Dakisolatie

old-roof-insulation

Dakisolatie aanbrengen

Isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen uw woning blijft. Dankzij een goede isolatie kunt u maandelijks flink besparen op uw energierekening. Warme lucht stijgt altijd naar boven. Indien u geen of een slechte dakisolatie heeft, kunt u veel warmte verliezen binnen uw woning, wat u terug kunt zien op uw energierekening.

Wij helpen u graag om uw huidige dakisolatie te verbeteren. Dit kunnen we onder meer doen door een extra isolatielaag of een ander soort dakbedekking te plaatsen op uw dak. Een groen dak heeft bijvoorbeeld een hoger isolatiewaarde dan de meeste soorten dakbedekking.

  • Bespaar op uw energierekening
  • Verhoog de isolatiewaarde van uw woning
  • Expertise & vakmanschap gegarandeerd

Dakisolatie hellend en plat dak

Om isolatie aan te brengen op een plat dak, zijn er drie mogelijkheden. Dit zijn de koude, warme en omgekeerde dakprincipes. Het is mogelijk om per principe te kiezen voor andere isolatiematerialen. Voor een hellend dak zijn er twee principes.

Isolatie van binnen en van buiten. Het belangrijkste is om te kiezen voor de juiste materialen. Steenwol is altijd een goede keuze voor deze soorten isolatie. Ook glaswol wordt vaak gebruikt en is een goede keuze. Advies van een specialist is altijd van belang.

Zo kunt u er zeker van zijn dat u het juiste materiaal kiest. Goede isolatie is milieuvriendelijk en betekent extra centjes in uw spaarpot. Vooral bij een hellend dak is een goede isolatie erg van belang.

Het zorgt er niet alleen voor dat de warmte binnenblijft, maar ook dat er geen kou binnendringt. In de zomer daarentegen zorgt het ervoor dat uw airco niet extra hoeft te draaien door de kou binnen te houden. Steel niet uit uw eigen portemonnee door er nog langer mee te wachten.

roof-insulation
soorten_dakisolatie

Verschillende dakisolaties

Dakisolatie van binnenuit
Dit is meestal de goedkoopste manier om uw dak te laten isoleren. Dit komt doordat het minder werkzaamheden vereist. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van steenwol of glaswol. Het dak is hiermee direct effectief beschermend te maken. Met een onderdak hierbij zijn er meer mogelijkheden om te isoleren.

Dakisolatie van buitenaf
Het is ook mogelijk om dakisolatie van buitenaf aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er geen onderdak aanwezig is. Deze methode is meestal iets duurder dan dakisolatie van binnenuit. Echter, kan er met dakisolatie van buitenaf goede resultaten mee geboekt worden.

Subsidies voor dakisolatie
Het isoleren van uw dak brengt vele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is natuurlijk dat u geld bespaart op uw energierekening doordat de warmte binnenblijft. U maakt natuurlijk wel eerst kosten, voor u kunt beginnen met het terugverdienen met lagere energierekeningen.

Echter, weten de meeste mensen niet dat hiervoor subsidie aangevraagd kan worden. Subsidie Energiebesparen Eigen Woning is momenteel niet beschikbaar. Wel kunt u met een VvE (Vereniging van Eigenaren), wooncorporatie of woonvereniging een subsidie aanvragen.

Extra aandachtspunten

Wij willen graag wat extra aandachtspunten in het licht zetten dat bij komt kijken bij het isoleren van een dak. Het is belangrijk om goed op te letten op de dikte van het materiaal.

Dus niet alleen het juiste materiaal is van belang, maar of het ook voldoende is om goed te kunnen functioneren. Daarnaast is het een optie om te bekijken hoe goed het isolatiemateriaal geluid isoleert, zeker in een drukke stad.

Wat kost een dakisolatie?

Het is geen goedkope klus om een dak volledig te isoleren. Echter, verdient u dit terug met uw maandelijks energierekeningen waarop u bespaart.

De kosten van een dakisolatie worden bepaald door een aantal factoren. Hierbij kunt u denken aan het isolatiemateriaal en de werkzaamheden die worden gebruikt en gedaan door de dakdekker.

kosten_dakisolatie

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

Call Now Button
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!