logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Dakisolatie

Dakisolatie aanbrengen

Dakisolatie aanbrengen

Isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen uw woning blijft. Dankzij een goede isolatie kunt u maandelijks flink besparen op uw energierekening. Warme lucht stijgt altijd naar boven. Indien u geen of een slechte dakisolatie heeft, kunt u veel warmte verliezen binnen uw woning, wat u terug kunt zien op uw energierekening.

Wij helpen u graag om uw huidige dakisolatie te verbeteren. Dit kunnen we onder meer doen door een extra isolatielaag of een ander soort dakbedekking te plaatsen op uw dak. Een groen dak heeft bijvoorbeeld een hoger isolatiewaarde dan de meeste soorten dakbedekking.

 • Bespaar op uw energierekening
 • Verhoog de isolatiewaarde van uw woning
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd

Dakisolatie hellend en plat dak

Om isolatie aan te brengen op een plat dak, zijn er drie mogelijkheden. Dit zijn de koude, warme en omgekeerde dakprincipes. Het is mogelijk om per principe te kiezen voor andere isolatiematerialen. Voor een hellend dak zijn er twee principes.

Isolatie van binnen en van buiten. Het belangrijkste is om te kiezen voor de juiste materialen. Steenwol is altijd een goede keuze voor deze soorten isolatie. Ook glaswol wordt vaak gebruikt en is een goede keuze. Advies van een specialist is altijd van belang.

Zo kunt u er zeker van zijn dat u het juiste materiaal kiest. Goede isolatie is milieuvriendelijk en betekent extra centjes in uw spaarpot. Vooral bij een hellend dak is een goede isolatie erg van belang.

Het zorgt er niet alleen voor dat de warmte binnenblijft, maar ook dat er geen kou binnendringt. In de zomer daarentegen zorgt het ervoor dat uw airco niet extra hoeft te draaien door de kou binnen te houden. Steel niet uit uw eigen portemonnee door er nog langer mee te wachten.

dakisolatie
soorten dakisolatie

Verschillende dakisolaties

Dakisolatie van binnenuit
Dit is meestal de goedkoopste manier om uw dak te laten isoleren. Dit komt doordat het minder werkzaamheden vereist. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van steenwol of glaswol. Het dak is hiermee direct effectief beschermend te maken. Met een onderdak hierbij zijn er meer mogelijkheden om te isoleren.

Dakisolatie van buitenaf
Het is ook mogelijk om dakisolatie van buitenaf aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er geen onderdak aanwezig is. Deze methode is meestal iets duurder dan dakisolatie van binnenuit. Echter, kan er met dakisolatie van buitenaf goede resultaten mee geboekt worden.

Subsidies voor dakisolatie
Het isoleren van uw dak brengt vele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is natuurlijk dat u geld bespaart op uw energierekening doordat de warmte binnenblijft. U maakt natuurlijk wel eerst kosten, voor u kunt beginnen met het terugverdienen met lagere energierekeningen.

Echter, weten de meeste mensen niet dat hiervoor subsidie aangevraagd kan worden. Subsidie Energiebesparen Eigen Woning is momenteel niet beschikbaar. Wel kunt u met een VvE (Vereniging van Eigenaren), wooncorporatie of woonvereniging een subsidie isolatie aanvragen.

Extra aandachtspunten

Wij willen graag wat extra aandachtspunten in het licht zetten dat bij komt kijken bij het isoleren van een dak. Het is belangrijk om goed op te letten op de dikte van het materiaal.

Dus niet alleen het juiste materiaal is van belang, maar of het ook voldoende is om goed te kunnen functioneren. Daarnaast is het een optie om te bekijken hoe goed het isolatiemateriaal geluid isoleert, zeker in een drukke stad.

Wat kost een dakisolatie?

Het is geen goedkope klus om een dak volledig te isoleren. Echter, verdient u dit terug met uw maandelijks energierekeningen waarop u bespaart.

De kosten van een dakisolatie worden bepaald door een aantal factoren. Hierbij kunt u denken aan het isolatiemateriaal en de werkzaamheden die worden gebruikt en gedaan door de dakdekker.

kosten dak isoleren

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat kost een dak isoleren per m2?

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen. Ook is een dakisolatie mogelijk op verschillende manieren afhankelijk van het type dak. De beste is om een gratis dakinspectie te vragen voor een transparante kostenberekening op maat.

Kun je een plat dak van binnenuit isoleren?

U kunt dit bereiken door isolatiematerialen te gebruiken zoals minerale wol, glaswol, steenwol, of houtvezelisolatie. Hoe dikker u isoleert, hoe beter uw isolatiewaarde zal zijn. Vergeet niet om een folie te bestellen om vocht uit uw isolatiemateriaal te houden.

Wat is een koude dakconstructie?

Een koud dak is een dak waarbij de isolatie aan de onderzijde van de draagstructuur aangebracht is. De waterdichte laag (dakbedekking) wordt rechtstreeks op de draagstructuur geplaatst. Hierdoor bevindt de draagstructuur zich aan de koude kant van het isolatiemateriaal.

Dak isoleren

Dakisolatie is essentieel omdat gemiddeld 25% tot 30% van de warmte in een huis via het dak naar buiten gaat. U kunt de warmte in uw huis vasthouden door platte dakisolatie of schuine dakisolatie aan te brengen, wat resulteert in een aangename en comfortabele atmosfeer. Bovendien zal investeren in dakisolatie u geld besparen op uw energierekeningen. Om verschillende redenen, of u uw huis nu van binnen of van buiten isoleert, het is een uitstekende investering. Een huis met een warmere temperatuur en toch lagere energiekosten. Het is ook beter voor het milieu.

Er zijn meer voordelen dan alleen energiebesparing. Uw huis zal gezelliger lijken met een geïsoleerd dak. Beschouw het als een dikke deken die u over uw dak legt: de koude van buiten kan niet binnendringen en blijft warm en aangenaam binnen de bedekking. Bovendien produceert u minder broeikasgassen door een lager gasverbruik. Dat is beter voor het klimaat!

U hoeft maar één keer te betalen voor de installatie van dakisolatie, maar u zult de besparingen elk jaar terugzien in uw energierekening. Het verhoogt ook de doorverkoopwaarde van uw woning. Het is dus een goed idee om uw dak te isoleren.

Welk type dak heeft u? Moet u een plat dak isoleren of een hellend dak? De verschillen in deze isolatiedoelen maken verschillende materialen en methoden noodzakelijk.

Schuin dak isoleren

Moet u de verouderde isolatie van uw zolder verwijderen en vervangen, of moet u isolatie aanbrengen? Er zijn vier opties voor het aanbrengen of vervangen van een schuindak isolatie. Het hangt allemaal af van hoe u van plan bent de zolder te gebruiken. Wordt de zolder gebruikt als woon-, werk-, of slaapruimte? Dan is het beter om het dak te isoleren in plaats van de vloer als u het alleen gebruikt voor opslag en het kunt afsluiten met een luik of deur.

Schuin dak binnenuit isoleren

Schuine daken worden over het algemeen van binnenuit geïsoleerd, meestal via de zolder. PIR, steenwol, glaswol, minerale wol, en houtvezel zijn enkele van de meest voorkomende materialen die in deze ruimte worden gebruikt. U kunt de constructie afwerken met gipsplaten als u klaar bent met het aanbrengen van de isolatie.

U kunt ook onze oplossingen op maat gebruiken, zoals: PIR met pleister, PIR met OSB, of PIR met Fermacell. Dit bespaart u tijd en zorgt voor een mooie afwerking.

Schuin dak buitenzijde isoleren

Wilt u de buitenkant van uw huis isoleren? De buitenkant van een hellend dak kan worden geïsoleerd met PIR-platen of PIR-renovatieplaten, die nog eenvoudiger zijn in het gebruik. Dit zijn PIR-platen die al bestaan uit drie vurenhouten latten; één ervan is zo geniet dat de andere twee overlappen.

Deze lichte, gemakkelijk te zagen glasvezeldakplaten zijn in een handomdraai van buitenaf op een bestaande dakplaat te plaatsen. Zelfdragende dakplaten kunnen worden gebruikt om uw hellend dak te isoleren als u geen oude dakplanken heeft. Deze dakelementen kunnen rechtstreeks op draagbalken, muurplaten of gordingen worden geplaatst. Het is gemakkelijker om isolatie aan te brengen aan de buitenkant van een nieuw gebouw, omdat u niet eerst dakpannen en panlatten hoeft te verwijderen. Wij stellen ook PIR-isolatie voor nieuwe constructies voor, omdat deze een hoge isolatiewaarde heeft.

Plat dak isoleren

Het meest gebruikte isolatiemateriaal zijn (PIR) isolatieplaten, die worden gebruikt om platte daken te isoleren. Deze platen zijn drukbestendig en begaanbaar. Bij het isoleren van een plat dak van buitenaf komt dit goed van pas, omdat men (voorzichtig) op de platen mag. PIR heeft ook een goede isolatiewaarde. Zelfs met een geringe dikte kan PIR nog een hoge warmteweerstand bieden. Het is mogelijk om een plat dak van buitenaf of van binnenuit te isoleren.

Platdak binnenuit isoleren

U kunt uw plat dak van binnenuit isoleren. De isolatie wordt dan vanuit de kamer tegen de onderkant van het platte dak aangebracht. Meestal worden hiervoor steenwol, glaswol, minerale wol, of houtvezelplaten gebruikt.

Platdak buitenaf isoleren

Bij isolatie van de buitenzijde wordt de isolatiemateriaal direct onder de dakbedekking aangelegd. Hierbij wordt vaak PIR of XPS gebruikt. Het is niet aan te raden een plat dak van buitenaf te isoleren, omdat dit de waterafvoer van het dak nadelig beïnvloedt.

Subsidies dakisolatie

Het kost geld om je huis te isoleren. Hoe gaat u dat betalen? Er zijn verschillende leningen en subsidies beschikbaar voor isolatie en andere langetermijnoplossingen.

 • De overheid biedt een landelijke steun voor isolatie. U kunt tot 30% van de kosten terugkrijgen als u 2 of meer maatregelen laat uitvoeren. Voor elke extra maatregel krijgt u een kleiner deel van de kosten terug: in totaal ongeveer 15%.
 • Er wordt een subsidie betaald voor elke vierkante meter isolatie. U krijgt geen subsidie als u de isolatie zelf aanbrengt, dus het is niet iets wat u zelf kunt doen als u in aanmerking wilt komen voor een subsidie.
 • Voor de 2-maatregelen subsidie kunt u ook isolatie gebruiken in combinatie met dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, of raam/glasisolatie. Als alternatief kunt u een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting.
 • Voor maatregelen die op of na 2 april 2022 worden uitgevoerd, is de subsidie beschikbaar.
 • Sommige provincies en gemeenten bieden ook subsidies aan voor isolatie.

Controleer uw dak

Er zijn nog steeds ongeveer 20% van alle woningen zonder enige vorm van dakisolatie. Het is onvermijdelijk dat isolatie een goed idee is. De overige 80% heeft wel een isolatielaag, maar dat is vaak een dunne laag met slechte prestaties. Het houdt dus niet in dat u niets meer hoeft te doen als uw dak voorzien is van isolatie. Controleer altijd eerst uw dak! Ga na of het al geïsoleerd is en hoe dik de laag is. Pas nadat u al deze factoren heeft geëvalueerd, kiest u de beste oplossing voor uw dak.

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button