakkapel te laten vervangen in plaats van te renoveren. Daarom is het handig om dit te overwegen en het te bespreken met onze experts na een gratis dakinspectie.

Voordelen van vervangen in plaats van renoveren

Het laten vervangen van uw dakkapel, is op lange termijn beter dan het laten renoveren.

Hierbij hebben we de voordelen voor u opgesomd:

  • Het voldoet aan de nieuwste bouwkundige eisen
  • Het is duurzamer vanwege de hoogste isolatienormen
  • Het wordt met de beste en meest duurzame materialen uitgevoerd
  • De waarde van uw woning stijgt
  • U kunt het op eigen wens laten samenstellen: Hierbij kunt ook denken aan allerlei accessoires en opties
dakkapel_vervangen

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dakkapel renovatie

Is uw dakkapel toe aan een renovatie? Dan zijn er een paar opties om te overwegen. Dit heeft betrekking op de kosten, waarbij onze experts u altijd eerlijk advies geven en de voor- en nadelen met u bespreken. De kosten voor een dakkapel renovatie kunnen al gauw bijna net zo duur worden als een nieuwe dakkapel, waardoor het logischer wijze verstandiger is om een nieuwe dakkapel te plaaten.

Renovatie in welke mate?

Het eerste element dat de kosten van uw project beïnvloedt, is de omvang van de renovatie. De kosten voor een bescheiden make-over, waarbij alleen het dak van uw dakkapel moet worden vervangen, zullen lager zijn dan wanneer een volledige renovatie wordt uitgevoerd. Als gevolg hiervan, dubbel-check voordat u begint wat uw dakkapel behoeften zijn.

Renoveren of repareren?

Een reparatie kan soms al voldoende zijn. De kosten van een reparatie aan uw dakkapel zijn lager dan die van een renovatie. Ga dus van tevoren na wat uw dakkapel nodig heeft om hoge uitgaven en een onnodig bouwproject te voorkomen. Een specialist van Dakdekker Van Leeuwen kan u hierbij helpen.

Vervangen of renoveren?

Het renoveren van een dakkapel is over het algemeen goedkoper dan het bouwen van een nieuwe dakkapel. In bepaalde omstandigheden is het echter beter en voordeliger om een nieuwe dakkapel te kopen. De kosten van een dakkapel renovatie kan bijna evenduur worden als een nieuwe dakkapel. In dat geval is een dakkapel vervangen uiteraard verstandiger.

Is uw dakkapel dringend aan renovatie toe? In veel situaties is het wenselijker om de dakkapel volledig te vervangen in plaats van deze alleen te renovatie. Dakkapel renovatie is populairder wanneer de binnenkant van uw dakkapel niet vervangen hoeft te worden. Wilt u liever de gehele dakkapel renoveren? Wij adviseren in dat geval een nieuwe dakkapel.

Extra opties toevoegen

Een renovatie kan ook bestaan uit het toevoegen van extra opties, zoals geluidswerend glas plaatsen, een rolluik of zonwering monteren. 

Waarom dakkapel renoveren?

Doordat het in Nederland af en toe slecht weer is, kan de dakkapel flink achteruit gaan. Een kunststof dakkapel bijvoorbeeld en een houten dakkapel zijn beide meer vatbaar voor rotting. Als het schilderen wordt uitgesteld (wat lastig is op een dak), maar ook ander onderhoud, leidt dit meestal tot het wegrotten van het hout. Daarom moet u bepalen of uw dakkapel moet worden gerepareerd of gerenoveerd.

Als uw dakkapel in goede staat is, kunt u overwegen deze te renoveren. Het renoveren van een reeds bestaande dakkapel brengt voordelen met zich mee. U hoeft bijvoorbeeld de binnenzijde niet af te werken, in tegenstelling tot bij een nieuwe dakkapel. De binnenruimte van de huidige ruimte blijft binnen de dakkapel ongewijzigd.

Met onderhoudsarme materialen kan dakdekker Van Leeuwen uw dakkapel herstellen. U kunt hierbij denken aan het vervangen en isoleren van de zijwanden, boeiboorden en zelfs ramen en kozijnen. Ook het eventuele lood onder de zijwanden en het kozijn van de dakkapel wordt op deze manier vervangen. Hierdoor heeft uw dakkapel minder onderhoud nodig en is het beter isolerend.

U kunt de dakkapel volledig bekleden met kunststof gevelbekleding (Keralit). Hierdoor hoeft u nooit meer te schilderen. Uw woning krijgt een langdurig mooie afwerking dankzij Keralit. Dit zorgt er ook voor dat de boor- en schroefgaten niet zichtbaar zijn, wat zorgt voor een strakke afwerking.

Wat kost een dakkapel renoveren?

De kosten voor een dakkapelrenovatie kunnen sterk verschillen. Ieder klus is anders en daarmee ook de eisen en de wensen van de klant. Daardoor is het moeilijk om een prijs aan te geven. Wel kunt u uw eisen en wensen doorgeven, waarbij wij langskomen voor een gratis dakinspectie om u een transparante prijsopgave te overhandigen.

Wat is de levensduur van een dakkapel?

Een dakkapel kan tot wel 40 jaar meegaan als hij goed wordt onderhouden. De stijl van het materiaal dat voor de constructie van de dakkapel wordt gebruikt, is van grote invloed op de levensduur ervan. Bij ons krijgt u minimaal 10 jaar garantie.

Heb je een vergunning nodig voor een dakkapel?

U kunt een dakkapel aan de achterkant en zijkant van uw huis plaatsen zonder een vergunning aan te vragen. Als de zijkant van uw woning grenst aan een open toegankelijk gebeid, is wel een vergunning vereist. In dat geval kunnen wij u helpen met het aanvragen van een vergunning.

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button