logo-dakdekker
google-logo

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.

phone-call-icon

085-0607621

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

circle-icon  nu open Zullen wij u terugbellen? terugbellen

 • 18+ jaar ervaring
 • 10 jaar garantie*
 • Laagste prijsgarantie*
 • 100% GRATIS dakinspectie

Bitumen dakbedekking

bitumen_dakbedekking

Wenst u een bitumen dakbedekking?

Voor zowel een hellend dak als een plat dak kunnen wij een bitumen dakbedekking voor u aanleggen. Hеt is ееn uitstеkеnd matеriaal om uw dak mее tе bеdеkkеn. Dе bitumеn dakbеdеkking wordt op ееn dеskundigе wijzе aangеbracht, zodat u hееl lang kan gеniеtеn van ееn stеvig, goеd gеïsolееrd dak.

 • Zeer elastisch
 • Duurzaam materiaal
 • Waterdicht

Wat kost een bitumen dakbedekking?

De prijs hangt af van een aantal factoren. Eén van de factoren is of de bitumen dakbedekking op uw huidige dakbedekking geplaatst kan worden of een totale vernieuwing noodzakelijk is. Klik op kostenberekening per m2 om een indicatie te krijgen van de kosten.

Daarbij weegt ook de oppervlakte die bedekt moet worden en het aantal uur dat er aan gewerkt wordt mee bij het bekostigen van de werkzaamheden. Daarom kunnen wij op voorhand geen prijs noemen. U kunt ons inschakelen voor een gratis dakinspectie.

 • Geen voorrijkosten
 • Transparante werkwijze
 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
kosten_bitumen_dakbedekking
bitumen-dakbedekking

Voordelen bitumen dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, wordt vooral bij platte daken gebruikt. Het zorgt voor een perfecte afsluiting, waardoor uw dak goed waterdicht is.

Bovendien is de prijs aanzienlijk laag, waardoor de voorkeur ook vaak wordt gemaakt voor een bitumen dakbedekking. Ook is het onderhoud van een bitumen dakbedekking makkelijker.

Schade is ook sneller te herstellen en het vervangen van de dakbedekking is ook vrij eenvoudig. Zoals u kunt zien heeft een bitumen dakbedekking vele voordelen. Daardoor wordt de keuze vaak neergelegd bij een bitumen dakbedekking. Schuurdak vervangen? Kies voor een bitumen dakbedekking!

Reparatie bitumen dak

Het kan voorkomen dat uw bitumen door achterstallig onderhoud, door een hevige storm of verjaring scheuren en schade vertoont. Dit kan zorgen voor lekkages en nare gevolgen voor de onderliggende houten constructie. 

Daarom is het van belang om scheuren of blaasvorming of eventuele schade aan uw bitumen dak zo snel mogelijk te laten repareren. Anders kunnen de kosten al heel gauw erg hoog oplopen.

Kleine herstelwerkzaamheden zullen immers aanzienlijk goedkoper zijn. Wacht daarom niet langer met het inschakelen van een dakdekker en laat het direct repareren! Dakdekker van Leeuwen is gespecialiseerd in herstel bij schade.

 • Alles netjes afgewerkt
 • Expertise & vakmanschap gegarandeerd
 • Professioneel materiaal & apparatuur

Ons werkgebied

werkgebieden-dakdekker-van-leeuwen

Ons werk

dakdekker_van_leeuwen_1-voordakdekker_van_leeuwen_1-na
dakdekker_van_leeuwen_2-voordakdekker_van_leeuwen_2-na
dakdekker_van_leeuwen_4-voordakdekker_van_leeuwen_4-na
dakdekker_van_leeuwen_3-voordakdekker_van_leeuwen_3-na
dakdekker_van_leeuwen_6-voordakdekker_van_leeuwen_6-na
dakdekker_van_leeuwen_7-voordakdekker_van_leeuwen_7-na
dakdekker_van_leeuwen_8-voordakdekker_van_leeuwen_8-na
dakdekker_van_leeuwen_09-voordakdekker_van_leeuwen_09-na
google

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★   4.8/5 | Bekijk alle reviews.
S

Semmy

★★★★★

De dak is bij ons opgeleverd en wij hebben een garantiecertificaat van 2 jaar, dat geeft ons een fijn gevoel. Jammer dat je geen foto’s kunt uploden op de website, had ze graag met andere gedeeld!

K

Khalid Amadouch

★★★★★

Het heeft de afgelopen week keihard geregend en keihard gewaaid. Onze dak was wel aan een update toe. De dakdekker heeft m keurig gerepareerd en versterkt. De kosten waren overigens lager dan wat ik ingedachte had.

T

Thijs Verwout

★★★★★

Zijn heel snel gekomen voor dak-inspectie, offerte duurde even maar wel super positief hierbij is dat we hierover per mail en sms op de hoogte werden gehouden ! TOP, ook dat is voor ons een teken van goede service

E

Edwin de Leeuw

★★★★★

Echt een aanrader, ik heb meerdere offertes opgevraagd maar jullie bleken toch echt de goedkoopste. Blij met mijn keuze en jullie hebben uiteraard kwaliteit geleverd

R

R. de Hoog

★★★★★

Heb een nieuwe dakbedekking laten aanleggen. Hendrik is erg vrolijk en werkt erg hard. Ze liggen niet te luieren zodat het uurloon hoger aankomt.

L

L. van der Sman

★★★★★

Ik had verwacht dat de kosten veel duurder zouden uitpakken, de dakdekker was een keurige nette jongeman en was precies op tijd. Dat kan ik waarderen! 5 sterren zeker verdiend.

Vraag een gratis dakinspectie aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom bitumen dakbedekking?

Dakleer is een vorm van bitumineuze dakbedekking. Bitumen wordt meestal gebruikt op platte daken, maar het kan ook op hellende daken worden aangetroffen. Deze stof geeft een waterdichte bedekking aan het dak. Het is heel betaalbaar, en het is een milieuvriendelijke keuze. Er zijn echter verschillende voordelen aan het kiezen van dit materiaal. Reparaties zijn bijvoorbeeld snel uit te voeren en vervanging is eenvoudig. Bitumen kan ook worden toegepast over isolatie.

 • Sterk en waterdicht
 • Makkelijk aan te brengen
 • Veel goedkoper
 • Milieuvriendelijk
 • Eenvoudig repareren of vervangen

Een bitumen dak wordtmeestal gebruikt op het traditionele platte dak. Bitumen is waterdicht, eenvoudig te verwerken, en hecht goed aan de ondervloer. Om water op te nemen en plassen te vermijden, worden er vaak kiezelsteentjes aan het oppervlak toegevoegd. De kiezelstenen zorgen ook voor isolatie, waardoor het huis koeler blijft in de zomer en beter geïsoleerd in de winter.

APP bitumen

Als de bitumenbekleding is behandeld met APP (Atactisch PolyPropyleen), betekent dit dat het dakleer is doordrenkt met een elastische kunststof. Hierdoor wordt het bitumen flexibeler en kneedbaarder (bijzonder nuttig in extreme weersomstandigheden); UV-bestendig; en onderhoudsarm.

SBS bitumen

SBS staat voor styreenbutadieen-styreen. Dit materiaal heeft rekbare eigenschappen. Het belangrijkste voordeel van dit SBS-bitumen is zijn vermogen om de invloed van onderliggende structuren, zoals de dakstructuur en isolatie, op te vangen. Het hecht ook beter en gaat langer mee.

Verschil tussen APP en SBS

Het belangrijkste onderscheid tussen de twee dakbedekkingsmaterialen is dat SBS flexibeler is dan APP. Daardoor is dit materiaal beter geschikt voor buigbare daken en hechting. APP daarentegen heeft een superieure UV-bestendigheid en warmtetolerantie.

Beide producten hebben een voorspelde levensduur van 20 jaar. Dit wordt bepaald door het gekozen dakbedekkingssysteem, de ondergrond, de gebruiksbelasting, de drainage en de onderhoudsvereisten.

Dakleer leggen door te branden of lijmen?

Bitumen dakbedekking kan op verschillende manieren worden aangebracht. Een brandrol is een rol bitumen die aangebracht wordt door het te branden. Vaak gebeurt het bitumen branden met behulp van een gasbrander.

Bij het gebruik van deze techniek moet u altijd een beroep doen op een vakman. De optimale brandtemperatuur moet zorgvuldig worden gekozen om de kans op fouten zo klein mogelijk te maken. Het is van cruciaal belang om de juiste brandprocedure te volgen bij het gebruik van branders, vooral wat betreft beschermende kleding.

De hechting blijkt minder te zijn bij het lijmen van een bitumen dakbedekking dan die van de oude techniek met de brander. Daardoor is de dakbedekking kwetsbaarder voor lekkage.

In vergelijking met het dakleer leggen zonder branden en dakleer branden, raden wij aan om te kiezen voor branden. Uw dak branden zorgt ervoor dat het beter waterbestendig is. Laat uw bitumen dakbedekking vakkundig plaatsen, zodat u er jarenlang geen omkijken naar heeft.

Kost dakleer aanleggen

Bitumen dakbedekking, vaak bekend als dakleer, is een geweldige optie voor platte daken zoals een aanbouw, veranda, dakkapel of schuurdak. De kosten voor het plaatsen van bitumen dakbedekking op uw huis zijn afhankelijk van of u de bitumen dakbedekking over bestaande laag dakleer wilt aanleggen of dat totale vervanging nodig is.

Wanneer u uw plat dak meteen wilt laten isoleren of nadat er al vele lagen dakleer zijn aangebracht, spreekt men van complete renovatie. Wanneer het geheel te veel wordt voor uw dakconstructie, is het tijd om een vakman in te schakelen.

Het vooraf aangeven van de kosten is niet eenvoudig. Wij hanteren een transparante werkwijze. Daardoor komen wij langs voor een gratis dakinspectie, zodat u altijd vooraf weet wat het zal kosten. U hoeft zich bij ons geen zorgen te maken over addertjes onder het gras. Een dakdekker nodig? Dakdekker van Leeuwen staat voor u klaar!

Hoe lang gaat een bitumen dakbedekking mee?

Bitumen dakbedekking, oftewel dakleer, wat gemaakt is van teer, gaat ongeveer 30 jaar mee. Je kunt de duurzaamheid van je dak altijd verlengen door het goed te onderhouden.

Wat kost een bitumen dak per m2?

De kosten van dakleer per meter kan verschillen. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de kosten. Vraag een gratis dakinspectie aan voor een transparante kostenberekening zonder ergens aan vast te zitten!

Kan je bitumineuze dakbedekking leggen als het regent?

Het is van cruciaal belang dat het dak droog, schoon en vlak is voordat u begint met het branden. Een spatje regen is voldoende om het plaatsen van uw dak uit te stellen tot een minder vochtige dag.

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button