logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Dakboeidelen vervangen

Laat je dakboeidelen professioneel vernieuwen!

Heb je net een huis gekocht of is je huidige woning toe aan een onderhoudsbeurt? Ben je op zoek naar bescherming en een prachtige afwerking voor je dak? Dan zijn boeidelen en windveren precies wat je nodig hebt. Bij dakboeidelen vervangen, windveren of rabatdelen zijn de kosten afhankelijk van de omvang en de hoeveelheid van de reparatie. Deze kosten zijn inclusief het uurtarief van de dakdekker en de benodigde materialen.

Om ervoor te zorgen dat je houten of kunststof boeidelen van de trespa lang meegaan, is regelmatig schilderen en goed onderhoud essentieel. Ons dakdekkersbedrijf is gespecialiseerd in het onderhouden van boeidelen en boeiboorden.

Als je al een tijdje geen onderhoud hebt gepleegd, raden we je aan om hier niet langer mee te wachten. Het houten dakboeidelen vervangen door kunststof boeidelen of trespa is ook een optie.

Wanneer de boeidelen verrot zijn en gerepareerd of vervangen moeten worden, is de kans groot dat er ook onregelmatigheden aan je dak zijn. Veel mensen stellen ons vragen over de kosten van het vernieuwen van boeidelen rondom hun huis. Ze willen bijvoorbeeld weten wat het kost om boeidelen te laten vervangen, welk materiaal het beste is en hoe het vervangingsproces verloopt.

Natuurlijk is het vernieuwen van boeidelen voor je hele woning niet goedkoop, maar het hoeft ook niet extreem duur te zijn. Wij streven naar een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding en bieden je graag alle benodigde prijsinformatie voordat je besluit om je dakgoten en boeidelen te vernieuwen.

dakboeidelen vervangen

Boeideel: Wat is dit en wat kan het voor je veranderen

Een boeideel is een belangrijk onderdeel van jouw huis en dient als afwerking van de dakrand. Het kan gebruikt worden bij een dakgoot of aan de onderzijde van een plat of rond dak, zoals een dakkapel.

Boeidelen hebben niet alleen een decoratieve functie, maar ook een isolerende functie. Omdat ze vaak al jarenlang op een huis zitten, zijn ze relatief kwetsbaar. In ons land, met zijn wisselende weersomstandigheden, hebben boeidelen vooral als ze van hout zijn regelmatig onderhoud nodig. Gelukkig is het onderhouden van boeiboorden geen moeilijke taak.

Als de boeidelen slecht onderhouden zijn, is het van groot belang om ze te laten vervangen om verdere schade aan het dak te voorkomen.

Over het algemeen is het raadzaam om jouw boeidelen om de ongeveer 7 jaar opnieuw te schilderen. Kunststof boeidelen daarentegen hebben bijna geen onderhoud nodig. Ze kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een sopje en een spons.

dakboeidelen onderhoud

Welke materialen zijn er beschikbaar voor boeidelen?

 • Kunststof
 • Hout
 • Trespa
 • Red Cedar

Zo heb je verschillende opties om het materiaal te kiezen voor dakboeidelen vervangen dat het beste bij jouw wensen en behoeften past.

Daken en soorten boeidelen die je moet kennen

We kunnen alle soorten boeidelen op alle soorten daken voor je vervangen. Of je boeidelen nu op een plat dak, een garage, een schuur of een ander gebouw zitten, wij staan voor je klaar.

Als het tijd is om de boeidelen te vernieuwen, zorgen wij ervoor dat we een passende oplossing vinden. We hebben expertise in het aanbrengen van diverse soorten boeidelen op gebouwen, waaronder:

– Kunststof boeidelen
– Trespa boeidelen
– Keralit boeidelen
– Red cedar boeidelen
– Meranti boeidelen
– Multiplex boeidelen

Indien nodig kunnen we ook prachtige windveren aanbrengen op de benodigde delen van je woning. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je boeidelen perfect passen bij je dak en een prachtige uitstraling geven aan je gebouw.

soorten dakboeidelen

Dakboeidelen vervangen, wat kost dat?

Wil je weten wat de kosten zijn als je dakboeidelen vervangen wilt? Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de prijs als je deze klus wilt uitbesteden. De gemiddelde kosten voor het laten vervangen van je oude boeidelen of windveren liggen tussen de €50,- en €90,- per strekkende meter.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs voor het vervangen van boeidelen. De volgende punten kunnen de prijs beïnvloeden:

1. Huidige boeidelen: De arbeidskosten voor het verwijderen van de oude boeidelen.
2. Soort gebouw: Afhankelijk van het type gebouw waarop de nieuwe boeidelen moeten worden geplaatst, moet de bevestigingstechniek worden bepaald.
3. Materiaalkeuze: Welk materiaal kies je voor je boeidelen? Trespa, hout, keralit, enzovoort.
4. Totale oppervlakte van de boeidelen: Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de prijs logischerwijs zal zijn.
5. Moet de dakgoot ook vervangen worden of kan de oude dakgoot behouden blijven?

boeidelen vervangen kosten

Om je verder te helpen, hebben we een overzichtelijke prijzenlijst samengesteld voor dakboeidelen vervangen. De vermelde prijzen zijn inclusief materiaal- en montagekosten.

Multiplex boeidelen
– Prijs boeidelen per strekkende meter: €50,-

Trespa boeidelen
– Prijs boeidelen per strekkende meter: €85,-

Zinken boeidelen
– Prijs boeidelen per strekkende meter: €135,-

Meranti boeidelen
– Prijs boeidelen per strekkende meter: €70,-

Red cedar boeidelen
– Prijs boeidelen per strekkende meter: €65,-

Keralit boeidelen
– Prijs boeidelen per strekkende meter: €125,-

Hopelijk geeft dit overzicht je een beter beeld van de gemiddelde prijzen.

Dakkapellen: De ultieme upgrade voor jouw woning

Als je van plan bent om een dakkapel te laten plaatsen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de buitenafwerking. Naast het laten aanbrengen van een goede waterdichte bitumen dakbedekking, moeten ook de zijkanten van je dakkapel bekleed worden.

Het plaatsen van boeidelen op je dakkapel is de meest gebruikelijke manier om de dakrand waterdicht af te werken. Het is echter belangrijk om te weten dat houten boeidelen jaarlijks onderhoud nodig hebben.

Houten boeidelen moeten ongeveer elke 5 jaar opnieuw geschilderd worden. Als je geen onderhoud aan de boeidelen van je dakkapel wilt, kun je kiezen voor boeidelen van kunststof of Trespa. Deze materialen hebben geen regelmatig onderhoud nodig en blijven langdurig mooi.

Op deze manier kun je niet alleen een waterdichte en functionele buitenafwerking voor je dakkapel realiseren, maar ook een onderhoudsarme oplossing kiezen die je tijd en moeite bespaart.

boeidelen dakkapel

Alternatieven van boeidelen

Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen voor boeidelen. Het is belangrijk om rekening te houden met de materiaalkeuze, omdat dit invloed heeft op de noodzaak van schilderwerk achteraf.

Houd er echter rekening mee dat elk materiaal zijn eigen voordelen en prijskaartje heeft! Hoewel een houten boeideel of red cedar natuurlijk prachtig is, vereist het wel onderhoud. Aan de andere kant heeft een kunststof boeideel zelden onderhoud nodig.

Kunststof boeidelen zijn direct klaar voor gebruik wanneer je ze aanschaft en zijn een uitstekende keuze voor een onderhoudsvrije dakrand. Er zijn twee verschillende soorten kunststof delen beschikbaar.

Je hebt kunststof delen met een toplaag, verkrijgbaar in diverse kleuren, en delen zonder toplaag, verkrijgbaar in wit en crème. Dit geeft je de mogelijkheid om het materiaal te kiezen dat het beste bij jouw smaak en stijl past.

Kosten besparing, zelf dakboeidelen vervangen

Bespaar kosten en waag de sprong: Zelf dakboeidelen vervangen!

Als je kosten wilt besparen, is er de mogelijkheid om zelf de boeidelen te vervangen en opnieuw te plaatsen. Voordat je je hieraan waagt, is het belangrijk om goede informatie in te winnen over het monteren van de boeiborden. Wij willen je graag enkele handige tips geven voor een succesvolle klus.

Let er goed op dat je de dakbedekking niet beschadigt tijdens het proces. Zorg ervoor dat alle boeiborden al op maat zijn gezaagd voordat je begint. Bevestig de borden stevig door ze om de 15 cm vast te schroeven.

Met deze waardevolle tips ben je goed voorbereid om zelf je boeidelen te vervangen en te plaatsen. Wees voorzichtig, nauwkeurig en geniet van het voldane gevoel dat je krijgt wanneer je je klus succesvol afrondt!

dakboeidelen zelf vervangen

Advies op maat: Dak inspecteren en dakgoot repareren!

Het is belangrijk om niet alleen je boeidelen te laten vervangen, maar ook gelijktijdig een dakinspectie en eventuele dakgootreparatie door ons te laten uitvoeren. We willen voorkomen dat we alleen de boeidelen aanpakken, terwijl er mogelijk ook nieuwe dakbedekking nodig is voor je platte dak.

Dakinspectie. Laat het aan ons

Als ervaren dakdekkersbedrijf hebben we een schat aan ervaring in het maken en vervangen van boeidelen. Ons team van bekwame dakdekkers staat klaar om je dak op de juiste manier te onderhouden.

Vertrouw op ons vakmanschap en laat ons je dak inspecteren en eventuele dakgootproblemen repareren. Zo ben je verzekerd van een goed onderhouden dak dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Neem vandaag nog contact met ons op en ontvang advies op maat voor jouw specifieke situatie!

Vakkundig dakboeidelen vervangen

Zelf dakoeidelen vervangen? Hier is wat nuttige informatie!

Als je ervoor kiest om zelf de boeidelen te plaatsen, is het belangrijk om enige ervaring te hebben. Lees eerst alle informatie door over de beste werkwijze voordat je aan de slag gaat.

Bij het plaatsen van de boeidelen is het van groot belang om de kopse kanten vooraf in de grondverf te schilderen. Op deze manier voorkom je dat het hout vocht opneemt en voorkom je vroegtijdig rotten en uitzetten.

Het schilderen en afwerken van de boeidelen is net zo belangrijk als het plaatsen en monteren ervan. Als de delen niet goed worden geschilderd, zullen ze gaan rotten en sneller aan vervanging toe zijn.

Bij ons bedrijf staan we klaar voor al je dakdekkersklussen, inclusief de afwerking van je dak. Mocht bijvoorbeeld de voegen van je schoorsteen afgebrokkeld of versleten zijn, dan lossen wij dat probleem graag voor je op.

Vertrouw op onze expertise en kies voor een duurzame en professionele aanpak bij het vervangen en afwerken van je boeidelen. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat en een vakkundige uitvoering van je dakproject!

onderhoud van dakboeidelen

Essentieel Onderhoud voor boeidelen

Je kunt boeidelen vervangen met verschillende soorten hout. Als je kiest voor hardhout, moet je natuurlijk jaarlijks onderhoud uitvoeren, zoals schoonmaken of opnieuw schilderen. Dit onderhoud is nodig vanwege de slechte weersomstandigheden in ons land. Daarnaast zijn er kunststof boeidelen op de markt, zoals Trespa. Hoewel ze niet dezelfde natuurlijke uitstraling hebben als hout, hebben kunststof boeidelen nauwelijks onderhoud nodig.

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button