logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Dak vervangen

dakvervangen_1

Wilt u uw dak vervangen?

Een dak vervangen is een ingewikkelde klus dat veel tijd in beslag kan nemen. Hierbij komen verschillende factoren bij kijken. U kunt hierbij denken aan het uitkiezen van een nieuwe dakbedekking, het houtwerk dat geplaatst moet worden voor uw nieuwe dak, het verwijderen van de huidige dakbedekking etcetera. Wij helpen u graag met het vervangen van uw dak!

 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
 • Transparante werkwijze
 • Ervaren dakdekkers
 • Meer dan 18 jaar ervaring
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • Alles met u in overleg

Plan van aanpak

Voor we kunnen beginnen met het vervangen van het dak, maken wij altijd eerst een plan van aanpak. Welk soort dak wenst u? Wilt u soms een dakkapel laten inbouwen in uw dak? Heeft u liever een plat of een schuin dak? Dankzij onze deskundigheid, die we hebben opgedaan door onze jarenlange ervaring met alle soorten werkzaamheden aan daken, kunnen wij u hiermee helpen. Zo kunt u een beter inzicht hebben van de mogelijkheden als u uw dak wilt vervangen.

dakvervangen_2
dakvervangen_3

Dak vervangen of renoveren?

Is het dak van uw woning oud? Dan is de kans groot dat het gebreken kan vertonen. Wij raden u dan ook aan om het te vervangen. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw dak het nog heel lang zal volhouden. Daarnaast heeft u dan een modern dak welk goed is geïsoleerd.

Indien u kiest voor een renovatie, zullen wij ervoor zorgen dat uw dak wordt opgelapt. Twijfelt u tussen dakbedekking repareren of vervangen? U kunt bij ons terecht voor een gratis dakinspectie. Onze dakdekkers zullen u eerlijk en transparant adviseren wat het meest verstandige is om te doen. Wij zullen met de beste oplossing voor u komen.

Asbest

Asbest is al sinds 1993 niet meer toegestaan vanwege de vele gezondheidsrisico’s. Het kan toch voorkomen dat er asbestcement of asbestisolatie in uw dak zit. Heeft uw dak asbest en bent u daarvan op de hoogte? Dan kunt u dit het beste laten vervangen. Let wel op, het is verboden om in dit geval uw dak zelf te vervangen.

Dit mag enkel een gespecialiseerd bedrijf doen vanwege de vele risico’s die het voor u en de omgeving met zich mee kan brengen. De kosten hiervan zullen wel wat hoger liggen, omdat dit enkel gedaan mag worden door een gespecialiseerd bedrijf en er vele maatregelen getroffen moet worden.

Asbest
asbest_verwijderen

Is een vergunning vereist voor een nieuw dak?

Dit kan verschillen per situatie. Indien u alleen uw dakbedekking gaat vernieuwen, is een vergunning niet benodigd. Dit verandert echter als u aanpassingen wilt doen aan de draagstructuur van uw dak. Op het moment dat de complete constructie die de dakbedekking draagt aangepast gaat worden, is een bouwvergunning vereist. Dit kunt u aanvragen bij de gemeente. Komt u er niet uit? Dakdekker Van Leeuwen helpt u hier graag mee verder.

google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dakrenovatie of een nieuw dak?

Bent u in de eerste plaats op zoek naar een nieuwe laag dakbedekking voor uw dak of misschien wel een nieuwe dakconstructie? U bent hier aan het juiste adres als u op zoek bent naar een uitgebreide dakrenovatie waarbij (een deel van) de dakconstructie wordt meegenomen.

Als u van plan bent een nieuw huis te kopen, is het dak een van de elementen waarmee u al in een vroeg stadium rekening moet houden. Misschien is het bestaande dak beschadigd en moet het worden vervangen, of begint het oude dak tekenen van slijtage te vertonen. In dat geval is het vrijwel zeker noodzakelijk een nieuw dak te laten plaatsen. Daarom is het verstandig een dakrenovatie uit te voeren of een nieuw dak aan te laten leggen voordat u uw huis verkoopt (ook als u er zelf nog in zult blijven wonen).

Er zijn verschillende activiteiten die moeten worden voltooid nadat het nieuwe dak is geplaatst. Uw oude dak wordt in delen afgebroken. Als uw oude dak volledig wordt vernieuwd, wordt het grootste deel van de dakstructuur ook opnieuw opgebouwd, zodat u een volledig nieuw dak krijgt. De dakbedekking wordt vervangen door meerdere lagen, te beginnen met het dakbeschot.

Kosten nieuw dak

U wilt uiteraard weten hoeveel een dak vervangen u als huiseigenaar zal kosten. De belangrijkste invloed op de kosten is het dakdekkersbedrijf dat u kiest. Wij willen u gewoon de beste prijs bieden voor het vervangen van uw oude dak door een volledig nieuw dak. Hoeveel kost een compleet nieuw dak? Wij kunnen u altijd de laagste prijzen bieden, omdat wij de kosten bewust laag houden.

De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de soort dakbedekking die u kiest. Ook kunt u overwegen om dakisolatie aan te brengen, de status van het huidige dakconstructie, of er asbest zit in uw dak en of de oude dakbedekkingg verwijderd dient te worden. U kunt meer terugvinden over de kosten van een dakbedekking door te klikken op wat kost een dakdekker per m2.

Wanneer nieuw dak?

Het dak moet voldoende substantie hebben om zijn eigen gewicht te dragen, alsmede het extra gewicht dat wordt veroorzaakt door veranderende weersomstandigheden. Dit lichaam wordt gevormd door stevige houten balkons. Een dakdekker kan de dakconstructie op uw dak maken, maar het kan ook van tevoren in een fabriek worden vervaardigd. Het hele plafond hoeft dan pas achteraf aan uw dak te worden bevestigd. Het is echter niet altijd nodig om het hele dak te vervangen.

Een dakdekker kan structurele verstevigingsbalken plaatsen als de dakconstructie verzakt is. Houtworm of door termieten aangetast hout of balken vereisen vaak een volledig nieuw dak. Wat is het probleem met uw huidige dakconstructie? Een professionele dakexpert van Dakdekker Van Leeuwen kan u meer vertellen tijdens een inspectie.

Kosten dakrenovatie

De kosten voor het renoveren van een dak kunnen aanzienlijk verschillen. Als u bijvoorbeeld alleen uw dakbedekking wilt laten vervangen, is dat aanzienlijk minder duur dan uw hele dak vervangen. De dakwerkers zullen niet alleen de dakbedekking vervangen bij het vernieuwen van de dakbedekking, maar zij zullen ook de gehele dakconstructie controleren en repareren indien nodig. Het hele dak van uw huis vervangen is natuurlijk niet goedkoop! Een dakvervanging hoeft echter niet duur te zijn. Ook verschillen de dakreparatiekosten sterk per dakdekker of per dakdekkersbedrijf. Wij vinden dan ook dat u recht heeft op een redelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Dakdekker Van Leeuwen levert hoogwaardige kwaliteit tegen scherpe tarieven. Wij komen langs voor een gratis dakinspectie om de situatie ter plekke te controleren en aan de hand van uw wensen en eisen een transparante kostenberekening voor u te maken.

Soort dakbedekking kiezen

Weet u al wat voor soort dakbedekking u wilt hebben? Als uw oude dak wordt vervangen, hebt u de keuze om door te gaan met het type dakbedekking van uw vorige voorkeur, maar het is de moeite waard om te onderzoeken wat er nog meer beschikbaar is.

Uiteraard is het belangrijk om eerst te kijken naar wat voor soort dak u heeft. Heeft u een plat dak of een schuin dak? De soorten dakbedekkingen die toepasbaar zijn kunnen namelijk verschillen afhankelijk van het type dak. Bij een plat dak komt bijvoorbeeld een bitumen dakbedekking het meeste voor. Wilt u zo weinig mogelijk geld uitgeven aan uw nieuwe dak? Als u een plat dak heeft, is een bitumineuze dakbedekking de beste optie.

Wat kost het vervangen van een plat dak?

De kosten voor het vervangen van een dak is sterk afhankelijk van het type dak, soort dakbedekking en de hoeveelheid materialen die hiervoor nodig zijn. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Wat is duurder plat dak of puntdak?

Een plat dak is doorgaans minder duur dan een hellend dak. Dit komt omdat een plat dak gemakkelijker te bouwen is dan een pannendak.

Wat is de beste dakbedekking voor een plat dak?

De meest gebruikte dakbedekking bij een platte dak is een bitumen dak. Dit komt doordat het goedkoper en duurzamer is en makkelijk is om aan te leggen.

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button