logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Dakdoorvoer plat dak bitumen

Waar dient een dakdoorvoer in een plat dak voor?

De dakdoorvoer zorgt ervoor dat schadelijke dampen uit uw woning afgevoerd kunnen worden. Het wordt aangesloten op het rookkanaal van verschillende soorten kachels. Een dakdoorvoer in een plat dak plaatsen is dus van levensbelang. Want iedereen is er natuurlijk van op de hoogte dat koolstofmonoxide dodelijk is. Het is van belang dat het waterdicht afgewerkt wordt. Anders kunnen er lekkages ontstaan. Lekkages kunnen nare gevolgen hebben en vooral als ze niet tijdig opgemerkt en gerepareerd worden.

Heeft u een bitumen dakbedekking en wilt u een dakdoorvoer plaatsen? U zou het zelf ook kunnen doen, maar doe het niet als u niet het juiste gereedschap en kennis ervoor heeft. U wilt uiteraard niet dat het giftige gas uw woning binnendringt. Ook bestaat er de kans op lekkage bij regen of storm. Daarom raden wij het aan om het over te laten aan professionals. Dakdekker Van Leeuwen is gespecialiseerd met het installeren van een dakdoorvoer.

Onze diensten zijn niet begrensd met het installeren van een dakdoorvoer voor een bitumen plat dak. U kunt ons ook inschakelen voor het aanleggen van een hemelwaterafvoer bitumen plat dak en plaatsen van een onderuitloop bitumen plat dak.

dakdoorvoer bitumen plat dak

Waar bestaat een dakdoorvoer uit?

Bij een dakdoorvoer kunt u al gauw denken aan een speciaal soort dakpan, waarbinnen een dubbelwandige pijp aangebracht is. Doorgaans wordt een dakdoorvoer ook wel omschreven als een ‘losse plaat’. De dubbelwandige pijp heeft aan de onderkant een plakplaat, waarboven een stormkraag gemonteerd zit.

De pijp zorgt ervoor dat de dakdoorvoer goed bevestigd kan worden en minimaliseert de mogelijkheid van een lekkage. Overigens, aan de bovenkant van de dakdoorvoer is er een trekkende kap bevestigd, zodat het goed afgedekt is. Verder is het gebruikelijk dat een dakdoorvoer aan de onderkant ook voorzien is van een onderaansluitstuk en een verdiepingsondersteuning.

Bij menig bouwcentra kunt u aan een dakdoorvoer komen. Wellicht zou u willen weten aan welke onderdelen een goede set van een dakdoorvoer zou moeten voldoen. Als Dakdekker Van Leeuwen weten wij uit ervaring dat een dakdoorvoer set in ieder geval de volgende onderdelen zou moeten bevatten:

 • Een valwindkap
 • Een stormkraag
 • Een verdiepingsondersteuning
 • Een keramisch deken
 • Een dubbelwandige afvoerpijp
 • Een aansluitstuk in formaten 8cmm, 10cm, 12cm, 13cm en 15cm
 • Een extra klemband
 • Een dakplaat
 • Een hittebestendige siliconenkit
 • Een dubbelwandig rookkanaal van 10m – met binnendiameter 15cm en buitendiameter 20cm

Een dergelijke dakdoorvoerset (voor een dubbelwandige dakdoorvoer) is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een houtkachel. Het is zelfs mogelijk om de set zelf te monteren in uw veranda dak. Wel is daarbij enige ervaring bij geboden, dus we raden het aan om het alleen zelf te doen als u ook daadwerkelijk weet wat u doet. Om u de moeite en stress te besparen kunt u gerust een van onze ervaren dakdekkers inschakelen om het snel, veilig en naar wens op te lossen.

Stappenplan: Zelf plaatsen van een dakdoorvoer in een plat dak bitumen

Het zelf plaatsen van een dakdoorvoer in een plat dak van bitumen kan uiteraard gedaan worden. Wel adviseren wij u dat u hier wel de nodige kennis en ervaring voor nodig heeft. Daarnaast is ook het beschikken over de juiste materialen en gereedschappen een vereiste. Voor de echte doe-het-zelver hebben wij daarom hieronder, middels een stappenplan, opgesomd hoe er stapsgewijs gewerkt kan worden:

Stap 1: Plek op het dak bepalen

Weeg goed af waar u de dakdoorvoer wilt bevestigen eerst, dus u zou moeten kijken naar een geschikte plek op uw dak, omdat er uiteraard een gat in het dak moet komen. Afhankelijk van de diameter van de dakdoorvoer zelf, moet de diameter van de gat zelf minimaal 20 centimeter bedragen. Ga daarom van te voren ook na wat de diameter is van de door u gewenste dakdoorvoer!

Stap 2: De plakplaat bevestigen

De plakplaat van de dakdoorvoer kan vervolgens gemonteerd worden op de door u vastgestelde plek uit stap 1. Wees er waakzaam op dat de schroeven die u gebruikt de juiste lengte hebben tijdens de montage.

Stap 3: Een stuk dakbedekking plaatsen

Om ervoor te zorgen dat uw dak waterdicht is, kunt u vervolgens de plakplaat bedekken met een bitumen dakbedekking. Een bitumen dakbedekking is doorgaans gebruikelijk hiervoor.

Stap 4: De stormkraag over de pijp schuiven

U kunt nu de stormkraag over de pijp schuiven. Check daarbij hoe de pijl gericht is op de dubbelwandige pijp. Vervolgens moet u de pijp en de pijp verticaal door het gat in uw dak gaan steken, totdat ze ongeveer 100 millimeter onder het dak uitkomen.

Stap 5: De klemband vastdraaien

Vevolgens is het belangrijk dat de klemband aan de stormkraag vastgedraaid wordt en dat het wordt bevestigd aan de pijp, meestal kunt u dit doen door het simpelweg vast te kitten. Na droging van de kit kan de kap met een klemband worden vastgedraaid aan de pijp.  

Stap 6: De ruimte met steenwol opvullen

Om te voorkomen dat er ruimte tussen de pijp en de plakplaat overblijft, is het verstandig om een steenwol te gebruiken. Eventuele ruimte kan anders er bijvoorbeeld toe leiden dat er hemelwater door het dak komt of dat er ongedierte de woning binnentreden. De steenwol kunt u daarom gevouwd om de pijp vanaf de onderkant naar boven toe schuiven.

Stap 7: Sluit de verdiepingsondersteuning aan

De verdiepingsondersteuning kunt u daarna op de pijp aansluiten en aan het plafond bevestigen met behulp van schroeven. Wederom is het raadzaam om op de correcte lengte van de schroeven te letten. 

Stap 8: Het onderaansluitstuk monteren

De één na laatste stap van dit stappenplan betreft de montage van het onderaansluitstuk. Met de bijbehorende klemband kunt u dit gerust doen.

Stap 9: Afronden met schoonmaken

Het is als laatste belangrijk dat u de plek goed schoonmaakt en er geen materialen nog los liggen. Gefeliciteerd met uw nieuwe dakdoorvoer!

Dakdoorvoer in plat dak bitumen laten plaatsen door een professioneel dakdekkersbedrijf?

Heeft u geprobeerd om zelf een dakdoorvoer in een plat dak bitumen te plaatsen en komt u er niet uit? Of heeft u er simpelweg geen zin in om het zelf te doen en wilt u het laten doen door professionals? Geen zorgen! Professioneel dakdekkersbedrijf Dakdekker Van Leeuwen helpt u met alle genoegen met het plaatsen van een dakdoorvoer in een plat dak van bitumen.

Omdat wij al jarenlang door heel Nederland actief zijn, bestaat er geen enkel soort dak waar wij niet op geweest zijn om een dakdoorvoer te plaatsen. Of u nou de dakdoorvoer voor het eerst wilt laten plaatsen of het wilt laten aansluiten op bijvoorbeeld een reeds bestaand rook- of ontluchtingskaal in huis, wij weten er raad mee! Neem gerust contact met ons op zodat we u de meeste persoonlijke dienstverlening kunnen leveren. 

 

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button