logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Dakbedekking

Soorten dakbedekking

Vervangen of laten plaatsen van dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekking, voor zowel een schuin dak als voor een plat dak. Hierbij kunt u denken aan een leien dak, EPDM, dakpannen of aan een groen dak.

Dakdekker Van Leeuwen helpt u graag met het vervangen of het plaatsen van dakbedekking. Zo kunt u mogelijke lekkages voorkomen en ervoor zorgen dat uw woning beter is geïsoleerd. Met een hogere isolatiewaarde kunt u veel kosten besparen op uw maandelijkse energierekening. Een dakisolatie plaatsen is een goede investering als u uw dakbedekking vervangen wilt.

 • Transparante werkwijze
 • Ervaren dakdekkers
 • Alles met u in overleg

Welke soort dakbedekking past het beste op mijn dak?

Voordat wе ееn niеuwе dakbеdеkking plaatsеn op uw dak, moеtеn wе ееrst samеn kijkеn naar dе dakbеdеkking diе hеt bеstе past bij uw woning. Hiеrbij is hеt bеlangrijk dat dе dakbеdеkking nеtjеs aansluit bij uw woning qua stijl.

Onderhouden van uw dakbedekking

Wij helpen u niet alleen met het vervangen of plaatsen van een nieuwe dakbedekking, maar helpen u ook graag met het onderhouden. Met een goed onderhoud kunt u lekkages en andere complicaties voorkomen. Dakdekker Van Leeuwen raad u aan om jaarlijks uw dakbedekking te laten onderhouden door een professionele dakdekker.

Beste dakbedekking
Geschikte dakbedekking kiezen

Soorten dakbedekkingen

Wilt u een nieuwe dakbedekking? Hieronder hebben wij de verschillende soorten dakbedekkingen opgesomd:

PVC

Dit is een duurzaam materiaal dat makkelijk te plaatsen is. Het is ook te verkrijgen in witte kleur, waardoor het in de zomer koeler blijft onder het dak. Een dakbedekking van PVC gaat ongeveer 25 jaar lang mee.

Leien

Leien dakpannen geven een natuurlijke uitstraling aan uw dak. Deze soort dakbedekking gaat ongeveer 40 jaar lang mee.

Koper

Een koperen dakbedekking bij een hellend dak is zeer opvallend. Bovendien is het vrij duurzaam en gaat ongeveer 80 jaar lang mee.

EPDM

EPDM is een duurzame stof die ongeveer 40 jaar lang meegaat. Het is van synthetisch rubber gemaakt, waardoor de dakbedekking van een plat dak elastischer wordt. Dit zorgt er ook voor dat de dakbedekking beter bestand is tegen wisselend weer.

Groendak

Meestal wordt een groendak geplaatst bovenop een bitumen, PVC of EPDM dakbedekking. Hiermee kunt u de levensduur van uw dak enorm verlengen. Dit kan soms een verschil van 40 jaar betekenen.

Bitumen

Dit soort dakbedekkingen worden al jarenlang het meeste toegepast. Het is duurzaam en gemakkelijk aan te leggen. Een bitumen dakbedekking gaat ongeveer 25 jaar lang mee. Ook is het goed bestand tegen wisselend weer.

Zink

Op uw hellend dak kunt u ook gebruik maken van een dakbedekking van zink. Zink gaat ongeveer 100 jaar mee en is hiermee de dakbedekking die de langste levensduur heeft.

Aluminium

Een hellend dak kunt u ook bedekken met aluminium. Dit is een ontzettend duurzaam en makkelijk vervormbaar materiaal. Het gaat ruimschoots 50 jaar mee. Bovendien is het zeer geschikt voor daken met aparte vormen dankzij de flexibiliteit van het materiaal.

dakbedekking_kosten

Wat kost een dakbedekking aanleggen?

De keuze van het materiaal speelt te allen tijde en grote rol in de kosten. Daarnaast speelt de oppervlakte van uw dak ook een grote rol in de prijs. Natuurlijk moeten we de kosten van de werkzaamheden per uur niet vergeten. Daarom is het helaas niet mogelijk om op voorhand een prijs aan te geven. U kunt ons contacteren voor een gratis dakinspectie.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Open chat
  Stuur ons een appje!
  Dakdekkers Van Leeuwen
  Hey 👋!
  App ons bij vragen!
  Call Now Button