logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Dakinspectie

dak_inspectie

Belang van een dakinspectie

Wij raden altijd aan om regelmatig een dakinspectie uit te laten voeren. Uw dak is namelijk een belangrijk onderdeel van uw huis. U zou uw dak minstens één keer per jaar moeten laten inspecteren door een dakdekker.

Preventie is namelijk het meest kostenbesparend en zo voorkomt u ook onverwachte situaties met grote gevolgen. Meestal worden problemen pas ontdekt wanneer het al te laat is. U heeft dan al te maken met schade binnenshuis.

U kunt zelf controleren op kleurveranderingen, scheuren en gaten op de muren of aan het plafond. Want de problemen aan uw dak tasten altijd natuurlijk eerst uw plafond of muur aan. Wacht niet langer in zulke gevallen om een dakdekker in te schakelen.

Waaruit bestaat een inspectie rapport?

Een dakdekker inspecteert niet alleen de dakbedekking, maar ook de dakgoten, de regenpijp, de schoorsteen, de boeidelen en windveren.

Tijdens een dakinspectie wordt de waterdichtheid van verschillende onderdelen gecontroleerd. Ook controleert de dakdekker de staat van het onderhoud en geeft hij hierna ook advies over hoe de onderdelen schoongemaakt moeten worden.

Dakinspectie door Dakdekker Van Leeuwen

U begrijpt nu het belang van een tijdige dakinspectie beter. U kunt dit het beste doen door een professionele dakdekker. Wij als Dakdekker Van Leeuwen helpen u graag met onze vakkundige dakdekkers.

Na een dakinspectie kunnen wij u adviseren over eventuele aanpassingen, schoonmaak of vervangingen waaraan uw dak toe is. Zo kunt u veilig en toch betaalbaar de werkzaamheden aan uw dak aan ons overlaten.

Dakinspectie
Dak_inspectie_risico

Wat voor risico’s kan uw dak meebrengen?

 • Er kan lekkage ontstaan door loszittende en scheefzittende dakpannen bij regen of storm.
 • De lekkages kunnen zorgen voor schimmel op uw plafond en binnenmuren.
 • Het dak of isolatiemateriaal van de houten geraamte kan geteisterd worden.
 • Dakpannen die loszitten kunnen van het dak afwaaien en schade veroorzaken.
 • Ongewenste mos die op uw dak ontstaat kan de waterdichtheid van uw dak aantasten.
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Waarom dakinspectie?

Wist u dat een slecht onderhouden dak kan leiden tot ernstige schade aan uw huis? Volgens recente statistieken is daklekkage verantwoordelijk voor een groot aantal gevallen van waterschade in Nederland.

 • Regelmatige dakinspecties zijn essentieel om problemen vroegtijdig te detecteren en te voorkomen.
 • Een professionele dakinspectie omvat een visuele controle van de dakbedekking en geavanceerde lekdetectietechnieken.
 • Het inschakelen van een dakdekkersbedrijf is raadzaam bij tekenen van problemen en voor periodiek onderhoud.
 • Dakonderhoud, zoals het reinigen van het dakoppervlak, draagt bij aan de duurzaamheid van uw dak.
 • Veelvoorkomende dakproblemen, zoals daklekkage, moeten tijdig worden aangepakt om grotere schade te voorkomen.

Dit benadrukt het belang van regelmatige dakinspecties en onderhoudswerkzaamheden om uw dak in optimale staat te houden en kostbare reparaties te voorkomen.

Waarom is Regelmatige Dakinspectie Essentieel?

Een regelmatige dakinspectie is van essentieel belang om problemen met uw dak vroegtijdig te detecteren en te voorkomen. Regelmatig onderhoud helpt bij het identificeren en repareren van kleine gebreken voordat ze uitgroeien tot grote schade, wat u aanzienlijke kosten kan besparen op dure dakreparaties of zelfs het volledig vervangen van uw dak. Daarnaast draagt een regelmatige dakinspectie bij aan het voorkomen van daklekkage en stormschade, waarmee u de veiligheid van uw huis en de inhoud ervan kunt waarborgen.

Het belang van Preventief Onderhoud

Preventief onderhoud speelt een cruciale rol bij het behoud van een gezond dak. Door regelmatig dak onderhoud uit te voeren, kunnen kleine problemen zoals beschadigde dakbedekking, versleten materialen of losse onderdelen worden geïdentificeerd en tijdig worden gerepareerd. Dit voorkomt niet alleen dat deze problemen zich ontwikkelen tot grotere schade, maar verlengt ook de levensduur van uw dak. Met preventief onderhoud kunt u uw dak in optimale staat houden en toekomstige problemen voorkomen.

Voorkomen van Daklekkage en Stormschade

Regelmatige dakinspecties helpen ook bij het voorkomen van daklekkage. Door uw dak regelmatig te laten inspecteren, kunnen eventuele zwakke plekken of schade aan de dakbedekking worden geïdentificeerd en gerepareerd. Dit vermindert het risico op lekkages, wat kan leiden tot vochtproblemen en schade aan uw huis en eigendommen. Bovendien kunnen inspecties helpen bij het identificeren van potentiële problemen die kunnen ontstaan tijdens hevige stormen, waardoor u tijdig maatregelen kunt nemen om schade te voorkomen.

De Stappen van een Professionele Dakinspectie

Een professionele dakinspectie bestaat uit verschillende stappen om de algehele staat van uw dak te beoordelen. Dit omvat een grondige visuele controle van de dakbedekking om eventuele beschadigingen, scheuren of losse delen te identificeren. Tijdens deze visuele controle bekijken onze dakexperts nauwkeurig de conditie van de dakbedekking en letten ze op tekenen van slijtage, veroudering of andere problemen die de integriteit van het dak kunnen aantasten.

Visuele controle van de Dakbedekking

Tijdens de visuele controle van de dakbedekking inspecteren onze experts het dakoppervlak, inclusief de dakpannen, dakbedekkingsmaterialen, naden en aansluitingen. Ze zoeken naar tekenen van beschadigingen, zoals barsten, scheuren, ontbrekende of losse dakpannen, en eventuele andere tekenen van slijtage of veroudering. Door deze visuele inspectie kunnen we potentiële problemen vroegtijdig identificeren en proactief aanpakken voordat ze ernstige schade aan uw dak veroorzaken.

Lekdetectie

Naast de visuele inspectie maken onze dakexperts gebruik van geavanceerde lekdetectietechnieken om verborgen lekkages op te sporen. Hierbij maken ze bijvoorbeeld gebruik van thermografische camera’s, die warmtebeelden van het dakoppervlak vastleggen en mogelijke vochtproblemen kunnen detecteren. Ook kunnen ze rooktests uitvoeren om lekkages in de dakbedekking op te sporen. Op deze manier kunnen we nauwkeurig vaststellen welke reparaties of onderhoudswerkzaamheden nodig zijn om uw dak in optimale conditie te houden.

Wanneer u een dakdekkersbedrijf moet inschakelen voor dakinspectie

Het is van groot belang om een professioneel dakdekkersbedrijf in te schakelen wanneer u tekenen van dakproblemen opmerkt. Dit kunnen bijvoorbeeld lekkages, losse dakbedekking of andere zichtbare schade zijn. Een grondige dakinspectie is essentieel om de oorzaak van deze problemen te achterhalen en adequate oplossingen te bieden.

Bij Dakdekker Van Leeuwen begrijpen we dat dakproblemen stressvol kunnen zijn en snel aangepakt moeten worden. Daarom staan onze dakexperts paraat om u te helpen bij dakinspecties, dakreparaties en periodiek dakonderhoud. We hebben jarenlange ervaring in de industrie en bieden hoogwaardige service die gericht is op het verlengen van de levensduur van uw dak.

Onze experts zullen uw dak nauwkeurig inspecteren en de benodigde reparaties identificeren. Of het nu gaat om het vervangen van beschadigde dakbedekking, het herstellen van lekkages of het uitvoeren van algemeen dakonderhoud, ons ervaren team staat klaar om uw dak in optimale conditie te brengen.

Door regelmatig een professioneel dakdekkersbedrijf in te schakelen, kunt u de levensduur van uw dak verlengen en verdere schade voorkomen. Onze deskundige adviezen en hoogwaardige werk zorgen ervoor dat uw dak veilig en duurzaam blijft voor vele jaren.

Veelgestelde vragen over dakinspectie

U kunt hieronder de veelgestelde vragen over dakinspectie vinden samen met de antwoorden.
Is uw vraag niet beantwoord of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom is regelmatige dakinspectie essentieel?

Regelmatige dakinspecties zijn essentieel om problemen met uw dak vroegtijdig te detecteren en te voorkomen. Door het uitvoeren van preventief onderhoud kunnen kleine gebreken worden geïdentificeerd en gerepareerd voordat ze uitgroeien tot grote schade. Hierdoor kunt u aanzienlijke kosten besparen op dure dakreparaties of zelfs het vervangen van het volledige dak. Daarnaast helpt een regelmatige dakinspectie bij het voorkomen van daklekkage en stormschade, waarmee u de veiligheid van uw huis en de inhoud ervan kunt waarborgen.

Wat zijn de stappen van een professionele dakinspectie?

Een professionele dakinspectie bestaat uit verschillende stappen om de algehele staat van uw dak te beoordelen. Dit omvat een grondige visuele controle van de dakbedekking om eventuele beschadigingen, scheuren of losse delen te identificeren. Daarnaast worden er geavanceerde lekdetectietechnieken gebruikt om verborgen lekkages op te sporen, zoals het gebruik van thermografische camera’s en rooktests. Op deze manier kunnen onze dakexperts nauwkeurig vaststellen welke reparaties of onderhoudswerkzaamheden nodig zijn.

Wanneer moet ik een dakdekkersbedrijf inschakelen?

Het is raadzaam om een dakdekkersbedrijf in te schakelen voor een professionele dakinspectie als u tekenen van problemen opmerkt, zoals lekkages, losse dakbedekking of zichtbare schade. Daarnaast is het belangrijk om een dakdekkersbedrijf in te schakelen voor dakreparaties en periodiek dakonderhoud om de levensduur van uw dak te verlengen en verdere schade te voorkomen. Onze experts bij Dakdekker Van Leeuwen helpen u graag met al uw dakgerelateerde vragen en problemen.

Wat is het proces van dakonderhoud?

Dakonderhoud is essentieel voor het behoud van een duurzaam en functioneel dak. Periodiek onderhoud, zoals het controleren van de dakbedekking, het reinigen van het dakoppervlak en het verwijderen van bladeren en vuil, draagt bij aan de lange termijn duurzaamheid van uw dak. Daarnaast speelt schoonmaak een belangrijke rol bij het voorkomen van verstopte regenafvoeren en het ontstaan van vochtproblemen. Onze dakexperts kunnen u adviseren over het juiste onderhoudsschema voor uw specifieke dak.

Hoe kan ik veelvoorkomende dakproblemen identificeren?

Het is belangrijk om veelvoorkomende dakproblemen te kunnen identificeren om tijdig actie te ondernemen. Daklekkage is een van de meest voorkomende problemen en kan worden veroorzaakt door beschadigde dakbedekking, verstopte regenafvoeren of problemen met de dakconstructie. Signalen van benodigde dakreparatie kunnen onder andere bestaan uit waterdruppels in huis, vochtige plekken op plafonds of muren, losse dakpannen of scheuren in de dakbedekking. In geval van twijfel kunt u het beste een professioneel dakdekkersbedrijf inschakelen voor een grondige inspectie.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button