logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Dakbedekking repareren of vervangen

Wanneer uw dakbedekking beschadigd is, is het belangrijk om te bepalen of u de dakbedekking moet repareren of vervangen. Het kan een lastige beslissing zijn, maar met de juiste informatie kunt u de beste keuze maken. In dit artikel bespreekt Dakdekker Van Leeuwen de belangrijkste factoren die u moet overwegen wanneer u een beslissing maakt.

Wanneer is dakbedekking repareren verstandig

Als de schade aan uw dakbedekking relatief klein is, kan reparatie een goede optie zijn. Dit is het geval als er slechts enkele dakpannen of shingles vervangen moeten worden. Het is ook verstandig om dakbedekking te repareren als de schade zich bevindt op een klein gedeelte van het dak.

Onze dakdekkers raden aan om uw dakbedekking regelmatig te laten inspecteren, zodat kleine problemen tijdig kunnen worden opgemerkt. Dit kan helpen om de levensduur van uw dakbedekking te verlengen en de kans op grotere problemen in de toekomst te verminderen.

bitumen dakbedekking vervangen

De belangrijkste oorzaken van schade aan dakbedekkingen

Er zijn verschillende factoren die kunnen leiden tot schade aan uw dakbedekking. Enkele van de meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Slecht weer: Stormen, hevige regenval en sneeuw kunnen schade aan uw dakbedekking veroorzaken.
 • Veroudering: Na verloop van tijd kunnen dakbedekkingen verslijten en barsten, waardoor ze vatbaarder worden voor lekkages.
 • Slechte installatie: Als uw dakbedekking niet goed geïnstalleerd is, kan dit leiden tot problemen met de waterdichtheid van uw dak.
 • Slecht onderhoud: Als uw dakbedekking niet regelmatig wordt geïnspecteerd en onderhouden, kunnen problemen onopgemerkt blijven en zich opstapelen tot grotere problemen.

Dakbedekking repareren na stormschade

Een van de meest voorkomende redenen om dakbedekking te repareren is na stormschade. Stormen kunnen leiden tot beschadigde dakbedekkingen, zoals ontbrekende shingles of scheuren in de dakbedekking. Het is belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk te laten repareren, om verdere schade en lekkages te voorkomen.

Dakdekkers raden aan om na een storm uw dakbedekking te laten inspecteren op schade. Ze kunnen dan eventuele reparaties uitvoeren om verdere schade te voorkomen.

dakbedekking repareren

Dakbedekking vervangen in plaats van repareren

Soms is het beter om uw dakbedekking in zijn geheel te vervangen in plaats van te repareren. Dit is het geval als de schade te groot is om te repareren, als de dakbedekking te oud is of als u uw huis wilt renoveren. Het vervangen van uw dakbedekking kan een grote investering zijn, maar het kan ook vele voordelen bieden.
Als uw dakbedekking te oud is of als er te veel schade is, kan het vervangen van uw dakbedekking zorgen voor een betere bescherming van uw huis. Moderne dakbedekkingsmaterialen zijn vaak beter bestand tegen de elementen en kunnen uw huis beter beschermen tegen daklekkages en andere problemen.

Daarnaast kan het vervangen van uw dakbedekking uw huis meer waard maken en uw energierekening verlagen. Moderne dakbedekkingsmaterialen zijn vaak beter geïsoleerd en kunnen helpen om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en kan uw huis meer aantrekkelijk maken voor potentiële kopers als u besluit om uw huis te verkopen.

dakbedekking repareren of vervangen

Hoe u kunt beslissen of u uw dakbedekking moet vervangen of repareren

Het kan moeilijk zijn om te beslissen of u uw dakbedekking moet vervangen of repareren. Een ervaren dakdekkersbedrijf kan u helpen om de juiste beslissing te nemen door uw dakbedekking te inspecteren en een eerlijk advies te geven.
Enkele factoren die u moet overwegen bij het nemen van deze beslissing zijn onder andere:

 • De leeftijd van uw dakbedekking: Als uw dakbedekking ouder is dan 15-20 jaar, kan het tijd zijn om te overwegen om het te vervangen.
 • De omvang van de schade: Als de schade aan uw dakbedekking groot is, kan het beter zijn om het te vervangen in plaats van te repareren.
 • De kosten: Het vervangen van uw dakbedekking kan een grote investering zijn. Als de kosten van het vervangen van uw dakbedekking te hoog zijn, kan het beter zijn om te kiezen voor reparatie.
 • Uw plannen voor de toekomst: Als u van plan bent om uw huis te verkopen, kan het vervangen van uw dakbedekking uw huis meer waard maken en uw verkoopkansen vergroten.

Het is belangrijk om alle factoren zorgvuldig te overwegen voordat u een beslissing neemt over het vervangen of repareren van uw dakbedekking. Een ervaren dakdekker kan u helpen bij het maken van de juiste keuze.

dakbedekking vervangen of repareren

Teruggebeld worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE VRAGEN?

Neem direct contact op!

 • 24 uur service
 • Transparante werkwijze
 • Géén voorrijkosten
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Alles met u in overleg
 • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
 • Spoed? Geen extra kosten
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerd- 18 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal conform BDA & bouwbesluit
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button